Noa

en roman om syndfloden

av (forfatter) og Inger Gjelsvik (oversetter).

Dinamo forlag 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.80 (5 terningkast.)

13 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Ingrid Hilmers eksemplar av Noa - en roman om syndfloden

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romanar

Lesedato

2012

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren forteller historien om Noa som hører stemmer i hodet sitt. I boken forteller familien hans hvordan de opplever det når han blir befalt av Gud om å samle to slag av alle dyr og bygge en ark.

Omtale fra forlaget

Forfatteren forteller historien om Noa som hører stemmer i hodet sitt. I boken forteller familien hans hvordan de opplever det når han blir befalt av Gud om å samle to slag av alle dyr og bygge en ark.

Bokdetaljer

Forlag Dinamo forlag

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788280711014

EAN 9788280711014

Genre Bibelfortellinger

Språk Bokmål

Sider 278

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 1 0 0 0

Bokomtaler

Den amerikanske forfatteren David Maine har flere bøker basert på bibelhistorier på samvittigheten enn "Noa". Bl.a. har han skrevet "Fallen" (2005), "The Book of Samson" (2006) og "The Gamble of the Godless" (2011). Min nysgjerrighet for å lese "Noa" ble vekket da jeg oppdaget at det var Dinamo forlag som sto bak utgivelsen. Før jeg rakk å kjøpe boka, kom jeg over lydbokutgaven, som er lest av en av mine foretrukne opplesere Jan Grønli. Det skulle borge for en god leseopplevelse!

Forfatteren har bygget sin fortelling om Noa og hans familie, Noas forhold til Jahve, byggingen av arken, samlingen av all verdens dyr og til sist syndefloden og tiden etter på Bibelens beretning. Maine har bygget ut historien med fri diktning, og dette har gjort at "Noa" har blitt en fullverdig roman. Kun en gang tidligere har jeg vært borte i en lignende beretning om syndefloden, men til gjengjeld er den så lik at man kan lure på om en av forfatterne har kopiert den andre. Boka jeg tenker på er Karl Ove Knausgårds "En tid for alt". Også den kom ut i 2004 ...

Noa ble latterliggjort av sin samtid. Å bygge en gedigen ark midt i ørkenen ble naturlig nok ansett som den reneste galskap. Uten hjelp fra sønnene sine kunne Noa aldri ha klart å fullføre den oppgaven han ble pålagt av sin gud. Også de tvilte på sin far, men dette var i en tid hvor patriarken i familien nærmest var eneveldende, og de fulgte derfor sin fars ordre om å delta uten å kny. Maine beskriver samfunnsforholdene i denne perioden meget interessant. Samtidig opplevde jeg at det ikke var den samme kraften i historien som Knausgård fikk til om de samme hendelsene. Desperasjonen fra menneskene som skjønte at de kom til å drukne og at det kun var de som befant seg i arken som kom til å overleve, ble så glitrende fremstilt i Knausgårds bok at Maines "Noa" fremstår som litt tannløs når jeg sammenligner fremstillingene. For øvrig var Jan Grønli også denne gangen glitrende som oppleser. Boka fortjener etter mitt skjønn terningkast fire - et sterkt sådan.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg irriterer meg ofte over gode bøker som er blitt dårlig oversatt. Det kan være dårlig språk, mye skrivefeil eller dårlige løsninger hvor ordspill eller lignende ikke helt lar seg oversette.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Jerusalem - biografien" av Simon Sebag Montefiore
  • "Hendelsenes  hus" av John Boyne
  • "Kjærlighetens fem språk - hvordan uttrykke hjertevarme overfor den du er glad i" av Gary Chapman
  • "Den klønete skytsengelen" av Arto Paasilinna
  • "Tordengudens sønn" av Arto Paasilinna
  • "Et øye rødt" av Jonas Hassen Khemiri
  • "Elven - roman" av Ketil Bjørnstad
  • "Fallvann" av Mikael Niemi
  • "Tapte døtre - fortellinger om savn og kjærlighet" av Xinran
  • "Buddha på loftet" av Julie Otsuka
  • "Drømmen om Amerika" av Toril Brekke
  • "Pakkis" av Khalid Hussain
Alle bokanbefalinger for dette verket