En bra bok for en som er nybegynner i lavkarbo-verden. Fine oppskrifter med "alminnelige" matvarer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 19 svar.

En annen ting jeg lurer på. Har lest på nettet at denne lavkarbo sier man skal bruke mye smør, bacon etc. Det er etter mitt skjønn mye mettet fett. De som vil ha behov for en diett med mye fett er kolspasienter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lavkarbo-begrepet er mye mer sammensatt enn som så. Litt usikker på hvorfor du mener kols-pasienter trenger et fettrikt kosthold, men dette er neppe rette fora å diskutere det. Hvis du ønsker informasjon om lavkarbo så foreslår jeg at du enten leser boka eller søker info annet sted.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste nettopp på nettet at nord i landet holdt de på å gå tom av fettprodukter pga. lavkarbo dietten. Kolspasienter er de eneste jeg kjenner til som har godt av høyt inntak av fett i sin diett (pga. energi).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er absolutt ingen generell regel. Det avhenger svært mye av den øvrige ernærings- og blodprøvestatusen deres.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Info: De av dere som ønsker å kutte ned/slutte å røyke, er det en fordel å spise mye basisk mat. Det er fordi det holder tilbake nikotinet slik at man ikke blir så lett "røyke-syk". Jo mer sur mat man spiser desto fortere forsvinner nikotinet ut av kroppen og man røyker mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er imponert over folk som faktisk leser kokebøker. Og enda mer om de til og med lager maten som står i dem! Slike bøker som dette er jo bare forferdelig deprimerende, bare man leser artikler om emnet forstår man jo at man er dømt til evig karbofortapelse...sukk... I stedet for å bli inspirert til å bli litt sunnere, føler man at det aldri blir bra nok uansett og graver seg heller ned i høykarbosnadderet... Akk ja.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men du skjønner... det er ingen ren kokebok. Den inneholder masse informasjon som jeg har funnet nyttig. Oppskriftene er kun en liten del og jeg har prøvd noen av dem også. Med hell :o) Jeg liker det lettvint og er ikke spesielt glad i å lage mat... jeg liker det ikke i det hele tatt faktisk! MEN: Etter 5-6 dager på lavkarbo-kost følte jeg meg bedre og mer opplagt enn jeg har gjort noensinne, helt sant. Gi'n en sjanse hvis du har trua ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja... Det er sikkert bra i moderat utgave. Men etter å ha lest intervju med Hexeberg i Magasinet, ble jeg litt mer skeptisk. Som ung hadde hun stadig slanket seg med ananaskurer og lignende tull, så hadde hun vært bulimiker, deretter overbevist vegetarianer, og nå lavkarbo. Ingen kan si at denne dama har et normalt forhold til mat! Det er tydelig at hun er litt besatt av emnet, og da føler jeg i alle fall at man må ta hennes overbeviste lavkarbomisjonering med en stor klype...hvetemel... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den samme regelen gjelder her som i andre sammenhenger: Det er absolutt tillatt å bruke både hode og fornuft ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vil bare gjøre oppmerksom på at karbohydratene/grønnsakene inneholder de basiske stoffene i maten (ph-verdi over 7). Kjøtt blir regnet som sur, med en ph-verdi under 7. En god diett inneholder begge deler, både surt og basisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jo derfor begrepet "variert kosthold" går igjen... Veldig viktig! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig. Er også litt skeptisk til for slavisk tro på lavkarbo. Har lest artikler av leger som påpeker at lavkarbo effektivt får vekta ned så lenge du går på dietten, men så fort begynner å spise normalt igjen etterpå, kommer kiloene tilbake. Dessuten er lavkarbo usunt i familier med barn i vekst. Barn trenger variert kosthold, og dermed også karbohydrater for å vokse ordentlig. Har mer sansen for Grete Roehde sånn sett. Hun er i mot å kutte karbohydrater og sukker, hun er mer opptatt av mengdene. Karbohydrater kan dessuten være sunt. Etter trening er det bl.a. veldig viktig å spise karbohydrater og proteiner for å restaurere kroppen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gjelder det samme her som på alle andre områder; Alt med måte! Jeg vier meg ikke slavisk til noe som helst og noe kan funke for noen mens andre ting funker for andre. Vi er forskjellige og må ta hensyn til det. Jeg for min del tenker ikke så mye på lavkarbo som slanking, men en livsstilsendring. Jeg har det veldig bra med dette kostholdet og jeg vet at alle mine blodprøver etc er fine. Det er et viktig aspekt. Og som nevnt tidligere så er ikke lavkarbo kun kjøtt. Jeg spiser masse grønnsaker, særlig blomkål og brokkoli. Den som spiser "bare" kjøtt har tolket dietten helt på egenhånd. Vi snakker dessuten lavkarbo, ikke null-karbo! Og det er sant at det trengs karbohydrater og proteiner for å restituere kroppen etter trening, men det er forskjell på knekkebrød og sjokolade. Altså forskjell på karbohydrater.

Og Grete Roede er i aller høyeste grad opptatt av å kutte ned på sukker.

Det viktigste er at man finner den livsstilen som passer for seg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg mente ikke at Grete Roede vil vi skal spise mye sukker, men poenget hennes er vel at det skal være lov å spise dessert etter lørdagsmiddagen selv om man tenker på vekta/dietten/helsa. Selvfølgelig ikke sjokoladepudding hver dag. Grunnen til at jeg skrev mitt "forsvar" for karboen er fordi mange tar det for langt - som ikke er en løsning, og som mange leger har bedt om forsiktighet mot. Det kan være mer usunt å skadelig, enn noe annet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager om jeg misforsto deg. Mitt første innlegg var uansett aldri ment som åpning for en diskusjon for/imot lavkarbo, men ene og alene hva jeg syns om boka. Den som vil diskutere lavkarbo-kostholdet som sådan kan sikkert finne en tråd et annet sted på nettet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Seff... var ikke meningen å framstå som kritiker av dine innlegg heller. Siden det ble en diskusjon om karboen, ville jeg bare delta med mine tanker om saken. Har ikke lest den kokeboka men jeg er sikker på at det finnes gode oppskrifter på lavkarbo.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt i orden, jeg kastet meg jo på selv. En god diskusjon om bøker liker vi, men greit å holde det mest mulig saklig :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De fleste på lavkarbo spiser masse grønnsaker. Lavkarbo er ikke bare kjøtt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv har jeg ikke lest/bladd i lavkarbo kokeboken. Info jeg har er fra min venninne og ifølge henne spiser man mest kjøtt. Det er faktisk viktig å unngå hvit mel, fordi det "legger seg på buken". Man kan spise mange skiver av rug istedet for hvete med henhold til gluteninnhold.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

AvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete RambølThomas Heie H.