2020
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Denne boken tar for seg sykdommer som kan komme av dårlig kosthold, samt råd om kostholdsendringer for å bli kvitt sykdommene. Forfatteren forteller også historiene til noen av sine pasienter som har fått et nytt liv ved å følge disse kostholdsrådene. Blant sykdommene som omtales er overvekt og fedme, høyt blodtrykk, diabetes type 1 og 2, svingende blodsukker, sukkeravhengighet, spiseforstyrrelse og hypotereose. Med oppskrift- og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
Forlag Cappelen Damm
Utgivelsesår 2010
Format Innbundet
ISBN13 9788202322731
EAN 9788202322731
Språk Bokmål
Sider 236
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Diabetes type 2 skyldes for mye karbohydrater i kosten. Vi er ikke laget for å spise store mengder karbohydrater og har rett og slett overmannet kroppens naturlige evne til å håndtere alt sukkeret
Historiene i denne boken viser at disse pasientene oppnådde bedre resultater ved å spise lavkarbomat enn de oppnådde ved tradisjonell behandling. Mange kunne slutte med ulike medisiner som følge av kostendringene.
Stivelse finnes i store mengder i kornprodukter, poteter og andre rotegrønnsaker. Når stivelse bryter ned i tarmene, går glukose over i blodet etter hvert som det spaltes i glukosekjedene. Dette skjer raskt og gir en betydelig stigning i blodsukkeret. Matvarer som inneholder mye stivelse, bør derfor spises i begrensede mengder.
Mat med mye karbohydrater fører til et svingende blodsukker, og ved blodsukkerfall inntrer sult og søthunger, noe som ofte fører til inntak av mer karbohydratrik mat. Dette er en av årsakene til at relativt stillesittende mennesker som lever på moderne kost, øker i vekt.
Kristine kom tilbake etter fire uker og fortalte at hun hadde fått seg bedre etter bare noen få dager på den nye kostholdet. Hun sovnet lett og sov hele natten. Uroen og stresset i kroppen hadde forsvunnet, og magen fungerte normalt og var ikke lengre oppblåst. Dessuten hadde hodepinen og svimmelheten blitt borte, og energien og humøret var kommet tilbake. Søtsuget om kvelden forsvant, og som en bonus mistet hun raskt de seks kiloene som hadde sneket seg på de siste årene.
Trine merker at angstsymptomene kommer tilbake hvis hun skeier ut med karbohydrater. Det gjelder også kaffe med koffein, som bidrar til å heve adrenalinnivået. Noen mennesker kan drikke åtte kopper sterk kaffe uten at de merker noe, mens andre får skjelvinger, søvnproblemer og angst av en kopp eller to.
Min og andres erfaringer viser at mange kan kutte insulintilførselen med 50-80 prosent, dersom de går over til et kosthold med lite karbohydrater. Det finnes også eksempler på at personer med diabetes type 1 har klart seg helt uten insulin i mange år.
Bare melken ga ham nesten 50 gram sukker per dag, og i tillegg fikk han i seg mye sukker fra jucie og frukt. Fra ris, pasta og brød fikk han rikelig med stivelse, som spaltes til sukker i tarmene.
Blodsukkeret stiger mye når du spiser kornvarer, uansett type. Dette skyldes at korn inneholder svært mye stivelse som gjenfinnes i blodet som glukose. Det samme gjelder poteter. Det er glukose som blir målt når man tar en blodsukkerprøve.
Faglitteratur som eg las i 2011.