Tenk på et tall

roman

av (forfatter) og Jan Chr. Næss (gjendikter).

Versal 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.38 (24 terningkast.)

55 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Isis' eksemplar av Tenk på et tall - roman

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Krim

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Mark Mellery mottar et anonymt brev i posten. Brevskriveren påstår å kjenne Mellery bedre enn han kjenner seg selv, og ber ham om å tenke på et tall mellom null og tusen. Mellery tenker på tallet 658. Han åpner konvolutten som fulgte med brevet og finner det samme tallet der. Det uhyggelige ved situasjonen får ham til å kontakte den nylig pensjonerte politietterforskeren Dave Gurney. Kort tid senere blir Mellery drept. Dette er den første boka om Dave Gurney.

Omtale fra forlaget

Tenk på et tall er en utsøkt og kritikerrost kriminalroman fra øverste hylle.

Forestill deg at du en dag mottar et brev, der den anonyme avsenderen hevder å kjenne deg bedre enn du kjenner deg selv. For å bevise dette, ber han deg tenke på et vilkårlig tall mellom 1 og 1000. Like etter mottar du en ny anonym konvolutt. Inni ligger et ark med akkurat det tallet du tenkte på.Da den pensjonerte kriminalbetjenten Dave Gurney kontaktes av en gammel skolekamerat som har opplevd dette, ser han seg motvillig nødt til å stille opp. Da vennen kort etter myrdes, er Gurney plutselig innblandet i en mordsak, og det viser seg raskt at mordet kun er toppen av isfjellet.Tenk på et tall er helt umulig å legge fra seg, og byr på nervepirrende spenning og hjernevridning fra start til slutt."Underholdning i toppklasse!" * * * * * (fem stjerner) MetroXpress, Danmark"Et utrolig spennende og orginalt plott. Denne elegante og effektive debutromanen er allerede en internasjonal bestselger." Politiken, Danmark?Denne vil fenge enhver leser. En forbløffende, avhengighetsskapende thriller. Den gir seg ikke før du er fullstendig paff og sulten på mer.?? New York Journal of Books, USA"For en debut! Fullstendig besettende, glimrende skrevet og simpelthen den beste boken jeg har lest i år."- The Sun, Storbritannia

Bokdetaljer

Forlag Versal

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788281880894

EAN 9788281880894

Genre Politi og detektiver Krim

Språk Bokmål

Sider 384

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 10 10 3 0 0

Bokomtaler

Mark Mellery får et mystisk brev i posten. Tenk på et tall, skriver den ukjente avsenderen. Men hvordan klarte brevskriveren å gjette hvilket tall Mark tenkte på? Mark ber en gammel bekjent, den pensjonerte NYPD-etterforskeren Dave Gurney, om hjelp.

Siden dette er en kriminalroman, blir det både mord og blod. Men der mange moderne kriminalromaner går langt i beskrivelsene av grusomme detaljer, holder denne heldigvis litt tilbake. Fokuset er heller ikke på selve etterforskningen, da Dave Gurney er en utenforstående som leies inn som konsulent. Her dreier det seg nemlig mest om løsningen på gåten. Noen av de beste scenene i boken er fra etterforskningsteamets møter, hvor Gurney og de andre politifolkene i Holmes' og Poirots ånd tenker seg fram til mulige løsninger. Et skikkelig mysterium, med andre ord!

Verdon har skrevet et par bøker til om samme etterforsker, og jeg ser slett ikke bort fra at jeg kommer til å lese dem også. Denne leste jeg på norsk, og den er faktisk veldig godt oversatt, selv om noen av ordspillene kanskje kunne vært forklart heller enn oversatt. Jeg regner alltid en oversettelse som god hvis jeg glemmer opphavsspråket - altfor ofte blir jeg sittende og tenke hva det sto opprinnelig på engelsk - men ikke i dette tilfellet, altså.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Spennende å se hvor mange av disse bøkene jeg kommer til å lese.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Novas krig" av Åsa Schwarz
 • "Over mitt lik" av Mikkel Birkegaard
 • "Den som leter" av Amanda Kyle Williams
 • "Med mord i blikket" av Matti Rönkä
 • "Corpus delicti" av Elias Palm
 • "Gothams guder" av Lyndsay Faye
 • "Dødelig taushet" av A.S.A Harrison
 • "Den gode datter" av Steffen Jacobsen
 • "Til faste tider" av Margie Orford
 • "Hilsen fra Rexville - roman" av Susanne Staun
 • "Dødens autograf" av Robert Crais
 • "Tidevannets hevn - en roman" av Elizabeth Haynes
Alle bokanbefalinger for dette verket