Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Mark Mellery får et mystisk brev i posten. Tenk på et tall, skriver den ukjente avsenderen. Men hvordan klarte brevskriveren å gjette hvilket tall Mark tenkte på? Mark ber en gammel bekjent, den pensjonerte NYPD-etterforskeren Dave Gurney, om hjelp.

Siden dette er en kriminalroman, blir det både mord og blod. Men der mange moderne kriminalromaner går langt i beskrivelsene av grusomme detaljer, holder denne heldigvis litt tilbake. Fokuset er heller ikke på selve etterforskningen, da Dave Gurney er en utenforstående som leies inn som konsulent. Her dreier det seg nemlig mest om løsningen på gåten. Noen av de beste scenene i boken er fra etterforskningsteamets møter, hvor Gurney og de andre politifolkene i Holmes' og Poirots ånd tenker seg fram til mulige løsninger. Et skikkelig mysterium, med andre ord!

Verdon har skrevet et par bøker til om samme etterforsker, og jeg ser slett ikke bort fra at jeg kommer til å lese dem også. Denne leste jeg på norsk, og den er faktisk veldig godt oversatt, selv om noen av ordspillene kanskje kunne vært forklart heller enn oversatt. Jeg regner alltid en oversettelse som god hvis jeg glemmer opphavsspråket - altfor ofte blir jeg sittende og tenke hva det sto opprinnelig på engelsk - men ikke i dette tilfellet, altså.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenIngeborg GKjersti