Onsdag 20. desember 2017.

Jeg ønsker lesesirkelens deltakere GOD JUL!

Håper vi kan starte opp igjen tidlig i januar 2018.

I jula skal jeg gjenlese Familien på Gilje av Jonas Lie.

Dessuten har jeg begynt å lese David Copperfield (engels utgave) av Dickens. Jeg følger også serien Dickens jul på NRK 2. Meget severdig.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Etter at jeg i tidlig i høst avsluttet arbeidet med min egen bok, har jeg lest lite. Det er vel en slags naturlig tomhet etter flere års intens skriving. Den siste lesesirkelrunden gikk jeg også glipp av, men kjemper meg gjennom Historien nå (må dessverre si det sånn - for boken holder etter min mening ikke den kvaliteten den innledningsvis lovte).

Det spøker også for neste lesesirkelbok for meg. Over nyttår reiser jeg sydover og blir borte mesteparten av januar. Da skal jeg bare nyte bøker jeg virkelig har lyst til å lese.

Jeg er glad i lesesirkelen og mitt håp og ønske er å komme sterkere tilbake.
Tusen takk Kjell for den fine måten du styrer det hele på, og til alle deltakere for interessante innlegg!

Gledelig jul!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hei,
da skjønner jeg at du har hatt det travelt, og har hatt annet å gjøre enn å delta i felleslesing(er).
Håper du blir med på nye felleslesinger snart.

Trådene ligger jo her, så det er bare å stikke innom med innlegg og kommentarer når/hvis du ønsker det.
Og ja, Historien var ikke riktig så bra som jeg husker den da jeg leste den første gang for cirka 17 år siden. Men det er en god roman som nok vil bli stående som en klassiker i verdenslitteraturen.

Og jeg har bestilt den nye boka di (fra Bokklubben). Gleder meg til den.
Vi kan jo ta den som neste felleslesing. Passer i alle fall til kategorien, Nyere nordisk litteratur (Nn7).

God jul. Godt nyttår. God tur sydover og god lystlesing.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ha, ha, ja vi har vel ikke hatt sakprosa/dokumentar i lesesirkelen enda! En stor del av boken min handler om de entusiastiske og opprørske 1970-årene; nettopp vårt dreiepunkt mellom eldre og nyere litteratur. Spøk til side, veldig hyggelig at du har bestilt boken (visste ikke at Bokklubben har den), håper du vil like den.

Tusen takk for gode ønsker! Jeg skal prøve å utdype mitt syn på «Historien» når jeg har fullført om forhåpentligvis ikke altfor lenge. Hvis neste lesesirkelbok blir valgt før jeg reiser (08.01), skal du ikke se bort fra at den havner i kofferten. (Godt vi har vaskemaskin i leiligheten, kanskje jeg unngår overvekt!).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God jul og takk for et godt leseår med lesesirkelen.

Inspirert av deg og andre her har jeg også plukket frem Familien på Gilje som har stått ulest i bokhylla i åresvis.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

God jul☺️

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg hadde ikke fått med meg at NRK2 sender Dickens, så nå gikk jeg inn og fant ut at første episode av Dickens' jul er tilgjengelig til mandag 25. desember 2017 kl. 20:43! (Men den episoden sendes også i reprise på NRK1 kl. 09.00 samme morgen, altså.)

Glad jol!!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

God jul til deg også, Kjell, og takk for prikkfri administrasjon av sirkelen i 2017! "Juleboka" mi i år blir Tante Pose, som jeg nå endelig har fått på plass i bokhylla. Jeg har en fornemmelse av at det er ei bok "alle" har lest, så det er visst på høy tid. Men den ser tynn og lett ut, så jeg må nok spe på med Bringsværd-betraktninger og kanskje enda litt til. Vi høres på nyåret!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

" Familien på Gilje" er valgt til julelesning her også. Første gang jeg leser den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eg er klar på eit blunk når vi kjem til januar. Har alt bestemt meg for kva for bok eg skal foreslå, og gleder meg til ny runde.

Leseplanen for jula er ikkje heilt spikra, men det blir nok ein del ganske lett litteratur sånn på tampen av året. Mitt søtappelsintre av Jose Mauro de Vasconselos tenker eg å lese på originalspråket, og så må eg sjekke om der er noko bra humor i Ny hylle på Prix. Kanskje rekk eg også Karel Capek sin Jeg hadde en gang en hund og en katt? Eg treng jo ikkje å vente til hunden og katten vår er borte med å lese denne?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ikke for å være gledesdreper Jostein, men etter å ha lest En reise til Norden var Jeg hadde en gang en hund og en katt en gedigen nedtur. Jeg orket rett og slett ikke fullføre den. Hilsen meg som har hatt både hund og katt -- på samme tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blir nok jul allikevel, skal du sjå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid NygaardMarianneNCathrine PedersenTonjeHeidi HoltanJane Foss HaugenRufsetufsaJoakimHilde Merete GjessingPernille GrimelandBente NogvaVannflaskeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde H HelsethKarin BerggretemorTanteMamieChristoffer SmedaasPiippokattaKirsten LundStig TLiv-Torill AustgulenellinoronilleBeathe SolbergNabodamaLesevimsaGro-Anita RoenIngvild SCarine OlsrødAnne Berit GrønbechBerit RbrekAvaLisbeth Marie UvaagMorten MüllerLinda RastenThomas KihlmanDressmyshelfEllen E. MartolJB