På leit etter hjartet ditt

av (forfatter).

Utenfor allfarvei 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (5 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Henning Svilands eksemplar av På leit etter hjartet ditt

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Bøker 2022

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Eg gret ikkje. Låg der og stira mot døra. Ville berre halde handa di i mi. Stryke kinnet mitt mot ditt. Kyssa deg varsamt. Men dei sa nei. Eg fekk ikkje. Du var kanskje ti meter frå meg. Kanskje mindre, men avstanden hadde ikkje noko å seie, om eg ikkje fekk kome heilt til deg. Eg kunne like gjerne svevd i verdsrommet og vorte soge inn i eit svart hòl. Tirill har vore forelska i Sigve i fleire år. Endeleg bryt han med kjærasten. I Tirill vaknar eit fornya håp om at det no skal bli dei to. Ingen av dei to kan føresjå kva som kjem til skje. Sorga Tirill får kasta på seg lét seg ikkje stanse, men veks i staden sterkare. Saknet etter han ho aldri fekk gjer Tirill reint besett, og alt handlar om å finne ut korleis ho kan gje slepp. På leit etter hjartet ditt er ein ungdomsroman om sorg, men og om val ein tek som ung. Kven ein er og kven ein kan kome til å bli. Tone Nilsen-Bie er frå Florø, men har budd i Alta i Finnmark sidan 2004. Ho er opphaveleg lektor i teater, og har alltid utvikla tekstar for scena. Dei siste åra har ho fokusert meir på den skjønnlitterære sjangeren som uttrykksform og debuterte i 2021 med Sumarvariasjonar, ei novellesamling for ungdom. Med denne boka vant ho litteraturkonkurransen Årets Ulest-2021.

Omtale fra forlaget

Eg gret ikkje. Låg der og stira mot døra. Ville berre halde handa di i mi. Stryke kinnet mitt mot ditt. Kyssa deg varsamt. Men dei sa nei. Eg fekk ikkje. Du var kanskje ti meter frå meg. Kanskje mindre, men avstanden hadde ikkje noko å seie, om eg ikkje fekk kome heilt til deg. Eg kunne like gjerne svevd i verdsrommet og vorte soge inn i eit svart hòl.

Tirill har vore forelska i Sigve i fleire år.
Endeleg bryt han med kjærasten. I Tirill vaknar eit fornya håp om at det no skal bli dei to.
Ingen av dei to kan føresjå kva som kjem til skje.
Sorga Tirill får kasta på seg lét seg ikkje stanse, men veks i staden sterkare. Saknet etter han ho aldri fekk gjer Tirill reint besett, og alt handlar om å finne ut korleis ho kan gje slepp.

På leit etter hjartet ditt er ein ungdomsroman om sorg, men og om val ein tek som ung. Kven ein er og kven ein kan kome til å bli.

«En fin og uvanlig fortelling som vil engasjere ungdom. Det er en slags aktualitet i at unge gutter kjører seg i hjel, så her er det nok en del som kan kjenne seg igjen. Artig at tittelen også refererer til hjertet i ren faktisk forstand, ikke bare, slik det vanligvis gjør, i overført betydning.»
--Jan Tore Noreng, mars 2022

Tone Nilsen-Bie er frå Florø, men har budd i Alta i Finnmark sidan 2004. Ho er opphaveleg lektor i teater, og har alltid utvikla tekstar for scena. Dei siste åra har ho fokusert meir på den skjønnlitterære sjangeren som uttrykksform og debuterte i 2021 med Sumarvariasjonar, ei novellesamling for ungdom. Med denne boka vant ho litteraturkonkurransen Årets Ulest-2021.

Bokdetaljer

Forlag Utenfor allfarvei

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788293688181

EAN 9788293688181

Språk Nynorsk

Sider 103

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 3 1 0 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tirill har vært forelsket i Sigve i flere år og de har blitt enige om å ta tråden opp igjen da noe katastrofalt skjer. Tirill drukner helt i sorgen og blir helt besatt.

Jeg vet ikke helt om jeg kjøper handling i denne 100%, men for de som skal ha en tynn nynorskbok på ungdomsskolen så er den glimrende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Perfekt" av Ingunn Røyset
  • "#naken" av Nina Rossing
  • "Ikke la de døde komme hit" av Monika Steinholm
  • "#Kampklar" av Nina Rossing
  • "Vi var en gang" av Monika Steinholm
  • "Jente (17) ikke savnet" av Camilla Sandmo
  • "Liten jente forsvunnet - kriminalroman" av Erling Greftegreff
  • "Dette dreper oss - roman" av Tiger Garté
  • "Den sorte bruden" av Anne Elvedal
  • "Å fange luft - roman" av Neda Alaei
  • "Det Sara skjuler" av Kathrine Nedrejord
  • "Sinne - roman" av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen
Alle bokanbefalinger for dette verket