2021
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Sterkt og gripende om demens.
Helene Sandvig mistet faren sin i 2015. Gjennom fem år hadde han langsomt forsvunnet inn i demens. Hvilke dilemmaer og utfordringer dukket opp da hun og søsknene skjønte at den aktive og flotte faren ikke lenger klarte seg alene, men nektet å flytte på sykehjem? Helene Sandvig har lang erfaring som helsejournalist, men følte seg likevel alene og avmektig i møtet med sykdommen, og med systemet som skulle hjelpe til, men som ikke alltid maktet det. Hun forteller sin egen historie for å dele erfaringer med andre i liknende situasjon, og for å gi et språk til sykdom, tap og død. Og for å minne oss på hvilke samtaler det er viktig å ta før det er for sent.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2019
Format Heftet
ISBN13 9788248923619
EAN 9788248923619
Genre Biografisk litteratur
Omtalt person Helene Sandvig Helge Sandvig
Språk Bokmål
Sider 219
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Nært og godt og ærlig om noe veldig vondt.
Absolutt en bok det er verdt å bruke tid på, enten du har gamle foreldre og demensspørsmål, eller du har tenkt å bli gammel selv :)
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketNå vet jeg at fastlegen er selve navet til demensutredningen, den som har ansvaret for å utrede, diagnostisere og behandle demenssykdommen. Helse- og omsorgstjenesten i kommunen kartlegger hjemmesituasjonen, hva som trengs av hjelp og bistand og de pårørendes behov. Å være vitne til at pappa forandret adferd og psyke, var fortvilende. Motløsheten ble forsterket av at jeg ikke fikk tak på hvem som hadde ansvar for hva i hjelpeapparatet.