Dette dreper oss

roman

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.60 (20 terningkast.)

40 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

I begynnelsen av mars 2020 forlater 16 år gamle Samuel alt og flytter ut i skogen sammen med faren for å overleve truslene om dommedag. Faren er en prepper som frykter atomkrig, invasjon, pandemier og myndigheter, og han har i mange år forberedt seg på å leve borte fra sivilisasjonen, overbevist om at fienden er ute etter ham. Samuel har alltid blitt dratt mellom den manipulerende og autoritære faren og den snille, men fortvilte moren. Da moren dør, velger Samuel å tro på farens verdensbilde for ikke å bli forlatt. Men livet i skogen blir ikke som noen av dem har trodd - og valget Samuel tar, skal få katastrofale følger. Dette dreper oss er en rå roman om nådeløs natur og et nådeløst forhold mellom far og sønn.
Nominert til Brageprisen 2021
«Velskrevet ubehag om uunngåelig undergang ... en stram og intens thriller» Morten Olsen Haugen, Aftenposten
«Skremmende god!» Anne Cathrine Straume, NRK

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788241954382

EAN 9788241954382

Genre Spenning

Språk Bokmål

Sider 289

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 6 8 2 0 0

Bokomtaler

Velskrevet og rå (ungdoms)roman om hvor langt noen er villige til å gå i sin frykt for en pandemi. Når en tror at hele samfunnsstrukturen kollapser og at myndighetene er etter dem. Det handler om overlevelse i en tøff norsk natur og om et heller anspent far og sønn forhold. Spennende lesing fra start til slutt!

Les gjerne hele omtalen min her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samuels pappa er en prepper. En som fyller garasjen med nødproviant og alt man kan trenge dersom det oppstår en krise. Eller en pandemi. Noe skjer og Samuel og pappa må rømme, ut i villmarka hvor de bosetter seg og ikke for noen pris må bli funnet. Pappa blir mer og mer oppsatt på at de må klare seg selv og at ingen må finne dem, men Samuel begynner å lure på om dette virkelig er riktig.

Spennende om forholdet mellom far og sønn og om det å takle kriser. Og med en veldig overraskende slutt. For ungdomsskolen og oppover.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er 2020. Samuel og faren har flyttet fra byen, og bygget seg en slags hytte i skogen. Faren har alltid vært en dommedagsprofet når det kommer til å være forberedt på det verste; pandemier, atomkrig, terror og invasjon. Nå skal de leve av det de klarer å skaffe selv, noe som ikke blir så enkelt som forventet.
Moren til Samuel døde nylig, og hun var farens rake motsetning. Mild, snill, men også fortvilet over hvordan ektemannens verdensbilde ødela for den lille familien.
Forholdet til faren blir ikke akkurat bedre av at de har lite mat, og for hver dag som går, virker faren mer forstyrret. Samuel tar et valg som skal få voldsomme følger.

Dagsaktuelt tema, og interessant å lese om Samuels forhold til foreldrene. Synes boka er treg en god stund, men spenningen stiger etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Øya" av Yves Grevet
 • "Tankenes rett" av Øystein Stene
 • "Pyrocumulus" av Espen Dekko
 • "Skuddet" av Stein Morten Lier
 • "Morten og Mahdi forever" av Kim Fupz Aakeson
 • "Dobbeltgjengeren - Bok 1" av Scott Westerfeld
 • "Å lage en snøengel" av Kristine Helgesen
 • "Høyt press - ungdomsroman" av Jan Tore Noreng
 • "Pyro" av Stein Morten Lier
 • "Kampfikseren" av Michael Stilson
 • "@Ally_Trip - en klimaroman" av Katrine Lekang
 • "Onkel slangetemmer" av Arne Svingen
Alle bokanbefalinger for dette verket