Første bok i serien om kriminalbetjenten Anna Glad. En lettlest og herlig sommerkrim fra den finske landsbygden, inspirert av engelsk litteratur og krim. Kan ikke bli bedre enn det.
Les gjerne hele omtalen min her.
Kanskje den mest burleske og voldelige diktsamlingen jeg har lest på veldig lenge.
Omtalen kan leses her.
Jeg ser tydeligvis ikke det "alle andre" gjør når det gjelder denne romanen. Vanligvis liker jeg denne type bøker, og den blir sammenlignet med både "Tollak til Ingeborg" av Tore Renberg og Fyrstene av Finntjern" av Lars Elling,noe jeg kan være enig i, de likte jeg derimot veldig godt. Men dette opplevde jeg bare som søvndyssende og kjedelig,mulig det hadde vært noe bedre å lest selv og ikke lyttet.
Bok nummer 2 om Thea er noe mer langtekkelig enn den første boken. Samtidig er det interessant å høre om den gryende kamplysten til kvinnene der borte som vil kjempe for kvinners rettigheter. Flere interessante tema.
Gir denne boken 4 pluss.
På en måte er dette en typisk Levi Henriksen bok hvor vi får møte folk fra Skogli-universet, og det er ingen tvil om at han skriver godt. Samtidig opplever jeg flesteparten av disse tekstene som kjedelige og for urealistiske.
Hele omtalen min kan leses her.
I noen dager har jeg storkost meg med en ny bok ført i pennen av Per Schreiner og det har vært høy flirefaktor underveis i lesingen selv om fortellingene strengt tatt ikke var hysterisk morsomme. Det er vel noe med at mye er gjenkjennelig. Samlingen består av 44 korte og litt lengre fortellinger. Schreiner er dyktig på å fortelle mye med få ord.
Om ønskelig kan bokomtalen leses her.
Uten noe mer sammenligning forøvrig men der hvor danske Helle Helle pakker handlingen inn i trivielle huslige gjøremål gjør den svenske Karolina Ramqvist noe av det samme når mat og matlagning står sentralt i handlingen. Til tider i så stor grad at den nærmest opptrer som selve hovedpersonen i romanen.
Brød og melk er en sterk og vond roman om en jentes oppvekst.
Hele omtalen kan leses her.
Dette var helsvart fra begynnelse til slutt. En grotesk fortelling om en heller dysfunksjonell familie bestående av faren, moren og tvillingbrødre. Leander Djønne har noe Jon Fosse-aktig over seg og jeg må si at det likte jeg godt. Det hjalp sikkert også at det var Anderz Eide som leste.
Dette var en fin debut!
Av alle kvinnens åpninger
som menn vil trenge inn i
er øret det mest tilgjengelige
Det er utrolig hva som går inn
fortellinger om barndom og ungdom
kvinner og far
anvisninger og kartbeskrivelser
forgassere forsterkere
eneste mulige ølmerke bilmerke
innspilling og årgang
referat fra en film han nesten husker
gråt skryt og frykt
Kvinnen ynker seg
tenker på noe annet
Dette var en snodig og litt smårar roman om vold i nære relasjoner og om kvinner som blir værende i et voldelig forhold. Men snodig og rar kan være bra det, for dette var en godt skrevet roman som får godt frem den usikkerheten og sjalusien den kvinnelige hovedkarakteren føler på og volden blir heldigvis ikke beskrevet i detaljer men leseren får likevel med seg at den er der.
Les gjerne hele omtalen min her.
Dette er den beste romanen jeg har lest i år og den er skrevet av en forfatter som bare var 17 år når hun begynte på den! Romanen er inspirert av en faktisk hendelse i USA i 2015 hvor en rekke politimenn mistet jobben når det kom frem at de hadde utsatt en 14 år gammel jente for gjentatte overgrep.
Romanens hovedperson er 17 år gamle Kiara som av omsorg for sin eldre bror og naboens ni år gamle sønn begynner å prostituere seg for å ha penger til mat og husleie. Faren er død og moren er i fengsel. Det er mildt sagt tøffe kår å vokse opp under og Kiara er man bare nødt til å bli glad i.
Hjerteskjærende og vond lesing dette,men jeg er imponert over hvor godt forfatteren skriver og hvor mye innsikt hun hadde i en alder av 17.
Hun er tidenes yngste forfatter som noen gang har blitt nominert til bookerprisen og etter å ha lest denne boken forstår jeg godt hvorfor. For et talent!
Les gjerne omtalen min her.
Hjerteskjærende, vond og sår er tre ord som står igjen etter å ha lest Annie Ernaux`s dagboknotater fra morens siste tre år. Hun forteller hvordan moren forsvant inn i tåkehavet når hun fikk alzheimer.
Lettlest og godt språk.
Les gjerne omtalen min her.
Fin roman om livslang kjærlighet, og en annerledes sorgprossess når den ene partneren dør etter 40 åres samliv.
Les gjerne omtalen min her.
Herlig spøkelseshistorie om et gjenferd som går igjen i en liten bokhandel i Minnesota. Romanen kan også sees på som en hyllest til litteraturen og til alle bokelskerne der ute, samtidig gir den et tidsbilde av dagens USA.
Les gjerne hele omtalen min her.