Han grep ned til vesten - nei så husket han at han hadde handlet klokken bort for et par sjøstøvler forleden. Det gjorde han så forknytt i det samme, det var som det mankerte ham noe, han blev som så fattig og ringe en stymper, så rent lemlestet å kalle for. Nok var sjøstøvlene gode, så han tarte ikke treie på handelen, og nok var klokken en simpel klokke, men hun var like godt borte for det. Og dermed kjente han sig så avmektig, så utenfor liksom og liten på jorden, mens verden omkring blev så svimlende stor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I romanen "Fant" fra 1928 lar Gabriel Scott handlingen beskrive livet til noen som bodde på "fanteskøytene " på Sørlandskysten, eller "de reisende" som de selv kalte seg.
Scott kjente godt til fanteskutene fra sin oppvekst i Høvåg, det var midt i området for de reisendes sjørute.

Det er denne boka jeg holder på å lese nå, synest det er spennende å lese om en utdødd kultur som var en del av kystmiljøet i mange år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mulig det ja, at det var litt våsete. Reflekterte kanskje litt uttalelsen fra Jorun om at det å foretrekke tung litteratur og å ikke like f.eks de nye dameromanene er snobberi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er greit nok, men hvis jeg er en boksnobb, hva er da de som liker lette bøker og dameromaner? Bokslasker?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er iallefall jeg en boksnobb, og stolt av det!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

lol

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Raskolnikov!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg husker jeg så filmen "Søndagsengler", og den gjorde inntrykk. Filmen er basert på boka til Reidun Nordtvedt, "Søndag".
Handlinger i boka foregår på slutten av 1950 tallet. En prestedatter som vokser opp i et miljø av pliktkristendom. Synd og dobbelmoral er vel noen av stikkordene i boka.
Fine skildringer av miljø, "lover og regler" i dette lille samfunnet på den tiden i boka.

Boka har en oppfølger som heter, "Mandag - er månens dag".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har sett på Finn.no, Her har du boka. Jeg ser den er på over 450 sider og det er også min bok.
Tror ikke det er en forkortet utgave.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg var dette en intressant bok, "Ridderne på Rhodos" er en historisk roman fra middelalderen.
Boka beskriver hva som skjedde på øya disse skjebnesvangre månedene i 1521. Rhodos blir forsvart tappert, men forsvarerne blir forådt av en av sine egne og tyrkerne klarer å overmanne øya.
De som tilhørte Johanittordenen ble pålagt forsvarsoppgaver og de var oftest prester, sykepassere eller riddere.

I etterodet skriver Bo Giertz som for forøvrig er biskop, bl.a. dette.

Den som vil se deres verden med egne øyne, kan ennå i dag vandre langs Grande Rue ( nå kalt Riddernes gate) eller gå på den auvergnanske muren, stige ned boulevarden og fortsette langs kutinen forbi alle de tårn og forbygninger som det ble kjempet så hardt om. Tyrkerne bygget dem opp igjen umiddelbart etter erobringen, akkurat slik de hadde vært, og de har stått urørt helt til våre dager

En lettlest og god bok, et dokumentert dokument om en liten bit av en middelalderens mange kriger og konflikter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du skjønner det, at jeg tenkte litt annerledes enn meningen var. Jeg tenkte mer i den retning at alle, uansett om de studerer, er i jobb eller i privatlivet kan ha nytte av boka.
Jeg føler vel at det ikke er en ren fagbok, synest det er en del ellementer av skjønnlitterære trekk.

Dette sier forfatteren av boka bl. a :
Mitt håp er at boka vil være til nytte og gldede. Til nytte fordi den faktisk er en gjennomgang av de grep som må gjøres for å bygge sterke kulturer og gode merker. Og glede fordi en (forhåpentligvis er lett å lese. Helst morsom også. De faglige kapitlene er krydret med mange konkrete eksempler og illustrasjoner fra stort og småt i Norge og utlandet. I tillegg er fagligheten krydret med personlige observasjoner av mer skjønnlitterær form.

Her

Her er nok litt begge deler.
En artig bok, og jeg tror mange kan ha nytte og glede av den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvad vil du kalle nesen hans kjære? forsatte mrs Nickleby, hun vilde vekke den størse interesse hos Nicholas for emnet.
Kalle den? gjentok Nicholas.
Ja visst! svarte moren. Hvilke nesetype - hvad slags arkitektur, om en kan kan si det sånn? Jeg er ikke meget lærd i neser. Kaller du det romernese eller gresk nese? På ære, mor sa Nicholas leende, så vidt jeg kan huske, vilde jeg kalle det en blanding, en sammensatt nese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Ona fyr" av Ingebrigt Steen Jensen er brukt av mange ulike grupper i studieøyemed.

Fra bokilden.no: "Forfatteren skriver med intensitet, selvironi og kunnskap om hvordan det er mulig å få med seg andre og komme videre. Det være seg i bedrifter, organisasjoner, korps eller idrettslag. Du får enkle og håndfaste råd om hva som skal til for å skape motivasjon, kraft og kultur i bedrifter og foreninger".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så flott da, den vil jeg ønske meg til jul. Det tror jeg var god ide.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er overbevist om at hvis du vil bli gitarist, bør du begynne på aukustisk og så gå videre på elektrisk. Ikke tro at du kommer til å bli Townshend eller Hendrix bare fordi du kan få til uii uii uaa uaa og kjenne alle knepene. Først må du lære jævelen å kjenne. Og du går til sengs med den. Hvis du ikke har en dame for hånden, legger du deg med den. Formen er akkurat som den skal være.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hovedpersonen i boka sier jo faktisk noe lignende om Hamsun:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min første Balzac. Kul nok bok, men ble en smule utdatert for mitt vedkommende. Og som du sier forvinner jo mye av språkfinessen og da kanskje en del av storheten i oversettelsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er noe med Jens Bjørneboe som fascinerer meg, ikke bare forfatterskapet men også den uredde måten han tar til motmæle mot gamle fordommer og regler. Ikke minsk mot autoriteter, maktmennesker og de som misbruker sin makt og sine posisjoner. Han evner å skrive og tale de midt i mot. Han peker på urettferdigheter, dobbeltmoral og taler de fattige/svake sin sak.
Det kostet nok, og kanskje kostet det han for mye.

I denne boka som er skrevet av forfatter Kaj Skagen er han innom deler av Bjørneboes store litterære produksjon. Han skriver om de viktige periodene i hans liv og syr det sammen med hans artikler, utdrag fra bøkene og diktene på en fin og utfyllende måte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å vinne evne til å sette seg inn i andres tankeverden og sjelsliv, ja, støtter meg til den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har kun kjøpt 1 ny bok i år, ellers går det mest i bruktbøker, og de er jo like gode..... :) Nesten hver gang bruker jeg å kjøpe noen ekstra, og selger, bare se i profilen min..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

SolAlice NordliLena Risvik PaulsenIngeborg GEivind  VaksvikMarit AamdalSigrid Blytt TøsdalBente NogvaLailaReidun SvensliBertyTor Arne DahlBjørn SturødHilde H HelsethStine AskeAnniken RøilIna Elisabeth Bøgh VigreLinda RastenRoger MartinsenHarald KTonje-Elisabeth StørkersenElisabeth SveeStig TTovesveinKorianderTone SundlandSigrid NygaardTonje SivertsenTorTone Maria Jonassenanniken sandvikLars MæhlumTanteMamiePiippokattaReidun VærnesSilje HvalstadFrisk NordvestMorten MüllerTor-Arne Jensen