Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Hovedpersonen i tegneserien blir sendt til Nord-Korea for å styre en gruppe koreanske animasjonsarbeidere. Hovedpersonen får oppleve Kim Jong-ils regime, de tomme hotellene og de store museene til ære for diktatoren og hans far.
Omtale fra forlaget
Pyongyang av Guy Delisle er uten tvil en av de mest spennende tegneserie-romanene som er kommet ut i Frankrike de siste årene. Boken bringer oss til en kultur og et landskap som nærmest er ukjent i Norge, nemlig Nord-Korea og Kim Jong Il.s regime. #11; Pyongyang bryter med alle sjangre eller leker med dem. Boken har ikke mye handling, den er heller ikke ren reiselitteratur. Mye av historien handler om hovedpersonens forsøk på å styre en hærskare koreanske animasjonsarbeidere, som er billig arbeidskraft for det franske animasjonsselskapet han jobber for. #11; Pyongyang er komisk på en subtil måte, selv om latteren kan bli sittende fast i halsen og alvoret hele tiden ligger rett bak, enten det gjelder tekst eller bilder. Tegningene er sterke og gir med sine gråsvarte toner og enkle streker et skremmende bilde av et kaldt og gjennomkontrollert samfunn.
Guy Delisle lar leseren få et sjeldent møte med et samfunn svært få har besøkt og samtidig et lite innblikk i tegneseriens verden.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2008
Format Heftet
ISBN13 9788203211119
EAN 9788203211119
Omtalt sted Nord-Korea
Språk Bokmål
Sider 176
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
I betraktning av at fransk-kanadieren Guy Delisle hadde svært begrenset og kontrollert bevegelsesfrihet under sitt opphold i Nord-Koreas hovedstad, har han fått forbausende mye ut av tiden sin der. Selv om boka opprinnelig kom ut på fransk i 2003, er det dessverre liten grunn til å tro at forholdene under dette arvelige diktaturet har bedret seg særlig siden den gangen. Tegneseriens gråhet synes å gi en svært så realistisk gjengivelse av virkeligheten slik Delisle opplevde den.
Søndag er spaserdagen. For å holde seg i form er det bra å gå 10 000 skritt per dag, erklærte den store lederen en dag.
Det er også bra for å unngå at det blir for mye forurensning i hovedstaden...
Det er altså ikke et tiltak for å spare på den dyrebare bensinen, slik en rekke av kapitalismens håndlagere kynisk ville hevde.
Det beste med å bo på hotell er å legge seg på sengeteppet med skoene på.
En ting man blir slått av når man har gått flere uker i Pyongyangs rene gater, er det totale fraværet av handikappede. Og enda mer forbløffende er svaret jeg får når jeg uttrykker min bekymring for deres situasjon... "Det finnes ingen handikappede her.... Vi er en svært homogen nasjon og alle nordkoreanere blir født sterke, intelligente og friske."
I det siste har jeg begynt å resirkulere arkene fra storyboardene mine og lage papirfly som jeg kaster ut fra skyvevinduet i 16. etasje.
Jeg vet ikke hvorfor, men det gir meg en stor tilfredsstillelse.
Særlig når jeg kommer helt bort til elva...
Når han ikke tolker, leser han i en ordbok... Jeg vet ikke om det er et godt tegn.
Metrostasjonen ligger 90 meter under jorda og kan brukes som tilfluktsrom i tilfelle atomangrep. Ingenting er bedre for å skape en permanent tilstand av frykt.
Jeg leste 164 bøker i 2011.
Her er mine favoritter blant dem, uavhengig av utgivelsesår.