Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Dette er første boka i en serie på tre bind.
Omtale fra forlaget
Ondskapen var også norsk For første gang fortelles historien om et stort antall nordmenn som gjorde seg skyldige i grove krigsforbrytelser på norsk jord. Under Den andre verdenskrig opprettet NS-regimet og den tyske okkupasjonsmakten en rekke organisasjoner som skulle operere i Norge med norsk personell. En av disse var Statspolitiet, en politisk spesialavdeling i politiet. Fra juli 1941 skulle enheten etterforske og slå ned på motstandsvirksomheten i landet i tillegg til å drive grensekontroll. I Statspolitiet utviklet det seg et brutalt miljø. De norske polititjenestemennene utførte ugjerninger som savner sidestykke i norsk historie. Boka gir inngående opplysninger om krigsforbrytelsene og de ufattelige overgrepene som ble begått. Med bakgrunn i et omfattende kildemateriale kaster Eirik Veum lys over en ubehagelig side av norsk krigshistorie som hittil har vært lite omtalt.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2012
Format Innbundet
ISBN13 9788248911746
EAN 9788248911746
Serie Nådeløse nordmenn (1)
Omtalt tid 1939-1945
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 1007
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Dette er en av de beste krigsbøkene jeg har lest. Boken har vell over 1000 sider og Eirik Veum klarer og interessere fra side en. I denne boken publiserer Eirik Veum mye av gjemt og glemt historie fra Norges deltakelse under 2 verdenskrig. Denne boken tar opp den dystre historien om blant annet torturistene i "Statspolitiet" og om hvilke metoder de brukte under krigen. I denne boken tar Eirik Veum og går i dybden av det som skjedde i: Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim ect. Så er du interessert i krig så må du lese denne boken.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketNok eit år der pengane har gått til bøker eg eigentleg ikkje har plass til.