Den store ml-boka

norsk maoisme sett nedenfra

av (forfatter) og Nikolai Brandal (medforfatter).

Kagge 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (10 terningkast.)

42 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Stian Dalbergs eksemplar av Den store ml-boka - norsk maoisme sett nedenfra

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Historie

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken tar for seg ml-rørsla - den maoistiske bevegelsen som gjorde seg gjeldende og omfattet mer enn ti tusen nordmenn på 1970- og 80-tallet, organisert i SUF(m-l), AKP(m-l), NKS, Rød Ungdom osv. Boken inneholder oversikter over sentralkomiteer og hemmelige utvalg, historier om sjølproletarisering, voldelige aksjoner, urent renkespill og autoritære disiplineringsmetoder, men også historier om dristige visjoner, ungdommelig overmot og store bragder. Boken er basert på over 160 intervjuer og gransking av omfattende dokumentasjon.

Omtale fra forlaget

Endelig kommer den store boka om denne underlige, maoistiske bevegelse som omfattet mer enn ti tusen nordmenn på 1970- og 80-tallet - organisert i SUF (m-l), AKP (m-l), Rød Ungdom osv. Med humor og ironi legges det for første gang frem en full oversikt over sentralkomiteer og hemmelige utvalg, sjølproletarisering, voldelige aksjoner, urent renkespill og autoritære disiplineringsmetoder, men også gripende historier om dristige visjoner, ungdommelig overmot og store bragder har fått plass. Boka er basert på over 150 intervjuer og kommer i stort format, rikt illustrert.

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788248908777

EAN 9788248908777

Omtalt tid 1980-1989 1970-1979

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 304

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 4 4 1 0 0

Bokomtaler

Dette er i prinsippet en interessant bok, men svekkes veldig av den raljerende stilen til Rognlien, som har skrevet det meste her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Et sted som har skapt problemer for en del radikalere, er Iran, der revolusjonen mot det oligarkiske sjah-styret endte opp med et religiøst dogmokrati. Noen biter stemte med kartet – kampen mot den vestlige kapitalismen og imperialismen, da særlig erkefienden USA, avvisning av det borgerlige demokratiet og den illusoriske ytringsfriheten, kamp mot porno og prostitusjon osv – men resultatet med tilslørte bypiker og offentlige halshugginger var ikke helt enkelt. På den annen side, i Kina er det jo også populært med offentlige henrettelser, og parolen «Nei til salg av kvinnekroppen» blir jo godt ivaretatt av hijaber og slør. Likevel, ytterst få ml-ere lot seg begeistre av Khomeinis radikalisme – med unntak av Palestina-aktivisten Trond Ali Linstad og noen av hans medisinerkolleger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket