Jeg har nå kommet i gang med Stormen / The Tempest i Shakespeare-lesingen. Den engelske utgaven er beregnet på skoleklasser og har ordforklaringer underveis. Det er til stor hjelp. Den norske gjendiktningen er ved Halldis Moren Vesaas og har et fantastisk vakkert språk. Jeg husker navnet hennes fra diktopplesninger på NRK og bestilte prompte hennes Dikt i samling fra biblioteket og gleder meg til den.
Det kan bli litt lite tid for jeg har også en Van Gogh biografi som bør leses før jeg skal på Van Gogh Alive på Hadeland glassverk og Peer Gynt bør repeteres før turen går til Akershus Festning og oppsetningen der. I tillegg er det vel en felleslesing på gang. Det er jo egentlig et positivt problem å ha for mange gode bøker. Jeg er veldig glad for at det ikke er for få og dårlige bøker som er problemet! God lesehelg!
No fekk du iallfall meg til å gå tilbake til diskusjonen vi hadde! Det var ei bok som gav mykje, og mange gode diskusjonsinnlegg vart det!
Eg måtte faktisk gå til bokhylla og sjå om boka verkeleg står der, og det gjer den, takk og pris! Fekk nesten lyst til å lese den igjen...:-)
Enig! "Sin egen herre" var en bok som ga meg mye. Vi leste den i Kjells lesesirkel, og det kom mange tankevekkende og interessante diskusjonsinnlegg. Om du er interessert, finner du tråden her. Lykke til med innspurten og god helg!
PS: "Skumring over landskapet" vekket min interesse. Litt rart at det ikke står noe om den her (jeg finner det i hvert fall ikke). Okke som, fører den på ønskelisten. Likte veldig godt "Resten av dagen" av samme forfatter (i lesesirkelen den også forresten). Takk for tipset.
Jeg har hatt de 3 første lydbøkene i serien liggende i årevis og tenkt at dette er bare søppel, men så bestemte jeg meg for å gi dem en sjanse og ble positivt overrasket. Jeg ble etterhvert dratt inn i historien og har hatt fantastiske scener i hodet. Det er gode beskrivelser av omgivelser og skapninger med detaljer som farger, teksturer, lyder og lukter, så historien blir veldig levende.
Dette er jo eventyr og handlingen er til dels grusom, men nå vil jeg vite hvordan det går og setter i gang med bok 3. Allikevel kan jeg ikke påstå at dette er stor eller viktig litteratur. Dette er ren underholdning og mat for fantasien.
Jeg ville forsøkt meg på første bok!
Selv takk, Torill. Jeg har lest Den gamle mannen og havet to ganger, begge for mange, mange år siden – og tar svært gjerne en reprise. Har opplevd flere ganger at leseopplevelsen forandrer seg med alder og erfaring. Jf. Olof Lagerkrantz: «... man skriver bare halve boken, den andre halvdelen må leseren ta hånd om.» Lagerkrantz har også sagt følgende: «Første gang man leser, er det nesten uutholdelig spennende. Annen gang får man både spenning og den trygghet som kommer av at man vet hvorledes det går.» Vi kan tillate oss å dvele ved teksten på en annen måte, og vi får en annen forståelse av den når vi faktisk vet hvordan det går.
Enig - en spennende valgomgang med flere gode forslag. Dette er én fin side ved nominasjonene – nye bøker på leselisten!
Jeg har gjort motsatt av deg, bestilt kortversjonen og stemt på Dekameronen. Ser for meg at det kan fungere om vi leser ulike versjoner - om boken skulle vinne.
Jeg har som deg ikke sansen for forkortete bøker, men oppfatter at dette er litt annerledes, siden det er snakk om et utvalg av historiene.
Da har jeg sikret meg et eksemplar. Hjertelig takk!
Nå vet jeg at jeg er altfor(?) sent ute og har fulgt med dårlig under forslagsstillingen, men jeg synes Avas forslag er godt! Kortversjonen med 33 av fortellingene, vakkert illustrert, Den norske Bokklubben 1980. Se lenger nede i tråden.
Jeg har forstått at det er et omfattende verk. jeg hadde egentlig tenkt til å foreslå leseperiode fra nå til høsten dersom denne går av med seieren.
Tusen takk, Ava! Der kom du jommen meg med svar på det spørsmålet jeg stilte her for bare et øyeblikk siden (jeg vet ikke om du har sett det.) Et hvert fall et delvis svar, spørsmålet er fortsatt om forslaget innebærer at vi skal lese alle bøkene?
Nei ingen protest, men et spørsmål ang. Dekameronen. Verket ser for meg ut til å bestå av tre bind, nærmere ni hundre sider. Stemmer det? Og innebærer det i så fall at alle tre bindene er foreslått? (Jeg må da bare innrømme at jeg ikke var klar over at verket var så omfattende.)
Jeg har forsøkt å finne sideantall. En utgave var på 873 sider, en annen veide 1,3 kg, så litt lesestoff er det jo!
Det er ei bok som ser svært interessant ut. Kan gjerne tenke meg å lese den. Men er den ikkje svært lang? Etter det eg kan sjå, er den rundt 800 sider?
Håper innlegget ditt innebærer at du foreslår Dekamaronen nå. Den leser jeg gjerne!
Jeg anbefaler en av Shakespeare-gjendiktningene.
Nokre gode forslag er det, men hadde vore flott om endå fleire hadde eit godt tips til felleslesing. :-)
Når du har lest ut en bok, kan du legge den fra deg. Den ber ikke om å treffe deg igjen.
Det vil jeg tro. Det er iallfall samme oversetter/gjendikter i utgavene. Jeg har ingen av dem, så jeg kan ikke sjekke.
Et velkjent "luksusproblem" - så mange gode bøker på vent!
PS.: Løgneren, du anbefalte gikk så rett til hjertet på meg at jeg har skrevet en omtale, rødme, rødme :-)
Utgaven i Bokklubbens Verdensbibliotek er også forkortet.