Allegiant (Divergent)

av (forfatter).

Katherine Tegen Books 2013 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.29 (108 terningkast.)

241 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Andreas eksemplar av Allegiant (Divergent)

Lesetilstand

Begynte på denne, men avbrøt

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Katherine Tegen Books

Utgivelsesår 2013

Format Hardcover

Språk Engelsk

Sider 384

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

18 28 34 18 6 2

Bokomtaler

Boken tok en helt annen vending enn jeg hadde trodd, noe jeg virkelig ikke likte. I tillegg er denne bokens POV et svært forstyrrende element

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Siste bok i trilogien, og igjen er jeg "streng" og gir en firer. Men klisjeer og litt "tynne" karakterer til tross, dette er finfin underholdning. Lettlest men ikke plagsomt lettvint i språket, og det fungerte helt OK at handlingen ble presentert fra to "points of view". Hovedpersonen i de to foregående bøkene, Tris, samt Four/Tobias. Er litt usikker på hvordan målgruppen vil reagere på slutten, for den kom faktisk litt overraskende. Ikke usannsynlig at jeg kommer til å sjekke ut filmen(e) og også Roth's videre bøker, uten at jeg anser meg som fan eller "hekta".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da er det slutt på denne serien. . . Eller egentlig ikke, siden det finnes en bok til, men jeg anser serien som slutt. Og jeg synes det er veldig trist! Jeg har blitt utrolig glad i denne serien, og det er ikke gøy å "ta farvel"! Divergent er definitivt en av mine favoritt-serier, og jeg er utrolig glad for at jeg fant denne serien. Det var ikke så vanskelig egentlig, alle hadde jo lest bøkene da jeg oppdaget dem. . .
Men jeg har blitt knyttet til karakterene, og det er trist at det ikke kommer noen flere bøker. Heldigvis kommer filmen av bok nummer 2, Insurgent, ut neste år. Kan ikke vente!

Hva er utenfor gjerdet? Det er hovedsakelig hva denne boka handler om. Jeg hadde ingen anelse om hva de kom til å finne utenfor Chicago, og derfor la jeg ikke boken fra meg, siden jeg ville få svar på alle spørsmålene mine.
Veronica Roth har skapt et troverdig samfunn, og alt hun har skrevet passer bra sammen. Det er lett å forestille seg at dette kunne faktisk ha skjedd i virkeligheten. Det er et pluss.

Boka er spennende hele veien, og jeg kunne ikke legge den fra meg. Jeg ble ferdig på 5 dager, så det sier litt. . . Jeg måtte bare vite hva som kom til å skje videre!
Mange synes at Allegiant var en dårlig avslutning på seien, men jeg synes at boka var bra skrevet og utrolig bra gjennomført! Det er ikke mange som klarer å holde alle bøkene i en serie på toppnivæ, men jeg synes at Veronica Roth har klart det med glans!

Noe som også er ganske interessant med Allegiant, er at Tobias/Four også har sine egne kapitler. Det var fint å lese om hendelser fra hans synsvinkel, siden det ga nytt liv til historien.

Dessverre ble jeg "spoilet" på avslutningen, så det var ikke noe gøy. . . Men selv om jeg visste hva som kom til å skje, var det fortsatt utrolig trist! Det passet bra, og det var en fantastisk avslutning på serien. Jeg ville ikke ha endret noe, men den avslutningen, liksom!
Heldigvis er det en bok til, som handler om hendelsene i tidiligere bøker, gjennom Tobias/Four sine øyne! Boka heter Four, og jeg gleder meg til å lese den!
Se også her!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gleder meg til den kommer ut på norsk♥

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bra finale på Divergent triologien. Liker vrien forfatteren gjøre i denne boken der hun endrer hvem som er "jeg"-person.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da har jeg lest hele Divergent-serien. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg synes om den. Selv om jeg synes historien var veldig spennende, greide jeg ikke å heie på hovedpersonene... Så selv om jeg likte Allegiant på mange måter, likte jeg den også på en måte ikke. Gir det noen mening? Vel, samme det... Det er i hvert fall slik jeg føler det.

I motsetning til de to første er det ikke bare Tris som forteller lenger. Nå har Tris og Tobias hver sine kapitler. Det var interessant å se hvordan Tobias reagerte på det som skjedde. Det som foregikk inne i hodet hans var annerledes fra hvordan jeg hadde sett det for meg. Han var ikke så tøff og hard som han ville at det skulle se ut som. Dessverre ble de to fortellerstemmene til tider litt for like, og det hendte at jeg ikke husket hvem det var som fortalte, og ble veldig forvirret. Ellers funket det veldig bra, og det passet godt til historien.

Jeg likte Tris bedre i Allegiant enn i Insurgent, men ikke så godt som jeg likte henne i Divergent. Hun begynte å ta bedre valg, og hun tok bedre vare på livet sitt i denne boka. Det likte jeg. Jeg likte ikke at hun var så uforsiktig og dumdristig i den forrige boka. Det var også lettere å forstå Tobias i denne boka. Både fordi han hadde sine kapitler han fortalte, men også fordi han åpnet seg mer opp for Tris. Jeg synes begge vokste som karakterer, men likevel var de litt dumme til tider. Noe av det dummeste de gjorde var å ikke høre på hverandre. Jeg synes de kunne ha hørt litt mer på hverandre. Da ville nok mye gått annerledes, (og bedre).

Jeg synes det var spennende å lese om hvordan Tris' verden oppstod. Man får svar på mange spørsmål i Allegiant. Alle de man har spurt seg selv tidligere og noen flere man ikke visste at man lurte på. Jeg lurte veldig på hvordan verden var utenfor gjerdet, og svarene overrasket og gledet meg. Det hele ga mening og tettet hull i historien. Veronica Roth har laget en godt gjennomført, dystopisk verden. Jeg hadde ikke problemer med å tro på den.

Historien var bra, spennende og ikke veldig forutsigbar. Den tok stadig nye vendinger. Det kom aldri som et sjokk på meg, men jeg hadde ikke sett for meg at det kom til skje heller. Annet enn slutten. Slutten var litt for forutsigbar, men jeg synes den passet. Jeg kan se hvorfor mange ikke har likt slutten på serien, men jeg synes at det passet. Selv om det ikke var en koselig slutt...

Så alt i alt likte jeg historien, men jeg hadde noen problemer med hovedpersonene. Jeg anbefaler serien hvis du liker dystopi, men hvis jeg skulle anbefalt deg én dystopi-serie du må lese, er det ikke Divergent jeg ville ha sagt.

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt dårligere enn den forrige. Fortsatt helt grei underholdning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Älskade verkligen del 1, tog mig igenom del 2 men blev besviken på del tre även om det blev ett förnuftigt slut. Alldeles för mycket hit och dit och utan det spännande suget som fanns i första delen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne begynte jeg å lese, men kjente at jeg hadde lest nok etter noen sider. Det fortsatte i samme stil som de andre bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

RIP

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

There are so many ways to be brave in this world. Sometimes bravery involves laying down your life for something bigger than yourself, or for someone else. Sometimes it involves giving up everything you have ever known, or everyone you have ever loved, for the sake of something greater.

But sometimes it doesn't.

Sometimes it is nothing more than gritting your teeth through pain, and the work of every day, the slow walk toward a better life.

That is the sort of bravery I must have now.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

I fell in love with him. But I don't just stay with him by default as if there's no one else available to me. I stay with him because I choose to, every day that I wake up, every day that we fight or lie to each other or disappoint each other. I choose him over and over again, and he chooses me.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Since I was young, I have always known this: Life damages us, every one. We can’t escape that damage.
But now, I am also learning this: We can be mended. We mend each other.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når noen begår en urett mot en, så deler begge på vekten av denne uretten - begge parter må lide under smerten. Tilgivelse betyr at man velger å bære hele vekten selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Ja, livet suger av og til," sier hun. "Men vet du hva som får meg til å holde ut?" (...) "De øyeblikkene da det ikke suger," sier hun. "Trikset er å legge merke til dem når de dukker opp."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I know that change is difficult, and comes slowly, and that it is the work of many days strung together in a long line until the origin of them is forgotten. He (Peter) is afraid that he will not be able to put in that work, that he will squander those days, and that they will leave him worse off than he is now. And I understand that feeling - I understand being afraid of yourself.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Desperasjon kan få folk til å gjøre de mest utrolige ting.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Liste over bøkar eg les i 2014, og ei kortkort meining om dei. Mest som ein oversikt for min eigen del :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er bøkene som jeg har planer om og få lest ut innen 2013 er over.. :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i år 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene fra bokklubben til Lauren Conrad, pluss andre anbefalinger ♥


Godt sagt! (0) Varsle Svar

En liste bestående av alle bøkene jeg har lest i 2016.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2019. Del 1


Godt sagt! (0) Varsle Svar