Jooooooo....bøkene er vel interessante, og jeg liker selvsagt å lese historier fra Bergen, siden jeg er derfra selv:) Utover det, så er dessverre ikke disse bøkene mine favoritter. For mye politisk,..bergenserne var faktisk opptatt av andre ting også! Men ja,-....leste nå alle sammen da:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg oppfattet ikke bøkene i serien som bare politisk. Jeg fikk med meg mye av det daglige liv ,stemning, miljø og tankegang i disse bøkene. Hvis de politiske og samfunnsmessige endringene hadde blitt utelatt ville ikke historien om Bergen på 1900-tallet fungert. Det er de som likevel ser en sammenheng mellom Amalie Skram sin historie om Hellemyrsfolket på 1800-tallet og Gunnar Staalesen sin trilogi. Jeg leste dem i sammenheng. For meg ble ikke Bergen den samme byen lenger. Jeg følte meg mer hjemme der - selv om jeg ikke bor i byen lenger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken