Dette er vel en av de bøkene som forandret livet mitt, om slike bøker finnes.. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 9 svar.

"Steppeulven" er en "moderne" roman som er like aktuell i dag som dengang den ble skrevet for jeg vil tro menneskesinnet ikke har forandret seg nevneverdig.

Jeg treffer hovedpersonen som en høflig, ensom og tenkende mann en "ulv i menneskeklær". Han er for meg en tiltrekkende mann i sin livskrise. En aldeles veldig god bok og en historie til ettertanke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en slik bok som endret mitt syn på menn, og kanskje spesielt min far. Jeg tror ikke jeg forsto han før jeg leste denne. Fantastisk lesning. Men så er jo Hesse en superhelt, eller hva?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hesse er så definitivt en superhelt! Og sier mye om "mannen" som fenomen. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og der var boka lest. For en forrykende roman! Ganske ufattelig at den er skrevet på tjuetallet. Bortsett fra et noe arkaisk språk (noe som bare er flott og sjarmerende) så kunne dette vært samtidslitteratur.

Jeg vil ikke gå så langt som å si at boka forandret livet mitt. Men den gjør at du får noe å tenke på. Og først og fremst er den en formidabel leseropplevelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Halvveis i boka. Skrekkblandet fryd. Men for et språk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har det på samme måten; har lest den flere ganger og vil vel lese den på nytt om noen år igjen. Rart med disse viktige bøkene vi noen ganger leser. Hørte en gang en historie der Johan Borgen ble spurt om hva han ville savne i livet, stilt ovenfor døden. Å lese "Under høsstjernen" (Hamsun), svarte Borgen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hovedpersonen i boka sier jo faktisk noe lignende om Hamsun:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det finnes heldigvis ikke så mange slike bøker. Men et par av Hesse's er definitivt i den kategorien. "Demian" endret i sin tid nesten hele måten min å tenke på. Og enig med jan (over); språket er uovertruffent.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hva med siddharta? Fantastisk lesning. Og om en vil ha noe som virker sant og virkelig og håndfast vil jeg si at reisen til nürnberg virkelig forteller sitt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ConnieAlice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibeke