Ingeborg

roman

av (forfatter).

Måltrost forlag 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.17 (12 terningkast.)

17 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Heidis eksemplar av Ingeborg - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Drama

Lesedato

2023

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Et uventet brev utløser en eksistensiell krise hos den gamle mannen. Brevet forstyrrer den vante tilværelsen som ellers består av kryssord, kabal og kaffe i vente på ukens besøk av hjemmehjelpen. Fra kjøkkenbordet i den gamle mannens barndomshjem, blir leseren med på en indre reise gjennom livet.

Aldri før har mannen tatt seg tid til å reflektere over sin barndom, under og etter krigen, eller som pårørende for en alvorlig psykisk syk. Vi innvies i barndommens omsorgssvikt, samfunnets fordømmelser og et lite inkluderende møte med datidens helsevesen, skildret av en mann som aldri har stilt store krav til livet. Ut av refleksjonene stiger også en vakker historie om kjærlighet - mot alle odds.

Ingeborg er en liten bok om et lite liv, men allikevel universell i sine eksistensielle refleksjoner.

Bokdetaljer

Forlag Måltrost forlag

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788269248807

EAN 9788269248807

Omtalt tid Etterkrigstiden 1939-1945

Språk Bokmål

Sider 139

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 6 2 0 0 0

Bokomtaler

En liten, men utrolig vakker og sår roman. Mannen som er hovedpersonen i romanen er over 80 år og har hjemmehjelp 2 ganger i uka, en ung jente med svarte klær og piercinger. En dag får han et brev hvor det står at festetiden på hans hustrus grav er gått ut og at den enten må fornyes eller så blir graven slettet og brukt på nytt.

Dette fører til at han tenker over livet sitt og denne reisen får vi være med på. Ikke at han har levd et utesvevende og spennende liv, for det har han ikke, han har alltid vært en rolig og forsiktig gutt og mann. Men vi får være med gjennom en tøff barndom på gården til onkelen og tanten under krigen, ungdomstiden med moren som ble spyttet etter på gaten fordi hun var sammen med en tysker under krigen og hvordan han møtte sin kone som han ble veldig, veldig glad i med årene.

Ingen store ord og heftige hendelser her, men du verden så vakkert fortalt! For visst har livet fart hardt med både Ingeborg og mannen viser det seg, men mot slutten skjer det noe som lyser opp dagen for ham og han bestemmer seg for å gjøre noe stort, men det blir skjebnesvangert for ham.

Anbefales til alle - en virkelig nydelig liten perle av en bok!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ingeborg handler om en eldre mann vi aldri får vite navnet på. Han bor i barndomshjemmet og får dagene til å gå ved å legge kabal, drikke kaffe og løse kryssord mens han venter på den unge hjemmehjelpen som kommer innom èn gang i uken. Han liker aller best når ting går sin vante gang og liker ikke når ting går litt utenom det som er rutinen. Omtrent samtidig som vi blir kjent med ham mottar han et brev fra kirkemyndighetene som i utgangspunktet virker greit nok men som skal utløse en skred av minner for den gamle mannen. For det meste vonde minner helt tilbake til barndommen som var alt annet enn idyllisk.

En nydelig og sår roman om utenforskap og ensomhet. Om det å være pårørende til en med alvorlig psykisk sykdom.

Boken anbefales på det varmeste!

Les gjerne hele omtalen her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I starten av boka tenkte jeg at det var denne historien jeg egentlig ventet meg da jeg leste Renbergs "Tollak til Ingeborg". Den ble det nesten. Jeg synes boka var 'nesten' på flere punkter. Den manglet det lille på språket og på oppbygningen, synes jeg. Men det er ei bok verdt å lese likevel. Den handler om enkemannen til Ingeborg. Plutselig en dag begynner han å se tilbake på livet sitt. Dette livet som ble dømt til å bli trist. Med en stusselig oppvekst, en død far og ei iskald mor og et vanskelig ekteskap. På sine gamle dager får han en hjemmehjelp som ser ut som vokalisten i et goth-band, kan hun føre noe godt inn i livet hans..?

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Trigger warning" av Grethe Nestor
  • "En grav å gå til" av Jan-Erik Vik
  • "Uke 40 - roman" av Taran L. Bjørnstad
  • "Ja, vi elsker" av Tove Braathen
  • "Risiko" av Sven G. Simonsen
  • "Vi var en gang" av Monika Steinholm
  • "Til døden - du skal ikke bryte ekteskapet" av Agnes Lovise Matre
  • "Slepp meg" av Kathrine Nedrejord
  • "Fake" av Mina Lystad
  • "Litt redd, bare - roman" av Alexander Kielland Krag
  • "Dette dreper oss - roman" av Tiger Garté
  • "Noe skal skje" av Therese Aasvik
Alle bokanbefalinger for dette verket