Den svarte boksen

av (forfatter) og Stian Omland (oversetter).

Gyldendal 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (11 terningkast.)

19 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Opptøyene i LA 1992. Ung kvinne funnet død. Er det en ulykke eller et planlagt mord?

Rodney King-opptøyene i Los Angeles i 1992 forandret byen for alltid. Mange døde. Men var den unge, kvinnelige fotografen et tilfeldig offer, eller ble hun myrdet som en del av en større plan?
Harry Bosch var på saken i 1992, men ble tvunget til å overlevere etterforskningen til spesialavdelingen for opptøyene. De klarte aldri å løse saken, og den unge kvinnens skjebne ble glemt.
20 år senere dukker det opp nye bevis og Harry dras inn i jakten på «den svarte boksen», beviset som kan løse den gamle saken.
Den svarte boksen er den nyeste boken om etterforsker Harry Bosch på norsk.
«Den svarte boksen er fremragende.» New York Times
«Den svarte boksen er Michael Connellys attende bok om Harry Bosch, den tungsindige, jazz- og blues-elskende etterforskeren i Los Angeles-politiet. Den er en av de aller beste.» Chicago Tribune
«For noen år siden konkluderte jeg med at dette er den beste krimserien av noen amerikansk forfatter, og ingenting i denne nye boka får meg til å ombestemme meg.» Washington Post
«Lesere kommer ikke til å bli skuffet etter hvert som Connelly nok en gang beviser at verken han eller Bosch har mistet grepet.» CNN.com

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788205451643

EAN 9788205451643

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Los Angeles

Språk Bokmål

Sider 398

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 9 1 0 0 0

Bokomtaler

Harry Bosch, detektiven på åpne-uløste avdelingen, i L.A. blir igjen involvert med ting som hadde med Rodney King opptøyene å gjøre. Dette temaet har han berørt og vært innom en rekke ganger tidligere. Nå altså med en ny inngang. Og i kjent Connelly stil utvikler saken seg, innledningsvis med nesten ingen fremdrift; allikevel er denne leser dradd skikkelig inn i det, fra de første kapitler altså, for Connelly bygger opp sceneriet sitt, for å si det sånn, med interesanne beskrivelser om politi-byråkratiet, bra biografiske presentasjoner av medarbeidere, de overordnede, og så en status-oppregning av familie og privatlivet. Los Angeles blir så levende for oss - nok engang - når Connelly holder på på dette viset. At Bosch er en bestemt, kanskje til og med et autoritært individ er en karakterside som har forsterket seg hos denne leser, etter å ha lest denne boken. Noen direkte moroklump kan vel ingen påstå at han er. Jeg personlig hadde håpet at Michael Connelly hadde produsert mer om -skrevet om, altså - advokaten han engang lanserte for mange år siden. Siden fremstilt på film, Forsvarsadvokaten Mickey Haller. Men iallefall; med Den Svarte Boksen får vi nok engang en sterk fremstilling av L.A og California som viser - naturlig nok - andre billeder eller beskrivelser enn det det billedskjønne motivet de fleste nordmenn har for sitt indre blikk når de tenker om dette området som ligger der ved Stillehavet vest i USA.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Connelly og Bosch går aldri galt. Dette er velskrevet og intelligent. Selve saken Harry jobber med her grep meg kanskje ikke så mye som de pleier, derav en firer. Og jeg vil definitivt anbefale ferske lesere å "begynne på begynnelsen" slik at de får bli kjent med Harry, for jeg er usikker på om jeg ville blitt like lojal leser om dette var mitt første møte med Bosch.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Første boken jeg leser av Conelly. Jeg ble imponert. Bra krim.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En smart historie som frister meg til å lese mer av Connely

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Harry Bosch blir aldri feil! Heller ikke denne boka. Den siste i en lang rekke av krimbøker jeg har lest med etterforskeren, Harry Bosch. Også Den svarte boksen er prima vare! Helt suverent. Du suges inn i handlingen og holdes på tå hev gjennom hele boka! Helmax!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Det femte vitnet" av Michael Connelly
 • "Nattskiftet" av Michael Connelly
 • "Datter savnet" av Anna Jansson
 • "Et dødelig mørke" av Stuart MacBride
 • "Den andre siden av loven" av Michael Connelly
 • "Utfor kanten" av Michael Connelly
 • "Vokteren" av Fiona Cummins
 • "Skrik under vann" av Jeanette Øbro Gerlow
 • "Den gode datter" av Steffen Jacobsen
 • "Ingemar Modigs oppvåkning" av Mikael Bergstrand
 • "Vennen" av Joakim Zander
 • "Dødens øye" av Clive Cussler
Alle bokanbefalinger for dette verket