Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Kan vi reise til verdensrommet for å hente materialer vi går tomme for på jorda?
Mennesker består av grunnstoffer - for eksempel det samme karbonet som i bensintanken på bilen, og det samme jernet vi lager togskinner av. Både fosforet i maten din og kobberet i mobiltelefonen din graves ut av jordskorpen med enorme maskiner. Du er laget av det samme som naturen du ser rundt deg, og kan bare fortsette å eksistere så lenge du får servert alle de nødvendige byggeklossene i form av mat, vann og luft.
Men vi mennesker er mer enn bare kroppene våre. Historien om den menneskelige sivilisasjon er også historien om hvordan vi har lært oss å forme planetens materialer til vår egen nytte. Hvor lenge kan denne suksesshistorien fortsette? Og kan vi virkelig hente det vi mangler fra verdensrommet? Det kom tross alt derfra en gang i tiden.
«Det som gjer boka til eit prakteksempel på kva sjangeren populærvitskap kan vere, er måten Røyne plasserer ny kunnskap inn i dei store og aktuelle debattar om samfunnet og framtida vår. Boka er ikkje berre ei velskriven forteljing om grunnstoffa, det er også ei bok om å vere menneske på jorda i dag.» DAGBLADET
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2018
Format Innbundet
ISBN13 9788248922414
EAN 9788248922414
Språk Bokmål
Sider 221
Utgave 1
Tildelt litteraturpris Brageprisen Åpen klasse 2018
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketI alt bruker naturen omtrent hundre år på å lage et ett centimeter tykt lag med matjord.