Og jeg tror nok jeg tør si med en viss autoritet: Den som aldri har spart til noe, som aldri har lagt krone til krone med det for øye å erverve seg opplevelse eller objekt, ja han lider i sannhet et tap som han heldigvis ikke er klar over.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Noe av hemmeligheten ved å ha et stamsted, er at man ikke innlater seg personlig med verken eiere eller ansatte, tenker jeg fornøyd. Det er der det ligger. Man drar ikke på ferie med hun som serverer en gjennom resten av året.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Og bak disken: De evig smilende bibliotekarene. Viktige bestanddeler av nasjonens ryggrad Erstatningsmødre for ilanddrevne sjeler. Jo her er det virkelig bare å slappe av. Dessuten ganske lett å orientere seg for oss som har funnet det bryet verdt å lære seg alfabetet.
Hører dere det, gutter? Begynn med alfabetet, så unngår dere både avdeling A og B nede på det gamle botsfengselet nede på Grønlandsleiret.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Vi var brødskivenes og blingsenes generasjon. Før oss hadde foreldrene våre vokst opp med krig og knapphet på varer. Men da nazistenes åk først var tilintetgjort, ble både frihet og lykke demonstrert og tydeliggjort gjennom maten. I helgene samlet man seg rundt kake og smørbrødfatene utenom de faste middagsmåltidene, og i hverdagen var det brødskiven, gjerne belagt med pålegg, midt i lek og alvor. Jo flere brødskiver utenom de obligatoriske måltidene, desto større var gleden og lykken. Slik så i det minste mødrene på saken, og det var jo de som talte i en tid da mennene ikke befattet seg med slikt, men så og si alt annet. Å styrte inn til mor og forlange en blings, for så å løpe ut og videre med den samme i hånden, var en daglig øvelse i etterkrigsvelstand.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Synes det veksler fint mellom alvor og humor, og det er lett å leve seg inn i handlingen. Og etter det jeg har hørt, har vi enda en Elling- bok å se frem til.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke lest The Green Mile, så jeg kan ikke uttale meg om likheten med den boka.
Vil du anbefale den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortsetter med « Ekko av en venn» av Ingvar Ambjørnsen. Femte bok i serien om Elling. Siden sist er han blitt noen år eldre, men dessverre ganske ensom. På bakgrunn av det jeg har lest hittil, lever boken opp til forventningene. Ser frem til filmversjonen.
Været er blitt bedre, etter en ganske kald start på juli.
God helg til alle:)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Men en bygderoman kan man vel neppe kalle den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den boken glemmer jeg aldri. En historie som virkelig illustrerer bygdedyrets vesen. Her er et av sitatene jeg la ut her på bokelskere da jeg leste boken: «Bygda. Øynene som ser, ørene som hører, trådene som spinnes i stuene bortover». Den formuleringen sier en hel del.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blåtrikken passerer forbi der ute, og i vinduet en liten pike som vinker så iherdig til en, som om Vårherre selv har pålagt henne det. Man vinker tilbake. Man gjør jo det, ellers ville man ha vært et dyr, og ikke et menneske.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

På nettet er det ikke bare skinnet som kan bedra, men en god del annet også.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det er vel neppe helt tilfeldig hvem man velger å åpne felles legepraksis med. Det er noe som heter studietid og glade dager.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja, hva vet ikke kassadamen om kunden om det livet han lever? År ut og år inn sitter hun der og slår inn de samme varene. Hun vet hva hver enkelt velger å putte i seg for å få blodet til å sirkulere i årene. Hvilken såpe de foretrekker å vaske seg med. "Åja, der kommer hun med det ekstra myke toalettpapiret. Jaja. Får håpe det går seg til etter hvert. Ny tannbørste nå igjen? Skal han ikke snart sette inn noe av plast? Øl på en vanlig mandag? Det spørs nok om du ikke må slutte med alt det potetgullet, Trulte.
Men ikke et vondt ord. Bare vennlige smil , og smalltalk i forbifarten.
Irettesettelser og slikt får andre ta seg av .

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Man kan aldri vite hva fremtiden kan tenkes å bringe, selv om tiden er i ferd med å renne ut.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det første jeg assosierer med bygderoman er Anne Karin Elstads romanserie om Innhaug - folket. Kan absolutt anbefales til alle som liker historiske romaner fra bygdemiljø.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du har rett i at første film ble basert på bok 3 (Brødre i blodet.) Den hadde premiere i 2001 (jeg sjekket på nettet) - altså er det allerede 18 år siden. Tiden flyr...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det vil være fornuftig av deg å ta Elling - serien kronologisk, så får du enda bedre grunnlag for å lese Ekko av en venn. Spesielt dersom du ikke har sett filmene som ble laget av de første bøkene. Gleder meg til å lese Stefansson for første gang - det aner meg at jeg kommer til å like ham.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det føles ikke lenge siden årsskiftet, men nå er faktisk nesten halve 2019 over, og sola har snudd. Det har gått fort, synes jeg.
Mht mengde har jeg lest omtrent som normalt, men mht fordeling skjønnlitteratur - faglitteratur, har det blitt mer av det sistnevnte enn det som er vanlig. Ikke uventet, siden mye av den typen litteratur har vært knyttet til ulike kortvarige studier/kurs jeg har deltatt på.
Den beste boka fra dette halvåret blir nok ". "Stjernejeger" av Jon Larsen. En artig historie om hans innsamling av kosmisk støv fra verdensrommet, som har bidratt til å komme nærmere svar på spørsmålene angående solsystemets begynnelse
Denne helga blir det faglitteratur igjen, men fra neste helg av ønsker jeg å vende tilbake til skjønnlitteraturen. Har en rekke spennende bøker på leselista, f-eks "Himmelrike og helvete" og "Ekko av en venn".
God helg til alle :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg er delvis enig med deg når det gjelder "leksikon"-inndelingen, som tidvis virker som en slags tvangstrøye. Koblingen mellom Rinnan og Komissar-familien blir heller ikke helt vellykket i mine øyne. Men boka var spennende, selv om vi hele tida vet "hvordan det går". Og viktig - fordi forfatteren greier å formidle den jødiske historien, som en advarsel mot alle former for "vi/de"-tenking.

Jeg må arrestere deg på ett punkt: Simon Strangers kone bodde ikke i Rinnan-huset. Det var svigermora hans som tilbrakte en del av barndommen der. Men det er tilgitt - sjøl gikk jeg meg litt vill i Komissar-generasjonene rett som det var.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enten vi innrømmer det eller ei, styres mye av selvtilliten og lykken vår av hvordan vi ser oss selv i forhold til andre. Misunnelsen kan komme som små stikk eller forgifte en hel personlighet. Vi misunner ikke nødvendigvis Hollywood Oscar- festen eller Kjell Inge Røkke rikdommen sin. Det er vanligere å misunne små fordeler hos dem som befinner seg nærmere oss i sosial status - som arbeidskolleger og gamle klassekamerater. Når bakgrunnen er lik, eller en jobber innenfor samme felt, er det lettere å tenke at en selv kunne oppnådd det samme, og at en spør seg: " Hva har hun gjort riktig og jeg gjort galt?"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MJulie StensethKnutMGrete AastorpPiippokattaLars Johann MiljeBenteAlice NordliLeseaaseLilleviKirsten LundPär J ThorssonKristinBeathe SolbergMona AarebrotmarvikkisReidun VærnesTanteMamieLailaIngunn SLabbelineSissel Karlsen FjeldetTarjeiINA TORNESFrode TangenbeaverkriekHilde Merete GjessingTorill RevheimAvarubbelGodemineWenche BrohaugEivind  VaksvikEirin EftevandAgnesLinda LarsenLars MæhlumBenteKjell F TislevollVannflaske