Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Ikke fullt så bra som de tre foregående. Tidvis litt for omstendelig, men for all del absolutt spennende og lesverdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nå lest alle de 4 bøkene i OXEN serien og skriver her en "omtale" som jeg gjør felles for de alle fire. (Ja, den første har jeg visst allerede sagt noen få ord om, så den omtalen får stå som den står.)
Oxen serien er 4 sammenhengende bøker som MÅ leses i rett rekkefølge synes jeg. Da får man med seg bakgrunnen til de tre hovedpersonene og utviklingen av disse utover i bøkene. Handlingene fra den ene boka til den andre er også nøye hektet sammen.
Felles for dem alle er at de er utrolig godt skrevet synes jeg. meget spennende jevnt over med tett framdrift og stadige overraskelser. Bøkene er bygget over et litt annerledes konsept enn "krim-bøker" flest. Her er ingredienser fra mange sjangre; både "action", politisk utroskap, krim etterforsking og intern etterforskning i politiets egne rekker. Det hele med et lett dryss av konspirasjonsteorier. I tillegg får vi et gufs av gammelromantisk nasjonalisme med mystiske møter i gamle middelalder slott. Hva er dette Danehof og hvem besitter lederplassene? Hvem beskytter hvem?
Her er 3 sterke personligheter: Vi har OXEN; en høyt dekorert Krigsveteran, ofte i en slags "ensom ulv" rolle som ikke stoler på noen. Så har vi Axel Mossman som sjef for det Danske PET, og til slutt Margrethe Franc med diverse roller og oppdrag i og for PET. Et sterkt team, men kan de stole på hverandre?
Felles for alle bøkene er de sterke kreftene som er i sving, både på det kommersielle og det politiske plan. Og i felles forbund settes lovverk til side og liv går tapt " i det godes sak". OXEN, Mossman og Falck settes på store prøvelser i deres kamp mot de krefter som truer Danmarks demokrati og trygghet.
Bøkene er alle ganske lange og nokså detaljrike. Ikke alt fremstår som nødvendig kanskje, men jeg synes at alt etter hvert faller pent på plass og ville ikke unnvære en eneste side. Skulle ønske det dukket opp flere bøker med OXEN & Co, da dette nok er det beste jeg har lest i sjangeren på mange år.
Kan ikke bli annet enn 6 fra meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oxen holder koken! Lettlest og spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare elsker bøkene om Oxen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fjerde bok om Niels Oxen.

Oxen bor tilbaketrukket, og lever for helgene med sønnen, Magnus. Det er ikke uproblematisk, for Oxen har vært fraværende i store deler av sønnens barndom.
En dag får Oxen besøk, og blir bedt om å reise tilbake til Jylland for å lete etter en forsvunnet eldre mann. Han var tidligere departementssjef. Oxen avslå forespørselen, men snur, og tar med Magnus til Jylland i vinterferien. I området de drar til, har det nylig blitt observert ulv - i flere utgaver. Etterforskningen leder Oxen til hans gamle partner, Margrethe Falcks, fortid. Den viser seg å være farligere enn han aner.

Kjent stil med forskjellige historier, som henger sammen på finurlig vis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandHarald KEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTorill RevheimTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam BillisonGodeminesiljehusmor