It turned out that when Miss Level had asked Tiffany if she was scared of heights, it had been the wrong question. Tiffany was not afraid of heights at all. She could walk past tall trees without batting an eyelid. Looking up at huge towering mountains didn't bother her a bit.
What she was afraid of, although she hadn't realized it up until this point, was depths. She was afraid of dropping such a long way out of the sky that she'd have time to run out of breath screaming before hitting the rocks so hard that she'd turn to a sort of jelly and all her bones would break into dust. She was, in fact, afraid of the ground. Miss Level should have thought before asking the question.
Bokbloggen The Broke and the Bookish har en ukentlig tirsdags-utfordring som går ut på å lage lister med ulike temaer. Denne uken har en av bloggene som deltar, Books are Magic
tatt utgangspunkt i utfordringen, og spisset tema"et til Fairy Tale Retellings, noe jeg synes høres gøy ut. Jeg lager derfor en liste her over de bøkene som ble listet opp.
Madeleine Brent er et psedonym brukt av Modesty Blaise's skaper Peter O'Donnell. Under det navnet skrev han 9 gothic novels og ihvertfall 'Merlin's Keep' har vunnet Romantic Novel of the Year Award by the Romantic Novelists' Association. Det var noen på en Modesty Blaise mailing liste som nevnte dem, og da jeg sjekket titlene husket jeg at jeg hadde sett i hvert fall Tregaron's Daughter på norsk i butikken før.
Jeg leste reklame for Gravrøys og bestillte meg de 3 første i serien på svensk i pocket, siden de da kun kostet kr 44 pr bok hos AdLibris
Siden jeg nettopp er ferdig med Svenska mord, leser jeg mere True Crime med Gåten Belle Gunness - seriemordersken fra Selbu, og for å få litt forandring leser jeg gså på Landnåm fra nord - utvandringa fra det nordlige Norge til Island i vikingtid. Begge bøker forfaller på biblioteket til mandag også.
Jeg har flere bøker jeg har gitt seks på terningen i Februar, 7 stk Illustrerte Klassikere/Eyewitness Classics (Robinson Crusoe, Aladdin, Dr Jekyll & Mr Hyde, Little Women, The Nutcracker, The Hunchback of Notre-Dame og Oliver Twist), Donald Ducks søndagseventyr, og til sist 3 bøker av Leif Gjerland: Hvis slottet lå på Tøyen, Et lite stykke Oslo og Oslo før. De 2 siste likte jeg så godt av jeg kjøpte meg dem for å ha i bokhylla.
Det er den sky enbeiningen
og krykken hans
Det er han som plystrer
Mellom bakkar og berg utmed havet
Natten som sprekker
Så hører du ham ikke lenger
Bare suset
av et lett regn i bjørkelunden
Det er torsdag
Den fjerde dagen
i den fjerde måneden
Forfatter: Gro Dahle
Utgitt: Fra samlingen «Regnværsgåter», cappelen 1994
53 nå :o) Men det er jo ikke om å gjøre å lese flest mulig. Av og til skulle jeg ønske jeg var flinkere til å holde på en bok lenger...
Debuterte i 1941 med diktsamlinga "Stengd dør". Han utgav 45 bøker, mest lyrikk og barnbøker, men også prosabøker.
Dette utvalet inneheld dikt frå alle lyrikksamlingane, i tillegg til eit utval av barnedikta.
Jeg leste 245 bøker i 2014.
Her er mine 43 favoritter blant dem.
Rangeringen er tilfeldig, etter når de ble lest.
Ja, jeg måtte se det på nytt. Jagumeg vil jeg se det flere ganger!
Jeg sitter for tiden og hører på 200 år på 200 minutter (2 deler) på NRK.
Oppstandelsens morgen i haven
når trærnes sang har stilnet
etter stormen og regnet
Jeg står på den første snøbare flekken.
Vårherre ser på meg med røyskattblikk.
Nå skjer alle undere: jorden åpner seg,
gressets millioner står opp.
Gled dere, hoppende skjærer, pilende mus
og halvblinde jordrotter som fyker på hverandre
i de fuktige gangene med gråtkvalte klynk.
Forfatter: Mathis Mathisen
Utgitt: Fra samlingen «Reise», Aschehoug 1996
Peanuts, eller Knøttene som serien heter på norsk, er jo en fantastisk tegneserie med sin sjarmerende og smarte humor. Som tittelen antyder så samler denne boken de første stripene til serien, tegnet i 1950 til 1952. Dette er den spede begynnelsen til Charlie Brown (Baltus Brun på norsk) og Snoopy. Tegningene er litt annerledes, og det føles litt merkelig til å begynne med, men snart finner man den velkjente humoren og kan bare kose seg. Særlig Snoopy er veldig ulik den Snoopy vi alle kjenner i dag. Schroeder starter som en baby, men vokser sakte til og finner pianoet sitt. VI får se persongalleriet sakte men sikkert vokse frem. I tillegg er det en biografi om Charles M. Schulz og et omfattende intervju med ham fra 1987. Så her får man masse god tegneseriehumor pluss mye interessant stoff om tegneserelegenden Schulz. Jeg ble overrasket over å lære at han hatet tittelen på serien. Navnet på serien ble trumpet igjennom av redaktøren i avisen som først kjøpte den. Han fikk seg aldri til å si at han tegnet Peanuts, men sa heller at han tegnet serien med Snoopy og Charlie Brown. Han hatet også at serien som oftest ble betegnet som en tegneserie for barn, da han selv tegnet den for voksne. Jeg er veldig glad i slike "samlede verker"-utgivelser og synes Fantagraphics har laget en veldig bra bokserie. Dette er historiske tegneserier som alle respektable samlere burde ha i bokhyllen sin. Gleder meg til å ta fatt på 53-årgangen.
Den samme historien som i Ender's game, fortalt en gang til fra synspunktet til et av de andre barna. Jeg synes kanskje Card legger litt i overkant mye av initiativene fra den opprinnelige historien til sin nye hovedperson, men dette er en underholdende vri.
Etter hendelsene i Ghost er den tidligere NAVY SEALen Michael Harmon i Georgia, landet ikke staten, med det nye navnet Mike Jenkins. Han kjøper seg et slott, med tilhørende landområder og er plutselig Kildar, en slags fyrste/konge for en klan bønder i de georgiske fjellene. Han bruker det meste av sine oppsparte midler til å kjøpe utstyr og lære dem moderne gårdsdrift, bygger vannkraftverk, trener opp en milits til å forsvare seg mot tsjetsjenske terrorister og skaffer seg et harem. Litt moro må man jo også ha. Den første boken, Ghost, var full av action, skyting og kinky sex. Bok nummer to er mye roligere, både med hanky panky og skyting. Ringo har gått litt bort fra action-eventyr til en bok som omhandler oppbygging av et samfunn. Minner meg litt om enkelte bøker av L. E. Modesitt Jr. Bare litt mer røft og voksent. Selv om det er lite action, så er det hele tiden noe som skjer, noe som må fikses eller kjøpes. Innblandet en del spekulasjoner rundt de mystiske bøndene. Og det er faktisk spennende lesning. Litt vanskelig å forklare men det føles som action selv om det ikke er action. Ringo har dessuten et enkelt og lettlest språk så man kan bare lene seg tilbake i sofaen og bare nyte historien uten å måtte konsentrere seg for å forstå hva som skjer. Gleder meg til å lese neste bok.
I denne anledning utgir Sigrid Moldestad cd "Brevet til kjærleiken". Ove Eide har redigert en ny utgave av Jan Magnus Bruheim, Dikt i utval. Jeg har bestilt begge deler til NOK 500 via post@janmagnusbruheim.no
Jeg leser en god del engelsk, og jeg bruker også listene så jeg ikke ender opp med samme bok oversatt med 2 forskjellige navn, fine også hvis samme boka kommer ut med forskjellig tittel i UK og USA. Før når jeg hadde printer som virket printet jeg ut lister på bøker så jeg ikke kjøpte samme boka flere ganger, nå kopiere jeg infoen for hånd.
På denne siden kommer også kjente psedonymer opp med link. Jeg har sett på norsk at bøker skrevet under psedonym er utgitt under hovednavnet, nevner bl a Data terror av Dean R Koontz som er skrevet under psedonymet Anthony North på engelsk. Selv om de fleste forbinder Koontz med skrekk (mange Casino Grøssere) husker jeg at jeg likte denne godt, mener den handlet om spill på nr i USA og svindel på det med datamaskiner.
Jeg bruker mye Fantastic Fiction, men det er engelsk språklige bøker, men det er også skandinaviske forfattere der, har sett bl a Jo Nesbø, Margit Sandemo og Camilla Läckberg. Hvis forfatteren ikke kommer opp på bokstavlistene over de mest populære er det bare å søke i søkeboksen. Det finnes også en søsterside for Adult Fiction.
Jeg har funnet meg noen fine bøker om Oslo av Leif Gjerland, Navn i Oslo - hvorfor heter det det det heter?, Hvis slottet lå på Tøyen - syv sanne og usanne vandringer i Oslos historie, Et lite stykke Oslo og Oslo før. Så 'Et lite stykke Oslo' som egen mammutbok, på Tanum tror jeg, og lånte alle 4 på fjernlån.