Blodåkeren

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.47 (19 terningkast.)

74 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Stregas eksemplar av Blodåkeren

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2012

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Mordet på tre år gamle Brian Wilcox går som sjokkbølger gjennom Glasgow via nyhetsredaksjonen i The Scottish Daily News. To tolv år gamle gutter innrømmer å stå bak ugjerningen. Paddy Meehan er ny i jobben som internbud i avisen. Hun har ambisjoner om å bli journalist, men i det mannsdominerte miljøet trenger hun et springbrett. En av de to tolvåringene er fetteren til hennes forlovede, Sean. Da guttenes navn og bilde kommer i avisen noen dager etter, tror alle det er karrieresultne Paddy som står bak lekkasjen. Det vokser en lynsjestemning i byen mot de to guttene. Men Paddy tviler mer og mer på skyldspørsmålet. Uten støtte fra sine kolleger og med en familie som har vendt henne ryggen, setter Paddy seg fore å finne sannheten. Spørsmålet er om hun har satset for høyt. Dette er den første boka om Paddy Meehan.

Omtale fra forlaget

Mordet på treåringen Brian Wilcox går som sjokkbølger gjennom Glasgow via nyhetsredaksjonen i The Scottish Daily News. Lille Brian var stygt mishandlet, og to tolv år gamle gutter innrømmer å stå bak ugjerningen. Paddy Meehan er fersk som internbud i avisen. Hun har ambisjoner om å bli journalist, men i det mannsdominerte avismiljøet trenger hun et springbrett. En av de to anholdte tolvåringene er fetteren til Paddys forlovede, Sean. Og da guttenes navn og bilde kommer i avisen få dager etter, tror alle at det er karrieresultne Paddy som står bak lekkasjen. I byen vokser lynsjestemningen mot de to guttene, mens Paddy tviler mer og mer på skyldspørsmålet. Uten støtte fra sine kolleger og med en familie som har vendt henne ryggen, setter Paddy seg fore å finne sannheten. Spørsmålet er om hun har satset for høyt. Blodåkeren er første bok i en serie med Paddy Meehan i hovedrollen. «... en påminnelse om hvor tøft det er å være fattig og ambisiøs.» Connie Fletcher, American Library Association «Det som virkelig trollbinder deg i denne boken er Paddy Meehan. Det er en karakter du sent vil glemme.» Georgie Lewis, powells.com «Hvis denne boken var en film, ville publikum gitt den Oscar.» Publishers Weekly Denise Mina er født i 1966 og bor i Glasgow. Mens hun studerte jus, jobbet hun også som hjelpepleier. Hun har undervist i kriminologi på universitetet, og er nå forfatter på heltid. På norsk foreligger suksesstrilogien Døden på Garnethill, Eksil og Siste utvei. Denise Mina har allerede vunnet flere priser for sine bøker.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788241904561

EAN 9788241904561

Genre Krim

Omtalt tid 1980-1989

Omtalt sted Skottland

Språk Bokmål

Sider 366

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 6 10 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har så mange "påvent" bøker, som jeg har kjøpt på loppiser, i bokhandlere, som jeg har fått eller arvet, bl.a en hel sekk fra svigerinna mi :) Må få unnagjort noen, og kjenner jeg trenger å få satt meg ned å kost meg med noen fine bøker. Så jeg grabbet inn i hylla og dro ut ni tilfeldige bøker, samt den som ikke var kommet i hylla enda. Kommentarer om bøkene på lista mottaes med takk:) Kommer nok ikke til å lese i listas rekkefølge, kommer litt an på hva jeg føler der og da, men dette blir altså mine ti neste bøker.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Innkjøpene på mammutsalget i 2014 :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Dødtid" av Denise Mina
  • "Til siste åndedrag" av Denise Mina
  • "Siste utvei" av Denise Mina
  • "Eksil" av Denise Mina
  • "Iskald beregning" av Kitty Sewell
  • "Skrik under vann" av Jeanette Øbro Gerlow
  • "Rolig ved midnatt" av Denise Mina
  • "Slappfisk" av Mark Billingham
  • "Døden på Garnethill" av Denise Mina
  • "Klostergangens stillhet - roman" av Alicia Gimènez-Bartlett
  • "Glassklart - kriminalroman" av Karin Wahlberg
  • "Mennesketyvene" av Robert Wilson
Alle bokanbefalinger for dette verket