Lupus

av (forfatter) og Henning Kolstad (oversetter).

Aschehoug 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.74 (53 terningkast.)

120 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Tore Halsas eksemplar av Lupus

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Utenlandsk krim

Lesedato

2024

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Krigsveteranen Niels Oxen lever et stille liv i sin leilighet i Vangede. Hver fjortende dag ser han fram til å få besøk av sønnen - på tross av at de har et problemfylt forhold. Når Oxen får spørsmål om å reise til Jylland og lete etter en forsvunnet gårdeier og tidligere departementssjef, sier han først nei. Når han finner ut at han kan kombinere dette med en vinterferie med sønnen, sier han ja likevel. Gården ligger ved Harrild Hede, et sted hvor det er observert ulv. Dette blir veien inn i ukjent terreng, hvor flere ulver krysser Oxens spor. Han ledes tilbake til sin gamle makker Margrethe Francks fortid - en fortid som er langt mer hemmelighetsfull og farlig enn noen aner.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788203374852

EAN 9788203374852

Serie Oxen (4)

Genre Krim Thrillere

Omtalt sted Danmark

Språk Bokmål

Sider 523

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 30 15 1 1 0

Bokomtaler

Jeg har nå lest alle de 4 bøkene i OXEN serien og skriver her en "omtale" som jeg gjør felles for de alle fire. (Ja, den første har jeg visst allerede sagt noen få ord om, så den omtalen får stå som den står.)
Oxen serien er 4 sammenhengende bøker som MÅ leses i rett rekkefølge synes jeg. Da får man med seg bakgrunnen til de tre hovedpersonene og utviklingen av disse utover i bøkene. Handlingene fra den ene boka til den andre er også nøye hektet sammen.
Felles for dem alle er at de er utrolig godt skrevet synes jeg. meget spennende jevnt over med tett framdrift og stadige overraskelser. Bøkene er bygget over et litt annerledes konsept enn "krim-bøker" flest. Her er ingredienser fra mange sjangre; både "action", politisk utroskap, krim etterforsking og intern etterforskning i politiets egne rekker. Det hele med et lett dryss av konspirasjonsteorier. I tillegg får vi et gufs av gammelromantisk nasjonalisme med mystiske møter i gamle middelalder slott. Hva er dette Danehof og hvem besitter lederplassene? Hvem beskytter hvem?
Her er 3 sterke personligheter: Vi har OXEN; en høyt dekorert Krigsveteran, ofte i en slags "ensom ulv" rolle som ikke stoler på noen. Så har vi Axel Mossman som sjef for det Danske PET, og til slutt Margrethe Franc med diverse roller og oppdrag i og for PET. Et sterkt team, men kan de stole på hverandre?
Felles for alle bøkene er de sterke kreftene som er i sving, både på det kommersielle og det politiske plan. Og i felles forbund settes lovverk til side og liv går tapt " i det godes sak". OXEN, Mossman og Falck settes på store prøvelser i deres kamp mot de krefter som truer Danmarks demokrati og trygghet.
Bøkene er alle ganske lange og nokså detaljrike. Ikke alt fremstår som nødvendig kanskje, men jeg synes at alt etter hvert faller pent på plass og ville ikke unnvære en eneste side. Skulle ønske det dukket opp flere bøker med OXEN & Co, da dette nok er det beste jeg har lest i sjangeren på mange år.
Kan ikke bli annet enn 6 fra meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fjerde bok om Niels Oxen.

Oxen bor tilbaketrukket, og lever for helgene med sønnen, Magnus. Det er ikke uproblematisk, for Oxen har vært fraværende i store deler av sønnens barndom.
En dag får Oxen besøk, og blir bedt om å reise tilbake til Jylland for å lete etter en forsvunnet eldre mann. Han var tidligere departementssjef. Oxen avslå forespørselen, men snur, og tar med Magnus til Jylland i vinterferien. I området de drar til, har det nylig blitt observert ulv - i flere utgaver. Etterforskningen leder Oxen til hans gamle partner, Margrethe Falcks, fortid. Den viser seg å være farligere enn han aner.

Kjent stil med forskjellige historier, som henger sammen på finurlig vis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare elsker bøkene om Oxen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oxen holder koken! Lettlest og spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke fullt så bra som de tre foregående. Tidvis litt for omstendelig, men for all del absolutt spennende og lesverdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Egen oversikt over leste bøker i 2020.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Gladiator" av Jens Henrik Jensen
 • "Spøkelsesfangen" av Jens Henrik Jensen
 • "Frosne flammer" av Jens Henrik Jensen
 • "Kullmannen" av Jens Henrik Jensen
 • "Økseskipet" av Jens Henrik Jensen
 • "Mørke menn" av Jens Henrik Jensen
 • "Siste skanse" av David Baldacci
 • "Vennen" av Joakim Zander
 • "Konspirasjonen" av David Baldacci
 • "Miraklenes natt" av A.J. Kazinski
 • "Pitbull" av Anne Mette Hancock
 • "Jenta under isen" av Max Seeck
Alle bokanbefalinger for dette verket