Sett deg ned med Jane Austen og du er hekta! Og har du ikke møtt Alberte ennå (Cora Sandel) så gjør det! Eller, sistnevnte har ikke rukket å bli 100 ennå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette har antagelig blitt diskutert før, men: jeg søkte opp Troll kan temmes i søkefeltet Finn en bok på bokelskere.no. Fikk tre treff, men ingen 1995-utgave fra Aschehoug. Søkte endog på Shakespeare og bladde gjennom alt uten å finne denne utgaven. Registrerte derfor boka i bokelskere.no. Men når jeg Googler 'Troll kan temmes' så ligger Aschehougs utgave som første treff med link til nettopp bokelskere.no! Registrert av en annen person (og mer opplysninger enn jeg selv la inn). Så boka er jo allerede inne i bokelskere.no, men hvorfor finner jeg den ikke via Finn en bok-søkefeltet? Bruker nettbrett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser ikke så mye høyt til barna lenger men av og til. Vi hadde våre favoritter, og Gubben og katten-bøkene var veldig populære husker jeg. Og noen triste bøker, som jeg den dag i dag ikke klarer å lese uten å begynne å grine; Piken med svovelstikkene og Farvel, herr Muffin. Ellers kan jeg nevne bøkene til Bjørn F. Rørvik med Reven og Grisungen, de er morsomme og man får trent lattermusklene!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Aner ikke, jeg har ikke lest boka ;) Bare vaskeseddelen i teksten over her. Jeg tenkte, hvis barna ikke har ekte foreldre så er de vel kloner da..
Men det er en mulighet for at de har blitt klonet uten at donoren vet det og..

Nå venter jeg på at boka skal komme i posten. Adlibris sier forlaget ikke har klart å levere i tide, så den blir forsinka!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er med! Boka høres smått utrolig ut (hvilken forelder vil få laget en klon av sitt eget barn til "bruk i krisetilfeller"), men gleder meg til å se om forfatteren har fått dette til å henge i hop!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

84 Charing Cross Road av Helene Hanff.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt tenkt. Jeg tenkte noe av det samme, i hvert fall om barna. I begynnelsen tror jeg nok det var en overlevelsesmekanisme og hun hadde en periode med mareritt hvor hun ble forfulgt av mennesker, men så kom hun seg visst over det. Jeg synes at slutten var litt følelsesløs, 'the next day I resumed my usual work'. Men i begynnelsen av boka leser vi jo at hun ligger søvnløs om nettene etter at Lynx døde, i angst for menn med øks rundt husveggene, og at hun har det veldig ille. Er det hukommelsen hennes som fortrenger hvor ille det egentlig var?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Veldig enig med deg! :D

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har kommet til side 60! Jeg tar fullstendig time-out og leser'n i badekaret! Tror jeg fortsetter med det :)
Med overhengende fare for overtolkning, her er mine tanker så langt...:
Jeg synes boka kan leses som et bilde på utvikling av sivilisasjonen. Her "temmes" husdyr, jorden dyrkes og vår heltinne blir - i likhet med de første bofaste jordbruksmenneskene - bundet til jorden og husdyrene sine. Veidekulturen tar slutt. Er det endog en fortelling av bibelske dimensjoner; vår heltinne har nesten glemt sitt eget navn, men jeg tenker kanskje hun heter Eva.. Og lusker det kanskje en slags Adam der ute? En tvilsom Adam som sniker langs vinduene om natten med øks bak på ryggen..?

Jeg synes også det er interessant med dyreperspektivet i denne boka. Siste Aftenposten Innsikt har en artikkel om "Å eie en katt" og det står blant annet at "Domestiseringen av katter startet for cirka 9000 år siden. Med én gang mennesket bosatte seg, begynte vi også å holde dem som husdyr, særlig ettersom de holdt gnagere borte fra korn- og matlagre." Og dessuten at "Mens vi i dag stort sett ser på kveg som produsenter av melk og kjøtt, var én av grunnene til at menneskene i sin tid satte i gang domestisering at man mente de kunne kommunisere direkte med menneskenes sjel. Det ordløse forholdet menneskene hadde med dyr ble verdsatt, og man respekterte dyrene for deres egen skyld og ikke fordi de gav oss smør eller pels eller mat". I The Wall sier hovedpersonen omtrent slik: "jeg trenger katten mer enn den trenger meg".

Og så Mysteriet da; Veggen. Som skiller liv og død. Som religioner skapes av.
"A scientist, a specialist in weapons of destruction, would probably have discovered more than I have, but it wouldn't have been much use to him. For all this knowledge, he could do no different from myself; wait, and try to stay alive."

Nettopp.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Så fra meg som er ny i lesesirkelen - når kan vi begynne å diskutere boka - er det først etter 19. februar eller blir det satt etapper?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk, lurt med et bilde av hunden! Boka mi har endelig ankommet fra Adlibris. Har begynt å lese og den er god - og ganske foruroligende..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bok bestilt (på engelsk) fra Adlibris her!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har også som mål i 2017 å lese mer av de bøkene jeg har i bokhylla mi istedet for å låne masse bøker fra biblioteket som da blir prioritert. Jeg fortsetter nok å låne fra biblioteket men skal forsøke å begrense meg. Veldig artig liste, du skriver morsomt! Lykke til med lesingen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et liv i det bevisstløse stoffskiftets ingenmannsland blir en uutholdelig byrde, som vanligvis overlates til en institusjon. Familien får aldri lagt det bak seg, besøkene blir sjeldnere og sjeldnere, helt til pasienten rammes av det uunngåelige, livstruende liggesåret eller lungebetennelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sykdommer er molekyler som ikke kan oppføre seg, livets grunnleggende betingelse er stoffskifte, og døden er dets opphør.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dystopi er gøy! :D
Jeg har stemt i Doodlen din.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"I have always imagined that Paradise would be a kind of library.” Jorge Luis Borges.

Haha, så bra (stod på forsida av bookporn.tumblr.com).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå trekker jeg opp denne gamle tråden igjen, fordi jeg fant noe som besvarer noen av mine egne spørsmål:
Dagsavisen refererte i dag til den årlige oversikten "Musikk, litteratur og visuell kunst i tall" som nå nettopp har blitt sluppet for 2015 (link). Og her er det masse tall, vettu! Side 55 og 56 viser at sakprosa utgjorde 20% av omsetningen av litteratur i 2015, mens skjønnlitteratur utgjorde 26% av omsetningen. (Fagbøker/lærebøker og skolebøker er egne kategorier utenom, og utgjør tilsammen 25%).
Det ble utgitt 1207 nye titler og utgaver innen sakprosa, mens det ble utgitt 1327 nye titler og utgaver innen skjønnlitteratur. 1% økt omsetning av sakprosa sammenlignet med året før, og 2% reduksjon i omsetning av skjønnlitteratur. (Den store "vinneren" er forøvrig skolebøker, med en årlig økning på 11%, samt billigbøker (+8%) og lydbøker (+7%)).

Dermed er det, som jeg mistenkte, ikke særskilt stor forskjell i salg av skjønnlitteratur sammenlignet med sakprosa. Sakprosa er populært og viktig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg slår gjerne et slag for Johan Ajvide Lindqvists "Papirvegger"! Selv om de kanskje er mer i "uvirkelig horror"-sjangeren. God fantasi er det i alle fall... :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Yvonne JohannesenHanne Cathrine AasGodemineEivind  VaksvikG LSigrid Blytt TøsdalHildeBjørn SturødKirsten LundTanteMamieVidar RingstrømNora FjelliTore HalsaSynnøve H HoelKristin_Beathe SolbergLene NordahlJulie StensethLars MæhlumEvaV. HulbackStig THegeMorten JensenBjørg Marit TinholtjunieSissel ElisabethLilleviTine SundalmgeSigrid NygaardKjell F TislevollBjørg L.MarenLailaPiippokattaTurid KjendlieSverre HoemTove Obrestad Wøienmarvikkis