Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Den Gralsfortelling som nå for første gang kommer på norsk, er Chretien de Troyes' siste og ufullendte roman. Den er skrevet omkring år 1190,og skildrer en ung manns "utdannelseshistorie". Verkets hovedperson Perceval har intet lært i sin barndom og ungdom og trenger desperat en utdannelse. Og han får utmerkede lærere: av kong Artur selv lærer han høviskhet, av ridder Gornemant våpenbruk, av slottsjomfruen Blanchefleur kjærlighetens sødme, og religionens mysterier kommer til ham under hans besøk på den eiendommelige Gralsborgen hos den rike Fiskerkongen.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 1991
Format Innbundet
ISBN13 9788203166525
EAN 9788203166525
Serie Thorleif Dahls kulturbibliotek
Omtalt tid Middelalderen
Språk Bokmål
Sider 269
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket"Den skjenker liv, den skjenker trøst. Så høyhellig er denne gral. Og den som lever åndens liv, han trenger ingen annen næring enn hostien i gralens skål."
Det var din synd som lammet tungen da du fikk se for dine øyne den lansespiss som alltid blør, - men ikke stilte noe spørsmål. Hvem gralen skulle tjene, dåre, bekymret ikke deg det minste!"
Som liten drømte jeg meg bort med Robin Hood, Ivanhoe og Kong Arthur og ridderne av det runde bord. Selv om jeg kanskje har sluttet å løpe rundt i skogen med hjemmesnekrede skjold og sverd, har jeg lyst til å finne ut av om slikt fremdeles fenger.
Anbefalinger tas gjerne i mot, og jeg blir kanskje litt ekstra glad for bøker som inneholder blod, svette og tårer, krig og elendighet, edle helter og jomfruer i nød.
Dette er et emne bokelskerne tilsynelatende aldri blir ferdig med å diskutere, og det virker som om mange mener at fasiten er at boka nødvendigvis alltid er best. Vel, jeg er uenig, så her er noen anbefalinger både til adapsjonsjunkiene og til skeptikerne.