Boken og filmen har samme tittel. Mitt lokale bibliotek hadde ikke filmen, men var behjelpelig med å bestille den slik at jeg fikk sett den. Likte forøvrig filmen veldig godt så den kan anbefales.
Bilal lånte jeg først på biblioteket, men fant etter hvert ut at det var ei bok jeg måtte kjøpe og ha selv.
Er det noen spesiell bok av Margaret Atwood du vil anbefale, Lillevi?
Har hørt så mye bra om Margaret Atwood i det siste at jeg visst må prøve disse bøkene, jeg også :))
Det beste jeg har lest i mai er, uten tvil, Bilal - med de papirløse til festning Europa. Boka er skrevet i 2007 av den italienske journalisten Fabrizio Gatti. Under dekknavn reiste han gjennom ørkenen i Afrika sammen med papirløse flyktninger, lot seg fiske opp av sjøen utenfor Lampedusa for å få se hvordan forholdene i leirene er, og jobbet som tomatplukker i Italia blant illegale flyktninger. Han prøver både å finne ut hva som driver folk til flukt, hvem som tjener på dette, og hvordan storpolitikken innvirker.
For denne boka fikk han Terzaniprisen i Italia, og i fjor fikk han Universitetet i Oslos menneskerettighetspris
Finnes det en oversikt over romanene hans på internett?
...jeg håpet noen skulle se meg sammen med sønnen til apotekeren. Han som gikk ut av gymnaset med så mange seksere at folk kalte ham Maxi-Yatzy.
Det mest beundringsverdige ved å leve, er ikke aldri å falle, men å reise oss hver gang vi faller.
Nelson Mandela
Bitterhet er som å drikke gift og håpe det vil ta livet av dine fiender.
Nelson Mandela
Filmen er sett og det var en positiv og flott avslutning på felleslesingen av denne romanen.
I mine dager regnet man det som godt nok når kvinnestrømpene så vidt rakk opp til buksekanten. og kvinnfolka ble ikke regnet som mindre dårlig parti av den grunn, men så var det da også mindre ufred blant kvinnfolkene, og kanskje ikke skikk å løfte skjørtene så høyt som nå for tiden.
Satte min fetter på saken for han har bodd og studert i Russland, og kan språket..
Han skriver bl.a ...at han fikk stalinprisen er litt uklart. De fleste steder er han ikke nevnt blant prisvinnerne. Men på ukrainsk wikipedia står navnet hans blant vinnerne i 1949. Var også en annen side hvor han ble kalt sovjetisk prisvinner.
Ok, da fikk han nok prisen men den hang vel ikke så høyt, han gikk ikke rundt å blafra med den som annelingua så treffende sa.
Jeg har nå samlede verker av Falkberget, men det er ikke 50 romaner eller bøker der. Er det medregnet andre bøker med annet innhold?
Jeg er nå i full gang med å lese Sin egen herre av Halldor Laxness sammen med flere andre her inne. Fortellingen bygges sakte opp og er en typisk Laxnessbok synes jeg, ettersom jeg har lest flere av hans bøker. Gode beskrivelser av miljø og mennesker, som alltid. Gleder meg til fortsettelsen.
Men jeg holder på med en helt annen bok, en helt annen sjanger, for jeg leser nemlig Den nye Dyland av Torgrim Eggen, artig bok må jeg si.
Jeg fant denne siden, en interessant liste må jeg si. Lenins fredspris-Stalins fredspris. Jeg har vært inne på flere sider og der står det at han fikk Stalinprisen i 1949.
Stalin-prisen her er en annen side.
Det ser kanskje ikke ut som det blir nevnt på alle nettstedene, ser ut til at Store norske leksikon har utelatt det, merkelig.
Lidenskapelig kjærlighet gjør både syk og frisk. De onde symptomene er tvangen til å tolke alle tegn. Det blir for mye betydning, og tegnenes tyngde gjør at man slutter å være seg selv. De gode symptomene er sjenerøsiteten og kraften. Man evner å elske det meste ved den andre, også tåpelighetene, svogeren og innvollene.
En interessant artikkel fra Klassekampen - Å skrive etter Laxness der Einar Már Gudmundsson forteller om Laxness og hans forfatterskap. Gudmundsson ble tildelt Nordisk Råds litteraturpris for boka Universets engler (Englar alheimsins). Har lest den, det er en bok jeg hadde stor glede av å lese, den anbefales
Boka som vi skal lese heter Sjálfstætt fólk (Frie menn)1934–36 "Sin egen herre" er en nyere tittel på boka.
Laxness ble tildelt Nobelprisen i litteratur i 1955. I tillegg var han den første mottageren av Stalinprisen i 1949.
.
Jeg har vært litt fraværende den siste uken og har ikke fått med meg før nå at vi skal lese en bok til før sommeren.
Skal avlegge biblioteket et besøk i morgen for å hente filmen om forrige bok vi leste og tar samtidig med meg denne rundens bok.
Så jeg blir med å leser denne runden også og gleder meg til å lese bok av islandsk forfatter igjen.
Jeg vil selvfølgelig fortsatt være med.
Benytter anledningen til å takke deg for at du holder orden på denne lesesirkelen og ønsker deg god sommer.
For kvinnene var det bare to aldre; den alderen da de giftet seg, som ikke varte lenger enn til toogtyve år, og den alderen da de var evige peppermøer.
De andre, de gifte, mødrene, enkene, bestemødrene, var en annen art som ikke regnet alderen etter hvor mange år de hadde levd, men etter hvor lang tid de hadde igjen før døden.
Romanen ble avsluttet i helgen og det har vært mer slitsomt enn forventet å fullføre dette leseprosjektet.
Etter å ha lest gjennom innlegg og omtaler som er fulle av begeistring så blir jeg nesten litt lei meg over at jeg ikke klarer å være like positiv.
Dette var mitt første møte med forfatteren og jeg syntes han skriver utrolig godt. Elsker hvordan han har bygget opp fortellingen og hvordan han lar historien veksle mellom hovedpersonene. Humoren i boken er fantastisk.
At boken ikke ble noen favoritt hos meg er nok at jeg fant den lite spennende og med alt for mye tekst i forhold til handling, samt at jeg aldri klarte å like Florentino Ariza helt.
Gir allikevel boken terningkast 4 fordi jeg likte, historien, språket, humoren og personskildringene.
Jeg har lånt filmen på biblioteket og gleder meg til å se den.
....en gul bikkje følger ham, en arbeidsmannsbikkje med smal snute og yrende av lus, for den kaster seg stadig ned og biter seg iherdig, velter seg mellom tuene og denne særegne og urolige ulingen som kjennetegner lusete hunder. Og dette er ei bikkje som er sulten på vitaminer, for den spiser gress. Det er også tydelig at den har mark.