Hører på "Furuset" av Linn Strømsborg. Det er forfatteren selv som leser. Hun leser litt fort, og dette er en bok man vil skal vare lenge. Man kjenner seg igjen i hverdagen til hovedpersonen. Av og til lurer jeg på om hun har stjålet tankene mine. Så nært er det. God bok. Anbefales.
"Det var aldri lett å hoppe etter Wirkola, men det er enda vanskeligere å dø etter Per Fugelli".
Tor Åge Bringsværd er en av mine favorittforfattere, og han skuffer ikke. Hans selvutleverende dagbok er rett og slett en sjarmbombe av en bok. Han opptrer som en humoristisk grinebiter, og han deler raust med sine egne erfaringer fra levd liv om det å bli gammel. Under humoren ligger alvoret. "Mens jeg har dere her eller om det å bli gammel" er en fantastisk bok som garantert vil gi deg en god leseropplevelse. Lattergaranti! Anbefales på det varmeste.
I avisen leste jeg nemlig om en engelsk enke som slik hadde latt mannens aske måle den tiden det tok å koke et perfekt bløtkokt egg. "Så gjør han endelig litt nytte for seg!" uttalte hun.
Jeg røsker opp et par nye løvetenner som har begynt å vokse i blomsterbedet til farmor. Det er med idioter som med løvetenner, tenker jeg. De vokser opp overalt.
Men så kan man snu seg og se det turistene ikke ser, den lille jentungen som er Sinnataggens kalkulerte opposisjon, hun heter Melankolien, og registrere at hun ikke berøres, på noe legemsdeler, at hun ikke har blankpolerte flater og er synlig og demonstrativ eller på noe vis forsøker å ta seg ut, men at hun allerede i en alder av kun tre eller fire har lagt seg til en beskjeden attityde, at hun står der og håper at ingen kan se henne, og at hun lykkes med det.
Dette er den fjerde boka om Elling. De tre første bøkene om Elling og Kjell-Bjarne var til tider humoristiske bak alvoret, men denne boka ble jeg rett og slett dårlig av. Ubehaget ved å lese den gjorde at jeg rett og slett ikke orket å lese den ferdig. Jeg håper Ambjørnsen finner tilbake til den gode humoren i den nye boka om Elling som kommer ut snart, ellers blir dette den siste boka om Elling og Kjell-Bjarne for meg.
Noen ganger er løgn den eneste måten å være ærlig på.
Enig med deg. Byens spor, Maj er den beste. Venter i spenning på den siste boka :)
Det er vandrelys alle tilhope, de kommer, skinner litt og blir borte. Kommer og går, som jeg kom og gikk.
Den dagen Tyskland gikk inn i Polen, giftet min mormor seg med min morfar. Det var sikkert en av hennes lykkeligste dager i livet. Astrid Lindgren skrev krigsdagbøker, og en av tankene hennes denne dagen var "Gud hjelpe vår vanviddrammede planet". Astrid Lindgren bodde med mann og barn i Stockholm da krigen brøt ut. Hun var ennå ikke blitt forfatter, men hun skrev krigsdagbøker. "Krigsdagbøker 1939-1945" av Astrid Lindgren er en sterk og personlig skildring av hvordan krigsårene påvirket mennesker som opplevde den. Anbefales!
Endelig ferdig! Etter å ha lest "Svøm med dem som drukner", hadde jeg gledet meg til å lese denne boka, men jeg ble litt skuffet. Handlingen i boka er for mørk etter min smak, så for meg ble den lite lystbetont å lese. Jeg brukte derfor lenger tid enn jeg pleier på andre romaner. For å trekke frem det positive ved romanen, så er den leseverdig på grunn av språket. Historien rundt stavkirken og sagnet om søsterklokkene er også spennende lesning.
Men når vi endelig har blitt så smarte som nå, forurenser vi masse med oppfinnelser som biler og fly. Vi setter opp fabrikker som fyller lufta med dritt, hogger regnskog og kaster søpla vår. Selv om alle er enig i at det er en helt ekstremt dårlig idè å ødelegge den eneste planeten vi har, så er det nesten ingen som gjør noe med det. Det er så man skulle tro at det er en feilkonstruksjon i de smarte hjernene våre.
Jeg har startet på "Byens spor" av Lars Saaby Christensen. Allerede i prologen har jeg forelsket meg i setninger som "Ungdommene mater svanene, men det er bare for å skjule sine egne hensikter, nemlig å flørte. Brødsmulene de kaster i dammen er forelskelsens fine støv"... "Bladene faller som gule tårer"... "Om morgenen ligger det duft av nystekt brød over bydelen. Fuglene blir mette bare av å fly med åpent nebb". Dette blir garantert en fin leseropplevelse. Gleder meg til fortsettelsen :)
Tante Ulrikkesvei er en oppvekstroman og kanskje den viktigste boka jeg har lest på ti år. I tillegg er den veldig god. Anbefales. Terningkast 5+
Da har jeg kommet meg gjennom den siste boka i triologien til Roy Jacobsen. På mange måter likte jeg den siste boka, "Rigels Øyne" best. Det var fascinerende å lese om Ingrids reise og hvordan kjærligheten driver henne. Alle tre bøkene hadde noen litterære grep jeg ikke helt forstod, noe som gjorde at jeg dessverre ikke ble helt fanget inn i litteraturen, men for all del, absolutt leseverdig. Roy Jacobsens fortellerevne er stor, så jeg håper det kommer flere bøker i samme sjangeren fra ham. Oppsummert 4+ for triologien til Roy Jacobsen.
Tjaaa, hva skal man si? Roy Jacobsen har godt språk. Sier mye med få ord, men jeg kommer ikke helt inn i historien, mye for det jeg ikke blir ordentlig kjent med personene i boka. Jeg vet triologien hans er skrytt opp i skyene, men jeg ble ikke helt overbevist. Tredje boka ligger klar, men tror jeg skal lese noe annet først. Jeg gir boka en svak firer.
Hvis Hani var en lykkejeger, var Mohammed og Muna det også. Og pappa og jeg, vi var også lykkejegere. Deres jakt på lykke var bare vanskeligere.
Men hvordan skal Storbritannia greie seg utenfor EU?
Spørsmålet utløser lange forklaringer fra Hopkins. - Avtaler, avtaler, avtaler, sier han. - Tosidige, multilaterale - med løsere tilknytning til EU.
For eksempel en EØS-avtale, slik som Norge?*
- Å nei, nei. Absolutt ikke. Hvorfor har dere den i Norge, forresten? Dere har alt dere trenger. Nei, løsere avtaler, med et åpent sinn i forhold til hvem vi samarbeider med.
Jeg har alltid vært stor fan av Annette Groth. Hun har skrevet boken "Hva nå? Min reise i Storbritannia i en Brexit - tid". Dette er en lettlest bok der Annette Groth forklarer hvordan Storbritannia er splittet i sitt syn på Brexit og hvorfor resultatet ble som det ble. På en interessant og lett forståelig måte presenterer hun politikerne i de ulike landene og de som stod bak Brexit. Hun har også intervjuet/snakket med vanlig folk på bygda, på puben og i gata om hva de tenker rundt brexit-spørsmålet. Noen er bekymret for fremtiden, mens andre er lettet. Anbefales for alle som er glad i Storbritannia og for de som er interessert i politikk.
En fantastisk interessant, varm, morsom og lærerik sommerbok. Feel good! Anbefales!