Risiko

av (forfatter).

Press 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (6 terningkast.)

13 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Liv Eriksson er psykolog og har arbeidet i noen av verdens tøffeste konfliktområder, men når kjæresten Olav faller i døden mens de er på klatreferie i Thailand, bryter hun sammen og isolerer seg. På nettet ligger en film som viser fallet. Noen der ute vet hva som egentlig skjedde da han døde. Olav var spesialetterforsker i Økokrim og hadde hemmeligheter som hverken hun eller hans kolleger visste om. Kjente hun ham egentlig? Jakten på sannheten tar henne på en reise, til München, Kypros, Beirut, som blir stadig farligere etter hvert som hun nærmer seg avsløringen av en forbrytelse av spektakulære dimensjoner.

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788232803323

EAN 9788232803323

Genre Thriller

Språk Bokmål

Sider 393

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 4 1 0 0 0

Bokomtaler

Svein G. Simonsen "Risiko"

Liv Eriksson er psykolog og har arbeidet i noen av verdens tøffeste konfliktområder, men når kjæresten Olav faller i døden mens de er på klatreferie i Thailand, bryter hun sammen og isolerer seg. På nettet ligger en film som viser fallet. Noen der ute vet hva som egentlig skjedde da han døde. Olav var spesialetterforsker i Økokrim og hadde hemmeligheter som hverken hun eller hans kolleger visste om. Kjente hun ham egentlig? Jakten på sannheten tar henne på en reise, til München, Kypros, Beirut, som blir stadig farligere etter hvert som hun nærmer seg avsløringen av en forbrytelse av spektakulære dimensjoner.

Svein G. Simonsen debuterer med en finansthriller som inneholder mye mer enn bare penger og kapital. Den er proppet med action, takket være bokas hovedperson psykologen Liv som har vært ute en vinternatt før. Hun er en tøff dame som har arbeidet i noen av tøffeste konfliktområdene i verden. Nå kaster hun seg ut i jakten på hva som egentlig skjedde da hennes samboer døde under en klatreferie i Thailand. Det blir en heftig jakt på penger, og forfatteren får godt frem personskildringene og er god på å skildre hverdagslige ting.
Plottet likte jeg veldig god, boka blir bare bedre og bedre utover, og til slutt må en bare lese den ut. Det er en meget lovende debutbok, og jeg håper forfatteren kommer med flere bøker etter denne debuten. Boka anbefales sterkt videre. Boka var litt utenom det vanlige, en solid finansthriller med mye action og tempo, men de rolige partiene kunne kanskje vært kortet ned noe.
Skal du lese en debutant, så gi boka til Sveins en sjanse. Du vil ikke angre.
Boka er et leseeksemplar sponset av forlaget
Terningkast 5

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liv og Olav er på klatretur i Thailand, da Olav plutselig får et illebefinnende. Liv gjør det hun kan for å redde han, men klarer ikke holde han igjen da han faller utfor stupet. I ettertid oppdager Liv at Olav hadde flere hemmeligheter som hverken hun eller hans nærmeste kollegaer visste om. Liv kan ikke fri seg fra tanken om at fallet ikke var noen ulykke.

Forlaget Press utgir ikke skjønnlitteratur, men de gjorde et unntak for denne boka, og det skjønner jeg godt. Risiko er en spennende debutbok som jeg kan anbefale.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen ganger trenger man en god, gammeldags røverhistorie, og her er det en!

En thriller som fortjener mer oppmerksomhet
Risiko er godt mulig en noe ukjent thriller som kom ut tidligere i år, som fortjener mer oppmerksomhet. Ikke på grunn av at den er original eller bidrar til noe nytt, for det gjør den ikke, men dette er en god thriller, med godt driv, og en bok som er lett å bli revet med av. Hele tiden er det noe som skjer. De som er ute etter en hardbarket thriller blir nok en smule skuffet da denne er en mer karakterdrevet thriller. Den inneholder noe vold, stressmomenter og vågale scener, men har ikke den samme brutaliteten som mange hardbarkete thrillere gjerne har. Men det betyr ikke at denne er kjedelig. Jeg kjedet meg ikke et sekund.

Men hva handler den egentlig om? I Risiko møter vi Liv Eriksson som er psykolog og er en selvstendig kvinne, helt til hun mister kjæresten sin Olav. Han døde i en klatreulykke i Thailand og tilbake i Norge, isolerer hun seg og unngår alt og alle. Hvordan skal hun bli sitt gamle jeg igjen? De har ikke vært kjærester lenge, men rukket å knytte et sterkt bånd til hverandre. I dagene de var i Thailand virket han stresset over noe. Med tanke på at han hadde en risikabel jobb, kunne det ha kanskje hatt noe med det å gjøre, og visste noen av andre på arbeidsplassen noe? Er det sorgprosessen hennes som prøver å gi noe annet skylden for Olavs død, eller var det ikke en ulykke som andre hevder?

Konseptet hører kanskje ikke særlig nytt eller spennende ut, men det er måten det hele blir skrevet på som løfter det hele. Dette er kanskje et konsept man har lest mye om før eller sett på film, men det gjør ikke noe. Det hele er skrevet med stor innlevelse, kapitlene er stort sett korte og givende, og selv om noen deler er noe forutsigbart, er det alltid et aspekt eller flere i historien man gjerne vil lese mer om. Fordi det skjer noe hele tiden og handlingen foregår ikke bare her i Norge, men forskjellige steder i verden, siden Liv Eriksson bestemmer seg for å gjøre sin egne undersøkelser. Uansett hva andre forteller henne, bestemmer hun seg for å undersøke Olavs død nærmere for å få mer konkrete svar, hvis det er noen svar. Likte også godt båndet hun har med broren sin. De er ikke bare søsken, men også gode venner som støtter hverandre, til tross for at broren hennes har sin egen familie å ta seg av, også. Liv er en interessant person å lese om fordi hun kan være både svært mild og svært kantete. Man vet ikke helt hvor man har henne. Hun er enten en venn eller fiende, virker det som.

En god forandring
Det var også befriende å lese om en voksen kvinne som ikke har livet helt på stell til tross for at hun er godt voksen. Man blir litt lei av å lese krim og thrillere der hovedpersonen er "lykkelig" gift og har fine barn, og familielivet kommer for mye i fokus istedet for selve saken. Her er det broren til Liv som setter familieliv litt i fokus siden han har små barn, men heldigvis får det ikke for stor plass i boka. Jeg har ikke noe i mot familieliv i krim og thrillere, men det blir ofte kjedelig å lese om i lengden. Ofte vil jeg heller lese om selve sakene, og det får man her.

Risiko er en stødig og fantasifull debut skrevet med krutt. Det eneste som trekker litt ned, er slutten, for så det litt for tidlig hvilken retning det ville ta, og inneholdt litt for mange tilfeldigheter. Men som sagt, er dette en røverhistorie og jeg koste meg. Gjerne gi den et forsøk hvis du har anledning.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "De udugelige - kriminalroman" av JR Henrixen
 • "Sorte hull" av Filip Lundhaug
 • "Bjørnekvinnen" av Karolina Ramqvist
 • "Når stormen aldri løyer" av Lars Helle
 • "Stålrosen - politikrim" av JR Henrixen
 • "Den mørke almen" av Tana French
 • "De andre" av C.J. Tudor
 • "Rasende binne" av Ingebjørg Berg Holm
 • "Sort gryte - Olivia 7" av Lene Lauritsen Kjølner
 • "Hundedager - roman" av Trine-Lise Rygh
 • "Se meg falle" av Mons Kallentoft
 • "Lysningen" av Robert Dugoni
Alle bokanbefalinger for dette verket