Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
I boken skildrer forfatterne en mat og - vinreise gjennom Chianti i Toscana. Leseren følger reisen gjennom det italienske landskapet blant drueranker og i livlige samtaler i kjøkkenet og rundt matbordet. Med oppskrifter, faktainformasjon og register.
Omtale fra forlaget
Sommeren 2004 la Klaus Hagerup og Bibi Børresen ut på en mat- og vinreise gjennom Chianti, et vindistrikt i Toscana, sammen med Fredrik Skavlan som tegner og Tom Karlsen som fotograf.
Resultatet er blitt en rikt illustrert bok med en svært humoristisk skildring av alle viderverdighetene som inntraff underveis - fra den ene vinprodusenten til den andre, fra spisested til spisested - ført i pennen av Klaus Hagerup. Videre gir boken, gjennom de mange faktatekstene som Bibbi Børresen har skrevet, innsikt i maten og vinen i Chianti Classico-området.
Gjennom humor og fakta, tekst og tegninger - og ikke minst flotte bilder - får vi i denne boken et levende og underholdende innblikk i en fantastisk rik vin- og matkultur.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2005
Format Innbundet
ISBN13 9788203231124
EAN 9788203231124
Omtalt sted Italia
Språk Bokmål
Sider 223
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
En mild vind slo imot meg. Duften av Chianti. Oregano, mynte og salvie som minner om den friske lukten av sevje i nykuttede bjerkekvister om våren hjemme. Persille med en frisk eim av nyslått høy. Krydret basilikum og rosmarin som velter seg som svære busker nedover murer og terasser, med en duft av nåletrær når du stryker hånden over greinene, og fennikelen, med sin duft av anis. Fennikelen som vokser vilt i Toscana, og som står plantet som roser for enden av vinrankene på markene til Fattoria di Felsia.
Det finnes en del bøker som har et spesielt fokus på mat og drikke.
Kulinarisk litteratur, rett og slett.
Ikke kokebøker - selv om mange av bøkene inneholder også matoppskrifter.
Her er det altså snakk om skjønnlitteratur som leses med vann i munnen og en anelse av deilige dufter i nesen...
Helst vil jeg ha bøker på norsk på denne listen, men unntak kan taes til vurdering.
Bon appétit! Enjoy! Vel bekomme! Hyvää ruokahalua! ¡Buen provecho!
Bom apetite! Vælgagnist! Jó étvágyat! Verði þér að góðu!
Dobrú chuť !
Ith gu leòir! Bonum appetitionem! Selamat makan! Kia mākona!