Kane and Abel

av (forfatter).

Pan Books 2003 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (69 terningkast.)

166 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no

Natalie Normanns eksemplar av Kane and Abel

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Favoritter

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

William Lowell Kane er en millionærsønn fra Boston, mens Abel Rosnovski er en fattig polsk immigrant. De er født på samme dag på hver sin kant av verden, og veiene deres møtes i en nådeløs kamp for å bygge seg en fremtid.

Bokdetaljer

Forlag Pan Books

Utgivelsesår 2003

Format Heftet

ISBN13 9780330418980

EAN 9780330418980

Omtalt tid 1900-1945 Etterkrigstiden 1960-1969

Omtalt sted USA Øst-Europa

Språk Engelsk

Sider 550

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

19 37 15 2 0 0

Bokomtaler

Når hemnen vert styrande...

Abel Rosnovski (Wladek) og William L Kane er hvudpersonane i denne murstenen på nesten 650 sider. Fattigguten Abel vart fødd i Polen på same dagen som millionærsonen William vart fødd i USA.
Oppveksten og ungdomstida til desse to er diametralt motsette. Medan William er fullstendig ukjend med fattigdom, må Abel kjempe for livet i svært mange ulike, vanskelege miljø; fattigdom, matmangel, krig, arbeidsleir i Sibir mm.
Likevel har begge ein ting felles: dei er sta, og kjempar innbitt for å nå måla sine.
Abel oppdagar også på tragisk vis at han har sterke band til menneske med høg status i heimlandet, og beviset for det er eit tungt, inngravert sølvarmband som han på uforståeleg vis greier å halde på trass alle vanskar.

Vi får delta i immigrasjon, forretningsliv på godt og vondt, aksjespekulasjonar, venskap, deltaking i krigen i Europa, ekteskap, barn og familieliv...

Dei første 300(ca) sidene bergtok meg. Det var fascinerande å lese om dei to og deira miljø som neppe kunne ha vore meir motsette. Likte godt å lese om kampen Abel hadde for å kome seg til USA, og om korleis han arbeidde med kløkt og innsikt for å oppnå suksess - materiell suksess.

Likevel vart det ikkje toppscore her. Her vart litt vel mykje aksjespekulasjonar for min del, ein del klisjear både språkleg og innhaldsmessig, og handlinga gjekk meir og meir over til å bli forutsigbar. Og så hemn, hemn og atter hemn......
Så denne som eg hadde sett slik fram til, fekk av meg terningkast 4..

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bladvender som holder en våken om natta...ja, det stemmer.
Tidvis flatt språk, helt enig. Metaforer og levende skildringer....nei. Her er det handling, handling, handling.
God historie, tja...jo..nei. Godt ljuge men litt lettvint og tidvis forutsigbart og rett og slett litt teit!
Hadde ikke lyst til å lese mer da Henry Osbourne kom inn i historien igjen. Hvor kørka kan ellers smarte folk bli? Sikkert, men ikke så artig å lese om. Jeg leste den da ferdig, da den er greit tidsfordriv på reise.
Terningkast 4

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne boka bli du trollbundet av fra første side. Forfatteren har en unik evne til å ta deg med inn i forskjellige mijøer og til å gjør deg kjent med de forskjellige karakterene.En bok som gjør at du vil bare legge deg godt til rette i sofaen og bare lese,og glemme alt rundt deg.En bok som du føler takknemlighet ovenfor forfatteren som har latt deg oppleve dette fantastiske verket!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En god historie, men tidvis litt flatt språk. Historien gjør dette uansett til en god leseropplevelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anmelderen skreiv at denne boka var av den som kunne halde deg oppe om natta. Kan ikkje anna enn å samtykke då eg las til 0130 i natt. Eg berre måtte, måtte lese litt til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Startet bra, så tapte den seg enormt. Elsker vanligvis lange bøker,men denne ble for lang!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God historie, men ikke noe stor leseropplevelse. Mangler dybde og språklige finesser. Var likevel såpass spennende at det aldri var snakk om å avbryte. En svak 4-er fra meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En god og lang historie om to menn som lærer å hate hverandre. Boka begynner med to fødsler, en i Polen og en annen i USA. To gutter som blir født på samme dag. De vokser opp i svært ulike kulturer og omstendigheter. Den ene opplever krig, nød og fangenskap i Polen, mens den andre vokser opp i et beskyttet hjem i en amerikansk, ressurssterk familie. Likevel skal deres veier møtes flere ganger gjennom boken, og hatet mot hverandre vokser og vokser etterhvert som årene går. Deres higen etter å knuse motparten er så stor at både forretninger og familie kommer etterhvert i andre rekke.

Handlingen i boka er god og det er spennende å lese hvordan livene til William Kane og Abel Rosnovski utvikler seg i både medgang og motgang. Jeg er svak for romaner som lærer meg litt om verdenshistorien, og siden denne fortellingen er lagt mellom 1906 og 1967, må jeg innrømme at jeg leste meg opp på noen av de historiske begivenhetene ved siden av. Det er interessant å lese om hvordan disse kjente historiske hendelsene påvirker karakterenes liv. Likevel sitter jeg igjen med en følelse av at noen av tilfeldighetene som blir beskrevet er for usannsynlige til å virke troverdig (den ene skjer under 2. verdenskrig, mens den andre skjer i hanskeavdelingen i Bloomingsdale). Jeg likte likevel boka godt, og fant den underholdene å lese. Du blir oppslukt i historien og ønsker å vite hvordan det går med karakterenes liv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nydelig roman, godt skrevet, fantastiske historier!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt "rich man, poor man".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Liste over bøkar eg les i 2014, og ei kortkort meining om dei. Mest som ein oversikt for min eigen del :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker eg har notert meg at eg berre må lese ... så snart eg er ferdig med alt det andre eg berre må lese! For mange gode bøker, altfor lite fritid ...!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Fanget av fortiden" av Jeffrey Archer
 • "En godt bevart hemmelighet" av Jeffrey Archer
 • "Mektigere enn sverdet" av Jeffrey Archer
 • "Be careful what you wish for" av Jeffrey Archer
 • "Only time will tell" av Jeffrey Archer
 • "Sins of the father" av Jeffrey Archer
 • "Mellom to verdener" av Kathleen Grissom
 • "Uro" av Jesper Stein
 • "Forvist - roman" av Robert Dinsdale
 • "Vi ses der oppe" av Pierre Lemaitre
 • "Tedyrkerens kone" av Dinah Jefferies
 • "Alle sommerens dager" av Jenny Wingfield
Alle bokanbefalinger for dette verket