Jeg har lest ditt svar flere ganger, og jeg kan virkelig ikke med min beste vilje finne noen kime til konstruktiv kritikk i det du skriver. Det er mer enn overtydelig at dersom jeg (eller "man") ikke skulle være enig med deg, så får jeg/vi tildelt diagnoser. Du er opptatt av å få frem at du er et oppegående menneske. Jeg brenner etter å si: men så oppfør deg som et oppegående menneske, da!

Bokelskere er et sted for bokelskere, og alle som trives med å være her, oppfatter dette som "sitt" nettsted. Ikke i eksluderende forstand, men fordi man ønsker å møte likesinnede. Her er det meningen at man skal diskutere bøker, ikke enkeltpersoner. Det fine med dette nettstedet er at det er rom for mangfold. Av og til dukker det opp sure "nett-troll" som fratar noen hver lysten til å være her, men de fleste lever godt med uenighet på faglig nivå.

For noen år siden la eierne av Bokelskere om strukturen på sidene, og etter dette ble bokomtaler mer gjemt bort. De tok altså mer plass tidligere enn hva de gjør nå. Det er ikke bokomtalene som høster flest stjerner - det er diskusjonene. Jeg tror heller ikke du har forstått dette med "stjernene" her inne på dette nettstedet. Dette er noe folk - andre enn den som har skrevet et innlegg - bestemmer seg for om de vil gi eller ikke gi. Det er ikke noe skribenten selv bestemmer. Brorparten av mine stjerner fikk jeg i de årene da jeg deltok aktivt i diskusjonene på dette nettstedet. I flere år har jeg kun postet bokomtaler, og det er nokså beskjedent hvor mange stjerner slike innlegg eskalerer. Dersom det var stjernene som motiverte meg til å poste innlegg på Bokelskere, måtte jeg altså ha lagt om strategien min.

"Skal jeg ta så mye plass her inne at andre ikke får plass?" Du verden, hvilken betydning du tillegger meg! Denne uttalelsen kan jeg bare ikke ta alvorlig.

Jeg tror du skal ta inn over deg at når du ikke får stjerner på dine innlegg i denne diskusjonen, så er dette fordi det så langt ikke har vært noen som er enig med deg. Dette kan selvsagt endre seg - slikt vet man aldri på dette nettstedet. Men det er dog et signal ... så langt.

Jeg kommer til å fortsette å poste mine bokomtaler på dette nettstedet - inntil det evt. måtte være så mange som er forbannet over det jeg gjør at jeg mister gleden ved det. Da skal jeg alvorlig vurdere å gi meg. Men jeg tåler godt at du ikke liker mine innlegg, og mener at mine postinger 1-2 ganger pr. uke tar all plassen her, stikker av med alle stjernene og egentlig handler om min narsisiske og selvopptatte natur (som jeg går ut fra at du vil mene nå som det er åpenbart at jeg ikke er enig med deg).

Godt sagt! (23) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Nei nå begynner denne diskusjonen virkelig å nå et intellektuelt lavmål. Jeg trodde du var et mer oppegående menneske enn du nå viser deg å være. Å være uenig er greit, både om bøker og lengden på omtale..
Selvfølgelig er det leserne som gir stjerner, ikke skribentene. Mitt poeng har vært hele tiden at andres omtale ikke får plass her, så lenge du skriver så lange innlegg, som dekker hele førstesiden da du tydeligvis har mange følgere her. Jeg tror ikke jeg klarer å fore det inn med teskje på en mer barnevennlig måte slik at du skal klare å forstå det.....
Skal innføre et nytt vanskelig begrep her "konformitet" - Det har seg slik at folk flest svarer det samme som de forrige har svart, selv om de ser at de har feil.... I et velkjent psykologisk eksperiment ble forsøkspersoner satt inn i et rom sammen med personer som var instruert i å svare feil på et enkelt eksperiment - å se om en pinne var lengre eller kortere enn den andre. Det var ingen tvil om forskjellen. Etter at de første 8 instruerte personene svarte at den korteste pinnen var lengst, svarte de aller fleste av forsøkspersonene at den korteste pinnen var lengst også.... Dette er konformitet... de sosiale mekanismene i oss gjør at man svarer gjerne det samme som de forrige... Dette er veldig tydelig i sosiale medier - om en liker en bok, får den mange liker og positive omtaler. Om andre ikke liker samme boka, får man mange kommentarer fra folk som ikke liker denne boka heller....
Jeg er ikke veldig konform, og skriver alltid hva jeg mener om en bok både positivt og negativt, uavhengig av hva andre mener.
Jeg har aldri nevnt noe om diagnoser her... men dersom du føler deg veldig truffet av at du er narcissistisk og veldig opptatt av å få stjerner så får det bli din sak.... Jeg for min del bruker bokelskerne både som oversikt over mine leste bøker og å lese omtaler fra andre om bøkene jeg har lest... Som sagt sist, JEG ønsker ikke å fortsette denne diskusjonen....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er ikke intellektuelt lavmål, det er bare lavmål. Lange, grundige bokomtaler er en berikelse for bokelskere.no uavhengig av om man leser dem eller ei.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Nå må du slutte. Dette føler jeg for å si at jeg ikke synes er en grei måte å kommunisere på. Ikke i det hele tatt. Kanskje er det noen personlige grunner til at du engasjerer deg med så sterke ord i denne diskusjonen, men dette er i tilfellet ikke måten å få det ut på. Det er ingen grunn til å være nedlatende og insinuere både det ene og det andre, kun fordi du foretrekker en bestemt lengde på bokomtaler. La nå folk som koser seg med bøker, blogging og meningsutveksling være i fred! Alle som deltar i et medium gjør jo det for å på en eller annen måte kommunisere med andre. Du velger selv hva du vil delta på, både som leser og i meningsutveksling.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg svarer bare på tiltale her... Når jeg får nedlatende kommentarer rettet mot meg, svarer jeg ja..... har prøvd å vært hyggelig og vennlig så langt som mulig... jeg har som sagt ikke ønsket denne diskusjonen... og prøvd å avblåst den... tror du bør lese hele diskusjonen her....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest alt. Den første kommentaren din var unødvendig. Det er korte og det er lange bokomtaler. Så forstår jeg at det er Rosas kommentar som trigget deg. Men det at hun sier hvordan hun har opplevd deg i andre medier forsvarer ikke de ufine innleggene du har hatt etterpå.

Jeg engasjerte meg fordi jeg synes det er ubehagelig når noen forsøker å æreskjelle andre offentlig. Jeg tror det må være leit for deg også når du havner i denne situasjonen og håper du kan velge en annen måte å kommunisere på senere. Det hjelper ikke for noen å ha en hoggestabbe eller bruke ordene til å rase.

Jeg likte ikke omleggingen av nettstedet. Jeg mener det har ført til at mange svært korte bokomtaler, hvor noen sier sin mening om en bok uten å begrunne den, har fått for stor plass. Konsekvensen for meg er at jeg bruker nettstedet langt mindre enn før og leser bokstoff andre steder. Det er en metode du også kan vurdere om de få tekstene av en viss lengde forringer opplevelsen din her inne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vel vel. Jeg har mange ganger blitt glad for dine anbefalinger, og da har jeg lest hele. Hvis du skriver om bøker jeg ikke kommer til å lese uansett, lar jeg være siden livet er kort osv. Alt i alt er det fint med noen filtere mellom meg og bøkene. Og dine vurderinger er blant dem som passer for meg. Har du forresten skrevet noe om dagens prisvinner?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for det, Karen! Sånn har jeg det også! Noen bokomtaler trigger - andre ikke. Jeg har ikke skrevet noe om Nobelprisvinneren, men jeg har lest et par av hans mest kjente bøker tidligere, og har også sett filmatiseringene. De er helt uforglemmelige! Nå må jeg grave frem bøkene igjen, og forhåpentligvis lese noen flere av ham!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Akima MontgomeryBeathe Solbergmay britt FagertveitÅsmund ÅdnøyErlend Risvik PaulsenGjermund  HaugeTrygve JakobsenIngeborg GTonesen81IdaVivian M.Dolly DuckHegeMyStorySynnøve H HoelAstrid Terese Bjorland SkjeggerudFrode Øglænd  MalminMichelle Engel JegerudLene AndresenTone SundlandBenedicteTanteMamieRune U. FurbergJenny Dahl BakkenMarit HøvdeMagnus FinnsetGro Anita MyrvangIngunn SArne SjønnesensvarteperTherese HolmTorill Elisabeth Revheimingar hHarald KBerit RBenediktealpakkaHildaSiljeReadninggirl20