Da var det helg igjen og jeg har ikke flyttet meg siden forrige gang. Jeg er fortsatt hos foreldrene mine og nå sitter vi bikkjevakt for søsterens lille plugg. Har noen tips til hvordan man takler en liten Staffordshire Bullterrier med raptus og bitetendenser så tar jeg imot med glede. Det er en utrolig nydelig, liten hund, men jeg vil gjerne beholde fingre og tær i noen år til.

Helgens bok er Inadmissible av Tamer Elsayed, en bok om en ulovlig immigrant som skaper seg et liv for så å bli oppdaget av myndighetene i USA. Er det riktig at barn skal betale for foreldrenes tidligere feilgrep? Forhåpentligvis gir denne boken meg noen nye perspektiver.

God helg og kos dere! Nå skal jeg ut å nyte sola mens den ennå er her :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Jeg leser The Wise Man's Fear, bok 2 i The Kingkiller Chronicle av Patrick Rothfuss, og The Church Of Fear: Inside The Weird World of Scientology av John Sweeney. God helg! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne uka har jeg avsluttet "Ekspedisjonen" av Monica Kristensen. Den likte jeg godt og fikk veldig sansen for at den er fra Svalbard. Miljøforskjellene gjør at den føles annerledes fra "standar"-krimmen.
Ellers har jeg lagt inn en del bøker for skolene her denne uka i utlånsprogrammet deres. Da var det selvfølgelig noen jeg ble litt ekstra nysgjerrig på så jeg måtte låne og lese selv også! ;) Likte både "Vulkanøya" og "En fisk til Luna" godt! Nydelige, rørende historier som er nydelig illustrert!
Nå har jeg akkurat hørt ferdig "Den som frykter ulven" av Karin Fossum. Den var helt grei, men savnet mer spenning! Nok en bok der det er noe krøll på slutten via Storytel... :/ flere som har hatt problemer med dette??
Hva jeg skal fortsette med i helga er jeg usikker på enda.....har veldig mye å velge i!!
Men nå blir det middag og film :)

Kos deg så mye med hunden! Det er koselig :) Jeg har en labrador gutt på 1 1/2 år, han driver også på med litt gnaging enda....og raptuser er det nok av ;)

God helg til deg og alle andre her inne!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg "Perla" av Carolina De Robertis:) Under Argentinas "skitne krig",frorsvant 30.000 borgere.Blant disse 500 gravidehvis nyfødte barn ble gitt til militære familier.....en medrivende roman...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lest så mye interessant og positivt om Halldór Kiljan Laxness og Sin egen herre de to siste dagene, og da boka sto i hylla, var valget enkelt. I dag har jeg lest Halldór Kiljan Laxness - Menneske og motiv av Ivar Eskeland og han skriver blant annet:

Heile forteljingi minner om sogone i det, at ho tykkjest vera fortald i eit einaste, gigantisk andedrag, mest som om alt skulle vore fortald på ein sagakveld. Og alt er ei forteljing om menneske i ofseleg strid: mot omverdi, mot naturen, mot seg sjølve. Det er inst inne ein roman om menneskeverdet, om den paradoksale viljen til å halde ut trass alt og overleva.

Bjartur har ein idé innvoven i heile sin hug, å slåst for sjølvstendet. Han skal vera fri mann, folket hans og han skal vera Sjálfstætt fólk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg ble så opptatt av hunden at jeg rent glemte boka. :) Denne helga leser jeg "Den grenseløse" av Jussi Adler-Olsen, avdeling Q.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Leste akkurat ut Horrorstör av Grady Hendrix, en veldig spesiell grøsser som finner sted på en knock-off IKEA. I helga skal jeg endelig begynne på Anna Dressed In Blood.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå er ENDELIG tannfelling igang på min, så nå biter han ikke lenger. Det går seg som regel til, men det er jo som å kose med piggtråd i den alderen der. Her hjalp det å legge lekene hans i fryseren litt, og så gi han. Virker som det lindret en del. Eller bytte ut hånda mi med en tyggeleke. :) Det går seg til! Lille Igor min har nå blitt 5 mnd, og nå er bitinga over, heldigvis! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette har jeg helt sikkert hørt før, men hva slags hund har du igjen? Det er nok bare å holde ut ja, det går seg til som du sier. Piggtråd er en dekkende betegnelse synes jeg, fryktelig skarpe de små tennene som er der. Frysetrikset er nok ikke så dumt. Søster fikk også tips om å flette sammen et pledd som hu kunne leke med, det fungerer ganske greit. Og litt tørrfor inni et par sokker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kong med leverpostei f.eks som har vært i fryseren lindrer og en del, pluss at den er okkupert en stund. Jeg har en ca de bou, er vel kanskje +/- 40 stk av de i Norge. Flott type. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den var helt ukjent for meg, men den ser ut til å være i samme kategori som staffen. Da trøster jeg meg med at den helt sikkert gir seg av seg selv etterhvert, så får vi prøve å finne alternativer til tær og fingre imens.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, er nok ikke så mange som har hørt om den. Er en molosser, en liten mastiff-type. :) Betraktelig mer bedagelig en staffen er den. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hunder og biting: jeg har vært vitne til såpass stygge og til og med livstruende episoder der at jeg må si at en hund som biter, vel... Det går bare ikke! Så vidt jeg vet skal slike hunder avlives. Det er ihvertfall det som har skjedd i etterkant av de stygge episodene jeg kjenner til.
Du sier at dette er en liten hund; jeg ble en gang bitt av en pekingeser (som jo er liten) og jeg skal love deg at en liten hund kan forårsake mye smerte og skade når den biter. De livstruende ulykkene jeg kjenner til har involvert større hunder som var såkalt familiehunder... Og disse var veldresserte hunder med engasjerte og skikkelige eiere. Biting = over og ut for en hund.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en valp på 11 uker så bitingen hører med, jeg har tydeligvis vært uklar når det gjelder alvorlighetsgraden. Her prøver vi å være føre var så hun ikke fortsetter med dette når hun blir større og sterkere. Hunder er akkurat som barn på dette, det klør i tennene og da er det ikke bare bare.

Når det gjelder biting og voksne hunder så kan jeg til dels være enig med deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok. Da får vi håpe at bitingen gir seg. Forhåpentligvis vil biteleker o.l. lindre. Apoteket selger tannlindring for små barn som plages når tennene vokser ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Nå har jeg akkurat lest ut Speed til frokost av Frode Sander Øien. Den likte jeg veldig godt. Den litt rotete og ikke-lineære oppbyggingen passet godt til innholdet! Vet ikke helt hva jeg skal starte med nå. Har tre alternativer. Jeg er Malala, Ringenes Herre - Ringens brorskap, eller Alt blir klart og betydelig av Jonathan Safran Foer. Får bare se hva som passer best. Jeg skal også nyte sola når den er her! Er vel det eneste fornuftige å gjøre?

God helg alle sammen!
Og lykke til med bikkja, Vibeke!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk, takk. Det trengs til tider :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sol? Her er det null av det slaget. Og lesinga går litt tregt for tiden,holder fortsatt på med Enkekeiserinnen av Jung Chang. Holder også på å rydde i bøkene,en god del jeg skal gi bort til Fretex og loppis. Har kommet til at det er en god del av bøker jeg har "vokst fra",som ikke lenger er aktuelle,rett og slett. Og da blir det frigjort plass til nye,mer interessante ting. Aldri så gæli at det ikke er godt for noe.
God helg til alle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Aaarrgh, at eg aldri lærer! Lange innlegg må skrivast i word el.l. først, ellers så slettar eg dei ved eit uhell før eg lagrar. Pust roleg, åpne word, pust roleg … sånn, ja.

Eg kjem til å starte på lesesirkelboka Sin egen herre i helga. Tittelen passar for så vidt godt, sidan kona er bortreist for tida.

Ellers så tenker eg mykje på hunden for tida. Eg skal prøve han på sauehund-trening om ikkje så lenge (og eg må føye til at det er nok mest eigaren som treng trening), derfor prøver eg å ta til meg råd og tips frå boka Jobb med gjeterhunden.

Vidare er eg nesten ferdig med lydboka The Invisible Man av H. G. Wells. Ein bitteliten biltur til no, så er eg komen til endes i historia. Artig med klassisk sci-fi, eg må få med meg fleire av bøkene hans.

Skulle det bli tid til å lese i enno ei bok til ved siden av, så er det nok romanen 1964 av Ragnar Hovland eg kjem til å plukke fram.

Vibeke, kvalpen vår hadde også ei bite-periode i rundt 4-5 månadars alder. Det vil seie, det var ikkje egentlig biting, men meir at han ville kjenne på oss med tennene. Vi passa på å alltid korrigere denne åtferda ved å holde han over snuten og gi ein bestemt (men ikkje sint) beskjed om at det ikkje er lov. Etter nokre få veker så gav han seg heilt med denne åtferda. No er vi glade amatørar på hundefronten, så det kan godt hende at dette er heilt feil som generelt råd. Men det fungerte i alle fall fint på kvalpen vår.

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Den lille pluggen er bare 11 uker så på den småbitinga kan vi prøve dette. Takk for tips. Når det kommer til hva som er riktig så kommer det ann på hvem man snakker med. På nettet ser det ut til å være en enighet om at man skal overse eller distrahere ved uønsket oppførsel, men å gi godbit eller leke når hu omtrent sitter i armen blir for meg feil. Det blir jo å oppmuntre til den oppførselen. Denne typen hund har visstnok veldig behov for å bite og tygge når de er små, men vi må jo fortsatt lære henne at mennesker ikke skal tygges på. Helst før hun utvikler tenner og kjeve ordentlig for selv om tennene er sylskarpe så er kjeven fortsatt forholdsvis svak. Hu har også noen perioder der det virker som hu går til angrep, da bruker vi en spruteflaske med vann. Det har fungert greit så langt, men det er mulig det er bedre metoder der ute.

Lykke til med sauetrening! Lykke til med trening av hunden og :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Håper at det er ok at jeg kommer med et tips, jeg anser meg som en erfaren hundeeier.
Vår "valp" er nå åtte måneder, og det er jo som du vet en alaskan malamute, så hun har aldri vært en liten valp, men nusselig det er hun fortsatt.
Valper leker med munnen som barn leker med hendene. Det som vi gjorde fra begynnelsen var å si au veldig høyt da hun lekebet, hun sluttet da momentant, slik fortsatte vi hver gang bitingen ble for tøff. Etter en stund så skjønte hun når hun gikk over streken, og vi slapp hender som så ut som vi hadde vært utsatt for en ja, rett og slett en malamute. Det er slik valper leker med hverandre også, de biter, og når det gjør vondt så hyler de, og da skal den valpen som biter slippe taket, så lenge de gjør det er det helt normal atferd! Hvis valpen ikke gir seg med bitingen, og dere kanskje føler at den viser tegn til aggresjon så må fagfolk inn i bilde, men ellers er det dessverre helt naturlig at valper leker med kjeften.
Spruteflaske fungerer også, vi brukte/ bruker det når hun hoppet/nå sjelden hopper opp i møbler. Maykita blir helt vill når det kommer besøk, og hun hopper dessverre enda opp på folk, vi bruker også da spruteflasken, og hoppinga er betraktelig redusert, regner med at det snart er full stopp;-) Det er ikke akkurat så morsomt å bli møtt på den måten av en nå 26 kilo tung malamute! Blir antakelig nærmere 40, for hun er større enn den forrige vi hadde.
Hun er helt "forelska" i vår eldste sønn, når han kommer på besøk så kan hun høre bilen hans på lang avstand, og da begynner ulingen., og så løper hun ned for å ta imot han, i går kom han fram til trappa før hun kom ned, og da hoppet hun rett på han med sats fra et par trinn, det endte med at hun "la han i bakken". Vi måtte jo le av hele opptrinnet, men det skal ikke være slik, ihvertfall blir det ikke mange som har lyst til å besøke oss fremover....
Gled dere sammen med valpen, tiden går så fort med hunder, spesielt føler jeg at Maykita ble så fort "voksen", og vi har igrunnen ikke hatt mye problemer med henne, feks var hun stueren allerede et par dager etter at vi fikk henne, men vi var veldig bevisst med å ta henne ut, som regel også minst tre ganger hver natt, det var jo et styr, men det er bare et par måneder så har de kontroll på blæren. Nå kommer hun en sjelden gang å banker på soveromsdøra vår, men det er ikke alltid hun vil ut, det virker som hun bare vil sjekke at jeg har det bra;-) . Det er jo de nettene når ryggen ikke vil "sove" at det kommer noen ufine lyder fra meg, og da vet jeg at det ikke går lang tid før jeg får besøk, så hunder er utrolig kloke og empatiske( uff, er ikke ute etter en ny diskusjon).
Oi, nå tar jeg helt av, feil tråd, men jeg leser også altså "Sin egen herre"", og den liker jeg så langt!!!! God valpehelg:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selvfølgelig er det greit om du kommer med tips, det er derfor jeg spør :-) Vi er alle bokelskere, men min erfaring er at dere kan hjelpe med mye annet og. Vi hadde en Siberian Husky som nok var likere deres Malamute enn det denne staffen er. Vannflaska fungerte aldri på hu for hu elska å "spise" vannet, men staffen liker ikke vann så da prøver vi igjen. Å si "au" har ikke fungert så langt, men vi får prøve oss fram. Hu er jo fortsatt så liten at det ikke viser noe om hvordan hun kommer til å bli. Jeg er helt sikker på at søster får skikk på henne etterhvert.

Store hunder har en tendens til å ikke skjønne hvor store de er så det er ganske komisk å se på de, men det er selvfølgelig ikke ønskelig oppførsel å hoppe på folk. Det høres ut som dere har lagt ned mye og god jobb i å oppdra henne. Vår lille Husky ble faktisk aldri helt kvitt valpeoppførselen, selv etter at hun fylte 10 så var a like leken og klønete som hu var som valp.
Takk for at du deler så mye, det virker som du har mye glede av den flotte hunden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du må omtrent hyle ut et au, veldig høyt, prøv det, er nesten sikker på at hun leser dere da!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er nå i full gang med å lese Sin egen herre av Halldor Laxness sammen med flere andre her inne. Fortellingen bygges sakte opp og er en typisk Laxnessbok synes jeg, ettersom jeg har lest flere av hans bøker. Gode beskrivelser av miljø og mennesker, som alltid. Gleder meg til fortsettelsen.
Men jeg holder på med en helt annen bok, en helt annen sjanger, for jeg leser nemlig Den nye Dyland av Torgrim Eggen, artig bok må jeg si.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja, siden jeg skal skrive en liten oppgave om motiverende intervju/samtale i løpet av sommeren, leser jeg om det, og bruker samtidig altfor mye tid på nettet. Akkurat som ditt forsett her, ser man blant annet etter nye perspektiver som får for eksempel røykekutt til å fremstå som gjennomførbart.

Ideen om respekt, samarbeid og aksept i kommunikasjon er allmenngyldig, og spesielt når man ønsker å bidra til at andre kan få gjennomført endringer. Som vanlig er det lettere å gjøre rede for teorien enn å gjennomføre det i praksis. I motiverende samtale gjør man ihvertfall et forsøk på å vise i praksis hva disse verdiene innebærer. Motiverende samtaler virker, når man vet hva man gjør. Men det kommer ikke av seg selv, heller ikke gjennom å lese bøker. Praksis må til.

Både Moby Dick og Kjærlighet i koleraens tid har fått ligge i fred for meg lenge, og istedet har jeg brukt tid på lettfordøyelig krim og spenning. Jeg skal nok komme tilbake til dem. I helga krysser jeg fingre for at jeg får skrevet så mye som mulig. Og at det blir mulig å klippe plen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Karin  JensenKirsten LundRuneAvaHilde H HelsethHarald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi LMarit HåverstadSynnøve H Hoel