Enda en helg i dette året er kommet. Kanskje de fleste har dratt på ferie og tatt med seg litteratur i sommerkofferten eller bagen sin? Helga ser ut som det her på Vestlandet blir en inne helg med en del lesning heldigvis. Jeg har denne fredag begynt på bok Agaat av Marlene Van Niekerk liker den så langt veldig godt, rørende og godt skrevet. Ellers kommer jeg nok kanskje til å Eleanor Oliphant har det helt fint av Gail Honeyman.

Håper alle får en flott helg med bøker eller også uten bøker, med et bedre vær en på Vestlandet :)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 39 svar.

Leste ferdig fjerde bok i serien Velkommen til museet. Den heter Darwinium, og er om vår opprinnelse. De tre første heter Historium, Animalium og Dinosaurium. Det er to til, Botanikum og Mysterium også så langt i denne serien...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er glad i fantasy, og har begynt på sjette bok i Throne of Glass-serien. Boka heter "Tower of dawn" og ligger an til å være den beste i serien så langt.

Serien er en utrolig reise - du merker at første boka ble påbegynt da forfatteren var kun 17 år. Verden virker der litt uforløst og overfladisk. Men ettersom serien og forfatteren modnes trer stadig mer av verdenen frem, og selv om den i utgangspunktet handler om en ganske svart/hvitt "det gode mot det onde"-konflikt er det åpenbart i flere av bøkene at dette er en forenkling. Det handler også om hvor langt vi er villige til å gå for å redde oss selv og dem vi er glad i, og hvordan vi forsvarer å ta i bruk brutale virkemidler så lenge "saka" er god nok. Det handler også om hvordan mennesker korrumperes av makt og har få skrupler med å behandle andre som dyr dersom det er aksept for å gjøre det. Serien handler om hvor stor makt frykt har over oss, om kvinneundertrykkelse (spesielt seksuelt slaveri og seksuelle overgrep) med mer. Og den handler også om det fine: om mennesker som fortsetter å gjøre det rette selv når det ikke lønner seg, om de som ofrer seg for andre, om håpet på at en bedre verden er mulig.

I den sjette boka følger vi kun to av "bikarakterene" fra den øvrige serien, på en reise. De var ikke med i forrige bok pga. denne reisen, her er det motsatt. Det var en god idé av forfatteren å dele opp disse narrativene i to forskjellige bøker. For da holdes tråden lettere.

De to befinner seg på et annet kontinent og det er her boka virkelig briljerer. Landet de besøker beskrives slik at du ser for deg farger og lukter. De klarer å lage en unik kultur som har likheter med flere kulturer vi kjenner fra vår verden, uten tvil (bl. a. Kina, Persia og det mongolske riket i sin storhetstid) men som samtidig skiller seg ut. Og det er bare så befriende å få sett mer av denne verdenen, å komme til et annet kontinent, og å påminnes om hvordan en eksistensiell krig i ett land eller én del av verden knapt registreres i andre deler av verden. Slik er det jo for oss i de fredelige delene av verden i dag.

Det er nesten så jeg skulle ønske hele serien var satt til dette andre kontinentet, for her merker du at forfatteren også er begeistret over å kunne skape en ny kultur og et nytt land, og virkelig har brukt energi og kreativitet på boka på grunn av dette. Sjuende og siste bok knytter sammen disse fortellingene og er den endelige boka, dermed er det på en måte synd at denne ikke kom litt tidligere i serien.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Veldig interresant og utfyllende det du skriver her :) håper du koser deg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har såvidt begynt på Cela: Pascual Duartes familie. Den lover bra men den er nok rå og brutal.
Veksler med Hageliv på Aulestad. Bjørnsonsfamilien og deres planter. Skrevet av Knut Langeland, for litt senere denne uken skal jeg innom og besøke Aulestad, gleder meg til å komme dit og tror det klaffer med været også!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Veldig gøy å begynne på gode bøker, håper du hadde en fin helg og koser deg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i krimmens verden, etter å ha lest ferdig Kaninjegeren, så startet jeg på Gudmoren ac Hanne Kristin Rohde. Har ikke vært så mye tid til lesing, men er hvertfall i gang med ny bok

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Godt å være i gang med en ny bok, håper du får en fin søndag fortsatt :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er fantastisk og bare kunne ha en rolig dag med nesa O boken nor regnet trommer på utsiden. Håper du også har hatt en fin helg. Då får vi håpe på brdedre sommervær etterhvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har akkurat startet på Middlemarch, som blir sommerens prioriterte lesning. Så den blir med på toget nordover til Bodø. Veksler antagelig mellom nevnte, og Anne fra Bjørkely og The Travelling Cat Chronicles.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Kjekt med lesestoff på togturen, håper du får en fin tur og god lesning, ha en god søndagskveld :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm, skal tru om eg er i ferd med å ta mentalt skade av å gå som grasenkemann i fleire veker, når eg ser på kva eg har lest i det siste så er det foruroligande mange bøker om einsame godt vaksne menn; Vinter i Maine, The Old Man and the Sea, Homo Faber og no altså Stoner som eg starta på i går. Dvs i Stoner så startar jo historia med studietida til hovudpersonen, men innleiinga peiker mot at det kjem til å ende med alderdom i einsemd.

Får satse på noko meir lysteleg etter denne boka.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Stoner er en av de beste bøkene jeg har lest. Kos deg med den!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt utvalg av bøker. Stoner elsket jeg virkelig en av mine favorittbøker, anbefales på det varmeste, ha en god helg og lesestund :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er nå svært gode bøker du har valgt deg ut da :)

Vet ikke om jeg tørr å reflektere over min lesing som består av mye drama for tiden
(MacBeth og Vintereventyret av Shakespeare og Agatha Christie (og dermed var det ingen) ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det vart ikkje slett så mykje einsam aldersom i Stoner som eg trudde det kom til å bli då eg starta på boka, Men på mange måtar virka jo mannen ganske einsam gjennom store delar av livet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne weekenden tilbringes i Sverige, sammen med familie. Ikke så mye tid til å lese, men jeg har fått lest ca en tredjedel i boka 'Timene' av Michael Cunningham. Den virker veldig bra så langt, og jeg har allerede lyst til å se filmen. Håper dere bokelskere har en fin helg! Relativt kjølig her, en del regn, men også solgløtt innimellom.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Gøy å være på ferie og herlig hvis solen viser seg tenker jeg meg :). Håper du får en fin ferie og helg og koser deg med boka inni mellom :) ha en god søndag :)!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk Readinggirl 20! Alltid så hyggelige tilbakemeldinger fra deg :-) Håper du har en fin søndag også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk for det :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Næ, må nok vente ei uke til på ferie. Men når været skifter raskere enn andre bytter t-skjorte, er det rom for lesing. Har brukt denne uka på Jon Kalman Stefansson sin Historien Om Àsta. Og han skuffer ikke! Har riktig nok litt problemer med enkelte banneord, særlig det som begynner på f og har et par t`er i midten. Men i riktig kontekst, som her, gir det en form for mening. Han skriver jo som en "gud" og er helt på høyde med Toni Morrison etter mitt hode. To fullstendig ulike miljøer osv, men de skriver så flott at jeg nesten på hver side må lese avsnitt på ny. Når jeg blir ferdig søndag, er det Tara Westover sin tur. Grugleder meg til hennes selvbiografi.

Ha en leserik og minnerik uke - og ferie, for de av dere som har det :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

En uke til er en liten stund, men likevel rett rundt svingen tenker jeg. Ja jeg vurderer også å lese noe av han Islandske forfatteren som ligger på alle lepper her om dagen. Håper du koser deg med bøker og har en flott helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg las nettopp ut Leksikon om lys og mørke, ei bok som var heilt fantastisk! Så vond og god på same tid . Det blei vanskeleg å velje seg ei ny bok etterpå , men så kom eg heldigvis til å tenke på at eg på denne tida i fjor "oppdaga" Catherine Ryan Hyde og fekk sansen for bøkene hennar. Har mange av romanene hennar ståande norsk og ei av dei har eg framleis til gode.såni går starta eg på Heaven Adjacent som eg så langt har kost meg veldig med. Leser bok boka ut i løpet av kvelden eller morgendagen. deretter trur eg st eg skal gå laus på trilogien til Rachel Cusk som eg nettopp kjøpte. Eventuelt blir det litt krim først . Humør og dagsform for avgjere :-)

Elles har eg skrive eit blogginnlegg med nokre ord om dei ti beste bøkene eg har lese så langt i år
https://spraakraadblaagg.wordpress.com/2019/07/04/halvvegs-i-bokaret-ein-oppsummering/

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Hørtes ut som en veldig god lesehelg, håper du koser deg med bøker og får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har en liten Shakespearepause og leser Nabots sten av Sara Lidman. Jeg var jo så begeistret for Multelandet, men klarer ikke å føle samme begeistring for denne. Kanskje er det selve oversettelsen av Ivar Eskeland jeg ikke liker så godt? Husker hans kåserier i radio med glede, men språket i denne boken fikser jeg ikke helt. Neste bok av Lidman blir uansett på svensk, for nå har jeg ikke flere stående i hylla.
I Dikt i samling av Haldis Moren Vesaas har jeg kommet omtrent halvveis og er i 1940. Diktene blir mer og mer dystre ettersom krigen brer om seg. Da er det godt å ha fantacy i bakhånd. Kråkornas fest, Sagaen om is och eld (Game of thrones) surrer og går mens jeg gjør andre ting.
Ønsker alle bokelskere god ferie. Jeg begrenser meg som vanlig til dagsturer :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Oversettelse kan nok ha mye å si eller at man ikke er humør en dag visse dager, men heller andre dager passer noe bøker også bedre eller virker bedre? Håper du får en fin helg med bøker og dikt :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har jeg faktisk hatt noe som ligner lesetørke en periode, har lest lell, men ikke med noe særlig entusiasme. Leste Søsken til evig tid av Ivar Myklebust Longvasøl om søskenparet på Kleiva i Naustdal. Utrolig at det går an å drive en gard på den måten i våre dager. Det er ei utrolig og sår historie, men utrolig bra. Dette resulterte i ny leselyst, så nå er jeg igang med Som en klovn ser det av Heinrich Bøll. Og den er virkelig bra. Mange,mange år siden jeg leste den.
Ellers har det vært ei uke på Østlandet hos familie, men nå er det pass av to hunder ei ukes tid. Blir i hvertfall et par gåturer om dagen.
God helg til alle.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Leseperiode med tørke og uten er veldig varierende føler jeg etter humør og hva man har lest. Hørtes interresant ut det du hadde lest, godt å få i gang leselysten igjen :). Håper du får en fin helg og koser deg med tur og bøker :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fortsetter med « Ekko av en venn» av Ingvar Ambjørnsen. Femte bok i serien om Elling. Siden sist er han blitt noen år eldre, men dessverre ganske ensom. På bakgrunn av det jeg har lest hittil, lever boken opp til forventningene. Ser frem til filmversjonen.
Været er blitt bedre, etter en ganske kald start på juli.
God helg til alle:)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Ekko av en venn har jeg lest , det var herlig jeg lo masse og kunne ikke dy meg av og til heller. Mellom latter er også en del alvor åpenbart siden vi snakker om Elling, men ja jeg synes også frem til film :) ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Synes det veksler fint mellom alvor og humor, og det er lett å leve seg inn i handlingen. Og etter det jeg har hørt, har vi enda en Elling- bok å se frem til.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja helt enig i det. Ja jeg gleder meg til enda Elling bok, synes Ambjørnsen er en av de beste norske samtidsforfattere så klare å fange tidsånden i sine bøker og samtidig rører oss lesere på helt utrolig måte :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig. Nettopp ferdig med boken. Og denne femte Elling-boken overgikk alle de fire første.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er snart ferdig med Normal people av Sally Rooney. Ellers har jeg Last Chance Saloon av Marian Keyes liggende klar, men iden jeg har tenkt å spare til jeg reiser til Korsika neste uke. Noe sier meg at den er ypperlig ferielesning.

  • Så nå står jeg overfor et aldri så lite dilemma. Skal jeg starte på Englenes sorg av Jón Kalman Stefánsson? Dette er bok nummer to i trlogien om gutten. Leste første bok forrige uke, og likte den svært godt! Siden dette er bøker som krever en del timer på å komme gjennom, så er det mulig at jeg heller kikker på Sofa til salgs hos dame som er myk å ligge på av Per Egil Hegge.

"Problemet" er at jeg liker å fullføre bøker jeg har begynt på, og det er noe med det kalde, harde og strevsomme islandske livet på starten av 1900-tallet som ikke helt passer på ferie til solfylte Korsika... Men litt språkhumor, det skal funke fint!

Blir nok ferdig med Normal people på senga i kveld, så valget må uansett tas!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Mhm dilemma i lesning er noe gøyeste synes jeg. Den luksus og ha mye utvalg er bare et veldig stort pluss. Jeg tenker det kommer ofte helt ann på humøret, jeg må si at jeg synes Sofa til salgs hos dame som er myk å ligge på ville vært noe jeg ville lest nå på grunn av stemmingen med været og at tittelen rett og slett fenget meg. Håper du blir fornøyd med hvilket valg du tar :) ha en god helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eleanor Oliphant har jeg skaffet, og planlagt som ferielitteratur.
Men enda er det en uke igjen på jobb før jeg går ut i ferie, så den må jeg foreløpig være litt tålmodig med.

Denne helga holder jeg på med Oryx og Crake av Margaret Atwood. Den skal fylle punktet for 'cli-fi' på leseutfordringen. Meget god!

Om jeg skulle komme til å fullføre denne i løpet av helga så har jeg flere alternativer liggende som jeg kan ta fatt på, bl.a. Macbeth av Jo Nesbø, Arr av Audur Ava Olafsdottir og 1984 av George Orwell. Så jeg skal ikke slippe opp for lesestoff i sommerkulda vi har her i Trøndelag for tida!

God helg til dere alle :-)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Eleanor Oliphant likte jeg SÅ godt. Håper den faller i smak! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Herlig med ferielitteratur, det er hyggelig bok å lese må jeg si. Jeg leste også Oryx og Crake hørte jeg som lydbok i vinter og synes den var veldig god. Macbeth har jeg også lest, men ikke Arr eller 1984. Endte opp med å like Macbeth helt greit, håper du får en bra lesehelg og helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det pleier ikke å være stille så lenge om gangen her jeg bor, omringet av flyplass og europaveier. Men akkurat nå var det helt stille. Her er riktig mange gode bøker å velge mellom, og det er sannelig ikke lett å velge. Det finnes for eksempel "Heftige bånd" av Vivian Gornick som handler om livet til arbeidere og immigranter i New York på 1940-tallet og mest om kvinnene. Ahmet Altan har skrevet "Eg får aldri sjå verda igjen" fra en celle i Tyrkia, han var en av mange som ble fengslet etter kuppforsøk mot selveste Erdogan i 2016. Dvs refleksjoner fra cella. Så da blir det å velge etter at jeg er ferdig med Lee Child, som faktisk ikke har så mange avbrudd i handlingen, om noen. Håper alle har rustet seg til en kald sommerhelg, som vi har, eller varme dager et annet sted. God lesehelg til alle.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Herlig med litt stillhet, hørtes ut som gripende og gode bøker det også, ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Beathe SolbergKarin BergLinda LarsenBentCtinaAtmanHelena EOdd ORisRosOgKlagingChristin SillibakkenSynnøve H HoelIngunn Øvrebøtove NessMarie ØstvoldAjiniakraLibraritas vErlend Rødal VikhagenDaffy EnglundOmar ZavalaGitte FurusethAstrid Terese Bjorland SkjeggerudSverre HoemPål FlodinTone HBjørn SturødAnitaJanne BrovoldNabodamaAnette SSiljeToveAnn ChristinMonaBLMonoiskBjørg  FrøysaaKristin F. JørgensenTrygve JakobsenVibekeHarald KGodemine