For mitt vedkommende så ble det Middlemarch av George Eliot uten noe som helst tvil.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 45 svar.

Å knuse egg av Jim Powell.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Balansekunst og Bak den vakre fasaden! Begge tar deg med til Indias fattigdom,utrolige flotte bøker som anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Balansekunst har jeg stående, og pr. idag har jeg kanskje litt for høye forventninger, derfor venter jeg, men gleder meg allikevel til å gledes eller skuffes :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den boka der tror jeg er enten eller; enten syns du den er så bra at du skulle ønske den aldri tok slutt, eller så syns du den er kjempedårlig! Iallefall det inntrykket jeg har etter å ha diskutert den boka, og etter å ha lest meninger om den. Jeg elsket den, og skulle ønske den aldri tok slutt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde den stående i bokhylla i 3 år,tok den fram flere ganger men klarte ikke å begynne på den,helt til min niese omtrent tvang meg til å lese den! Boka ble lest i løpet av 2 dager,klarte ikke å legge den i fra meg,helt utrolig!! vær så snill og begynn på den!!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det gjør jeg nok :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The Round House av Louise Erdrich, tror jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De usynlige av Roy Jacobsen – en gripende fortelling fra kyst-Norge for omkring hundre år siden, fortalt i et poetisk og handlingsmettet språk. Innsiktsfullt og vakkert - om hvor brutalt og samtidig rikt og godt livet kan være. Dessverre kom jeg i skade for å lese den for fort; handlingen grep meg så sterkt. Denne skal leses på nytt og da nytes langsomt. Min første Jacobsen, og noe av det beste jeg har lest.

Og jeg, som er så skeptisk til norsk samtidslitteratur :-))

Godt sagt! (6) Varsle Svar

" Miss Peregrine og øyas hemmelighet" av Ransom Riggs. Så etter den så kom jeg inn i en skikkelig "nå vil jeg lese litt barne/ungdomsbøker - periode" Men må si at jeg ikke er like imponert over de andre jeg har lest i ettertid. Denne var det noe spesielt med, helt fantastisk bra. Gleder meg til den neste i serien kommer på norsk!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"En mann ved navn Ove"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Asta Olivia Nordenhof: Det nemme og det ensomme

jeg begynte å like poesi i februar, det er en forbanna stor overraskelse i tillegg også og det var takket være denne boken

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Februar var visst en god måned for meg. Vanskelig å si hvilken jeg likte best av "Stallo", "Havmannen" eller "Collini-saken". Jeg er også fornøyd med avslutningen på Helga Flatlands imponerende trilogi med "Det finnes ingen helhet". Ganske forskjellige leseopplevelser, men alle anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"I am Pilgrim" av Terry Hayes. En fantastisk spionthriller av beste klasse.

"Think 24 meets Bond meets Bourne Ultimatum. It'll blow your mind."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har flere bøker jeg har gitt seks på terningen i Februar, 7 stk Illustrerte Klassikere/Eyewitness Classics (Robinson Crusoe, Aladdin, Dr Jekyll & Mr Hyde, Little Women, The Nutcracker, The Hunchback of Notre-Dame og Oliver Twist), Donald Ducks søndagseventyr, og til sist 3 bøker av Leif Gjerland: Hvis slottet lå på Tøyen, Et lite stykke Oslo og Oslo før. De 2 siste likte jeg så godt av jeg kjøpte meg dem for å ha i bokhylla.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne gangen blir det veldig enkelt å svare på, det ble ikke mye tid til lesing i februar. Utvilsomt Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant av Jonas Jonasson.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uten tvil Guernica, en perle av en bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Pythias anvisninger av Jerker Eriksson og Håkan Sundquist vart det desiderte høgdepunktet for meg i februar. Vart også imponert over Chris Tvedt og Elisabeth Gulbrandsen si nyaste krimbok; Den blinde guden.

Andre fine bøker var Oppdrag Mottro av Linda Eide og Ingen fridde i Jølster av Sigmund Falch, begge innkjøpt på Mammutsalet.

To lydbøker av og med Richard Herrmann må også nemnast; Brudene i badekaret og andre mord og Livet med Elizabeth - historien om Tudor-dynastiet. Begge er stor underhaldning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det vart faktisk ein del bøker i februar òg, mykje takka vera nokre lange flyreiser på tampen av månaden. Og det er vanskeleg å velja ein favoritt, særleg sidan det har vore so variert lesnad. Kong Lear av William Shakespeare er sjølvsagt heilt i toppen, kva anna kan ein venta av The Bard? Dessutan har eg sett opsetjnga på DNS heile tre gonger, so historia og språket kom til uttrykk på so mange måtar.
Neil Gaiman sin The Graveyard Book er òg ein favoritt i februar, sjølv om eg ikkje litke denne like godt som tidelgare bøker av Gaiman. sist men ikkje minst vil eg dra fram ungdomsromanen Eleanor & Park som, typisk amerikansk som den er, likevel klarte å snakka lågmælt om store spørsmål - og sjølvsagt høglydt om andre store spørsmål. Me snakkar om den fyrste forelskinga, om å finna seg sjølv, om overgrep og vonde sjølvbilete, alt fint illustrert gjennom dei to hovudpersonane.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg ble det ingen helt store høydepunkter i februar, dessverre. Men det var to – svært forskjellige – romaner jeg likte godt: Valdemarsdag av Kim Leine og Gone to the forest av Katie Kitamura.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Harold Frys utrolige pilegrimsferd <3 anbefales

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stallo og I misosuppen - synes de var veldig gode begge to, hver på sin måte!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det må vere del 2 av Jonas Gardell sin "Tørk aldri tårer uten hansker". Eg kjenner at eg grugledar meg til å lese den siste boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Språkelig sett skåret Middlemarch høyt her også, men det er vanskelig å utelate Hakawati for fortellergleden og Min barndom for sine såre realisme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En mann ved navn Ove! Og herremin for ei herlig nydelig bok! Den skal jeg lese flere ganger. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et enkelt valg. Ingen bøker kan måle seg med J.K.Stefansson's Heaven and Hell. i februar!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Gåsehudbok! Leste boka på norsk riktignok, men en fryd for både øyet og hjernen. Hadde aldri lest islandsk før - nå står begge oppfølgerbøkene til Stefanson på leselista mi!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det lover bra for samlesinga (kjell k sin lesesirkel) som startar neste veke!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne boken hadde en vakker, intens råskap og et samspill mellom mennesker og natur som bergtok meg omtrent fra første side. :)
Lykke til med felleslesingen!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Desverre kan jeg ikke si at Middlemarch ble en av de beste, for min del ble den litt for varierende. Allikevel ser jeg hvorfor du liker den så godt.

Englebyen historier fra Beslan av Erika Fatland må nok bli min beste. Det jeg fikk med meg i nyhetene om terrorangrepet der 300 ble drept, godt over halvparten barn, kan ikke ha vært mye. Denne boken ga meg derfor mye ny kunnskap, i tillegg hører vi fra ofrene om hvordan dette har påvirket de berørte og hele samfunnet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den beste boka jeg leste i februar var Jeg nekter av Per Peterson. Har hatt vekslende erfaringer med tidligere bøker av forfatteren, så jeg har ikke vært så ivrig etter å fornye bekjentskapet, men nå er jeg så glad for at jeg ikke lot det være grunn til å stå over denne. Anbefales varmt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gleder meg til å lese denne, har den ulest i bokhylla. For min del var den boka eg likte best av dei eg las i februar ei anna av Per Petterson, Ut og stjæle hester.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest Ut og stjæle hester, men den ble ikke en innertier for meg. Det er rart hvordan vi opplever bøker så ulikt, men det viser bare at hver av oss er unike og har våre egne unike opplevelser. Jeg er spent på hvordan du vil like Jeg nekter, den fortjener i hvert fall å bli tatt ut av "Ulest-hylla"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som vanlig klarer jeg ikke velge ut en bok.. Et helt halvt år av Jojo Moyes er helt klart den aller beste boka jeg har lest denne måneden. Med Opp i flammer av Suzanne Collins som nr 2.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Med 15 bøker lest i februar er ikke dette lett! Har for første gang brukt alle de forskjellige tallene på terningen denne måneden. Likevel er jeg overrasket over hvor mange 5ere og 6ere det har blitt!!

Bøkene som skiller seg ut er:
Et helt halvt år av Jojo Moyes. Denne ga jeg 6er pluss at den ble satt som favorittbok!!
Fra en utbrent til en annen av Benedikte Rasmussen. Denne fikk også 6er fra meg!

Femmere ble det endel av, men de jeg vil huske er nok "Skyggedød" av Anne Holt og "Kvinnen i buret" av Jussi Adler-Olsen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

FEMTEN! (tommel opp og hakeslepp)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, takk! Velger å ta det positivt ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et helt halvt år en min favoritt bok også. Trur den kommer til å holde året ut gitt ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den blir nok helt klart en av de beste bøkene i år ja!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hvordan får du til å lese så mange bøker. Eg blir helt matt av alle her inne som leser så utrolig mange bøker iløpet av en måned. beundrer dere virkelig :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vil nå tro at noen har "lest" lydbøker, da sitter man vel med headsett på seg ett par timer så er boken "lest"
Å kalle det å lese bok er vel etter min mening splittet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, som jeg skrev har det også vært noen lydbøker, uten at jeg helt kan se hva det har med saken å gjøre? Og en bok er absolutt ikke bare ett par timer med headsettet på. Veldig få bøker som er så korte også, hvis det er det du mener?
Det ble 3 lydbøker i februar, og 12 papirbøker som jeg selv har lest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har jo ikke noe med saken å gjøre, det var bare en som lurte på hvordan man kunne lese så mye bøker på så kort tid. Hvor jeg skrev at noen leser og hører på lydbøker. Jeg antar å høre en lydbok går fortere enn å lese selv? Jeg vet ikke, ikke forsøkt lydbøker ennå. Hvilket sjanger liker du best å lese eller lytte på?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

okei :)
For min del går det mye raskere å lese selv, ettersom jeg både leser raskere selv og ofte må hoppe bakover i lydbøkene for å få med meg alt.
Jeg sliter litt med å venne meg til lydbøker selv, men de som har fungert best er faktisk biografier/ virkelighets historier og noveller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Storkoser meg med bøkene og blander forskjellige sjangere og papir- og lydbøker for ikke å gå lei ;)
Noen fordeler med å være i dårlig form er at det blir mye tid til å lese da jeg ikke orker så mye annet ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Aldri så galt ... (osv.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Silje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundEllen E. Martol