Nok en gang - skal det aldri ta slutt? - har jeg fått en ny favorittforfatter. Denne gang er det en dame som ble født i Georgia, der nede i det mørke Syden, Flannery O´Connor. Svinbra litteratur, dette.
Søt og morsom lita billedbok. Tgore Hansens illustrasjoner er nydelige og herlige, som vanlig!
takk for tips om Ruhlman, lagt til i RSS-leseren nå.
Grafene i boka høres forlokkende ut, ikke minst tid-temperaturkurvene nevnt i NYT. Er det mulig å bla i The Art and Science of Cooking i noen norsk bokhandel, tro?
Wired om Myhrvold-boka. 22,7 kilo: http://www.wired.com/magazine/2011/02/ff_myhrvold/
Nok ei nydelig bok av Tracy Chevalier.
En vakker bok om døden og det å miste et kjæledyr man er glad i. Flotte illustrasjoner.
Melder meg på denne interessante diskusjonen om noveller, siden jeg nettopp har vært på seminar om Hans Herbjørnsrud. Ser at flere i diskusjonen nevner ham som en favoritt, seinest Bosse for noen dager siden. Det er pussig at folk leser så lite noveller samtidig som mange mener det er her vi finner det ypperste av prosakunst. I 2006 kåret Dagbladet de 25 viktigste bøkene de siste 25 åra, der var det 23 romaner og to novellesamlinger. Men den ene var altså helt på topp (Kjell Askildsen), og Herbjørnsrud havnet sånn ca på 11. plass hvis jeg husker riktig. Min foreløpige teori om manglende oppmerksomhet om noveller har noe med markedsføring, salg og distribusjon å gjøre: Det er liksom romanen med en lett presentabel, samlet historie som får konsentrert omtale og stables på torgene i bokhandelen. Kanskje det kan endre seg i den nye digitale hverdagen, etter hvert som folk leser på mobilen på vei til jobben? Da burde jo noveller være perfekt lesning? På Herbjørnsrud-seminaret jeg nevnte manglet det i hvert fall ikke på dype analyser og godord om hva disse korte tekstene rommer av betydning (selv om Herbjørnsrud stort sett skriver ganske lange noveller da...). Hvis noen vil ha en smakebit fra seminaret, har jeg blogget litt om det her, blant annet med et lite videointervju med sjefen sjøl.
Utrolig søt historie. Nydelige illustrasjoner.
Jeg kunne ikke vært mer enig! Dette ble en dårlig leseopplevelse for meg, jeg synes boka var både kjedelig og platt og var sjeleglad når jeg var ferdig med siste side. Og jeg er i bunn og grunn en skikkelig romantiker!
Begynner å bli lenge siden første gang jeg leste the Sandman, men jeg er fortsatt like begeistret.
Min bokomtale: http://lunacia.net/?p=2755
Det er det beste: Å være i hendene på en god forfatter. En klok forfatter. Leste Netherland i desember, mens snøen falt her i Stavanger. Jeg setter i været de to tomlene jeg har for denne romanen.
Ny bok om Fiat og Farmor. Denne har Iben Sandemoses sedvanlige herlige strek. Morsomme tegninger, og en søt historie om å skulle ut og fly, selv om man har flyskrekk.
Jeg sier hva jeg mener om denne boka i bloggen min: http://lunacia.net/?p=2736
Det er ingen grunn til å gjøre noe annet enn å klappe, høyt, i hendene, og gratulere Heivoll, først med en glimrende roman, deretter med Brageprisen. Jeg hadde problemer med å legge denne boka fra meg, så godt var det at jeg lå syk noen dager i forrige uke og kunne pøse innpå med ingefær-te mens jeg brant ned, og steg opp, med litteraturen. Skål, Gautemann!
Leser denne høyt for noen som ikke har lest den før. :-)
Har blogget om boka her: http://lunacia.net/?p=2424
Morsom bok om å ha ei lillesøster. Fine illustrasjoner.
Min mening om boka her: http://lunacia.net/?p=2501
og blant dem la jeg merke til en ung fyr med barbert hode og adornoaktige briller, ikke minst fordi han på bordet foran seg hadde et eksemplar av Ole Robert Sundes roman Naturligvis måtte hun ringe. Det var et statement og et signal, en kode for de innvidde, som ikke var mange, og derfor ekstra verdifulle. Han leste Sunde, han måtte skrive selv.