Det er ingen grunn til å gjøre noe annet enn å klappe, høyt, i hendene, og gratulere Heivoll, først med en glimrende roman, deretter med Brageprisen. Jeg hadde problemer med å legge denne boka fra meg, så godt var det at jeg lå syk noen dager i forrige uke og kunne pøse innpå med ingefær-te mens jeg brant ned, og steg opp, med litteraturen. Skål, Gautemann!

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Henger meg på alle superlativene i forhold til denne boka. Joda, jeg så noen litterære klisjeer og språklige feil, men "gjørr d någe"?

Nei, i akkurat denne boka klarte jeg å la være å irritere meg over dette, - for driven i språket er så utrolig bra. Jeg leser "høyt inni meg" og lar meg bevege.

Jeg tror ikke "hvem som helst" kunne skrevet boka om pyromanen fra Sørlandet. Heivoll har selv slitt med krefter han ikke alltid har hatt kontroll over, - og balansen mellom eget liv og pyromanens liv gjør nettopp derfor historien så troverdig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ble ferdig med den i dag - en sterk og viktig historie! Flott komposisjon kombinert med psykologisk innsikt. Skal jammen finne mer av Heivoll - hadde heller ikke hørt om han før jeg fikk den anbefalt på biblioteket. Den dramatiske hendelsen brakte helt sikkert et kaos av sladderhistorier og frykt i den lille bygd, og det at dette bygger på ei sann historie med reelle personer synes jeg han omtaler med en varhet og respekt for de involverte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg lest en del lengre - og jeg ser det er på sin plass "å endre seg", dvs. endre oppfatning. Dette er jo virkelig bra - suggererende, man suges inn i det hele og er der i hendelsene; kan nesten kalle dette en hybrid av dokumentar og roman - skjønt jeg heller mer mot romanen. Priser og alle mulige rosende kritikker er vel fortjent!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Holder på med denne nå...joda, den er veldig fascinerende...og man rives med; men jeg kan ikke fri meg helt fra følelsen av et ørlite preg av floskler og klisjeer i beskrivelsen av Dag, og beskrivelsen av foreldrenes forhold til sønnen...mulig dette avtar etter hvert, og at jeg endrer mening. (Har bare kommet knapt en fjerdedel av boken foreløpig). I hvert fall må jeg medgi at dette er en ganske spesiell roman, noe unikt prosjekt får man si.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild S