Frisk med lavkarbo

nytt liv med riktig mat

av (forfatter).

Cappelen Damm 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.28 (29 terningkast.)

99 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Anne-Stine Ruud Husevågs eksemplar av Frisk med lavkarbo - nytt liv med riktig mat

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Helse

Lesedato

2020

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken tar for seg sykdommer som kan komme av dårlig kosthold, samt råd om kostholdsendringer for å bli kvitt sykdommene. Forfatteren forteller også historiene til noen av sine pasienter som har fått et nytt liv ved å følge disse kostholdsrådene. Blant sykdommene som omtales er overvekt og fedme, høyt blodtrykk, diabetes type 1 og 2, svingende blodsukker, sukkeravhengighet, spiseforstyrrelse og hypotereose. Med oppskrift- og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788202322731

EAN 9788202322731

Språk Bokmål

Sider 236

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 13 6 0 5 1

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Diabetes type 2 skyldes for mye karbohydrater i kosten. Vi er ikke laget for å spise store mengder karbohydrater og har rett og slett overmannet kroppens naturlige evne til å håndtere alt sukkeret

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Historiene i denne boken viser at disse pasientene oppnådde bedre resultater ved å spise lavkarbomat enn de oppnådde ved tradisjonell behandling. Mange kunne slutte med ulike medisiner som følge av kostendringene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stivelse finnes i store mengder i kornprodukter, poteter og andre rotegrønnsaker. Når stivelse bryter ned i tarmene, går glukose over i blodet etter hvert som det spaltes i glukosekjedene. Dette skjer raskt og gir en betydelig stigning i blodsukkeret. Matvarer som inneholder mye stivelse, bør derfor spises i begrensede mengder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mat med mye karbohydrater fører til et svingende blodsukker, og ved blodsukkerfall inntrer sult og søthunger, noe som ofte fører til inntak av mer karbohydratrik mat. Dette er en av årsakene til at relativt stillesittende mennesker som lever på moderne kost, øker i vekt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kristine kom tilbake etter fire uker og fortalte at hun hadde fått seg bedre etter bare noen få dager på den nye kostholdet. Hun sovnet lett og sov hele natten. Uroen og stresset i kroppen hadde forsvunnet, og magen fungerte normalt og var ikke lengre oppblåst. Dessuten hadde hodepinen og svimmelheten blitt borte, og energien og humøret var kommet tilbake. Søtsuget om kvelden forsvant, og som en bonus mistet hun raskt de seks kiloene som hadde sneket seg på de siste årene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trine merker at angstsymptomene kommer tilbake hvis hun skeier ut med karbohydrater. Det gjelder også kaffe med koffein, som bidrar til å heve adrenalinnivået. Noen mennesker kan drikke åtte kopper sterk kaffe uten at de merker noe, mens andre får skjelvinger, søvnproblemer og angst av en kopp eller to.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min og andres erfaringer viser at mange kan kutte insulintilførselen med 50-80 prosent, dersom de går over til et kosthold med lite karbohydrater. Det finnes også eksempler på at personer med diabetes type 1 har klart seg helt uten insulin i mange år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare melken ga ham nesten 50 gram sukker per dag, og i tillegg fikk han i seg mye sukker fra jucie og frukt. Fra ris, pasta og brød fikk han rikelig med stivelse, som spaltes til sukker i tarmene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blodsukkeret stiger mye når du spiser kornvarer, uansett type. Dette skyldes at korn inneholder svært mye stivelse som gjenfinnes i blodet som glukose. Det samme gjelder poteter. Det er glukose som blir målt når man tar en blodsukkerprøve.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Du vil kanskje også like

  • "Matglede med lavkarbo - for en sunn og frisk hverdag" av Annika Dahlqvist
  • "Frisk med lavkarbo - 100 oppskrifter" av Sofie Hexeberg
  • "Frisk med lavkarbo - frokost og lunsj" av Sofie Hexeberg
  • "Sukkerbiten - farlig og skjult!" av Fedon A. Lindberg
  • "GI-null! - oppskrifter for en slankere kropp - uten sukker og stivelse" av Sten Sture Skaldeman
  • "Bedre uten brød - bli frisk med lavkarbo - kostholdet som leger vår tids sykdommer : med kosthold- og treningsprogram" av Wolfgang Lutz
  • "Spis deg ned i vekt - lett med fett - endelig slank!" av Sten Sture Skaldeman
  • "Matrevolusjonen - naturlig sunn med skikkelig mat" av Andreas Eenfeldt
  • "Fedons metode - naturlig slank med kost i balanse" av Fedon A. Lindberg
  • "Supermat" av Trine Berge
  • "Kjernesunn mat - forvandler familien på få uker" av Ninka-Bernadette Mauritson
  • "Naturlig slank - gå trygt ned i vekt med balansert lavkarbo" av Fedon Lindberg
Alle bokanbefalinger for dette verket