Da er det siste OL-helgen for denne gang. Litt kjedelig, men jeg må innrømme at det er litt deilig og. Nå har jeg stort sett sittet klistret til skjermen i 2 uker, og selv om jeg ofte har hatt en bok ved siden av så er jeg helt utslitt. Men for noen opplevelser! Og det er bare for oss som sitter i sofaen, bare tenk på hvordan det er for de som har jobbet for dette i 4 år.
Er det noen som har noen favorittøyeblikk?

Hovedboken denne helgen er Gone girl av Gillian Flynn, en bok jeg har fått med meg at det er forskjellige meninger om. Dette er tredje bok jeg leser av Flynn og så langt ligger den ikke ann til å bli favoritten.
Ved siden av har jeg Fagerskinna -sagaen om Norges konger. Den er veldig interessant og passer godt til å lese noen sider her og der.

God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 38 svar.

Det har ikke vært de store leseplanene denne helgen. Jeg er litt opptatt av historie for tiden, ikke bare om Eidsvoll og 1814, men det også. Østfold fylket var viktige steder med Spydeberg, Moss og Halden. Også lest litt om Karl 12 og hans felttog mot Fredriksten. Hvem var det egentlig som skjøt han?
Boka Og så kom du, ble kjøpt for kort tid siden. Siden handlingen er lagt til Dublin, måtte jeg ha boka ( se mine lister og profil). Startet lesinga nå, flere kommentarer kommer nok senere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

wow, tror faktisk det ble tre bøker denne helgen. Det ble:
En for alle alle for en av Alexandre Dumas
Invasjon av Steffen R. Sørum
Varslet av P.C og Kristin Cast

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen har jeg lest ferdig Stallo, av Stefan Spjut. Likte den veldig godt. En original bok, med et krimplot der ban forsvinner, og troll er involvert på kidnappersiden. Som tidligere nevnt: dette er mer magisk-realisme enn fantasy, det at man ikke er interessert i troll og tusser er ingen grunn til å lese boka. Fikk litt "Fargo-vibber" da jeg leste. Ellers er fremdeles John Ajvide lindqvist den nærmeste referansen, med det felles utgangspunktet i det hverdagslige. Godt språk, detaljerte beskrivelser av små hendelser. Og herlig med en bok som er noe annet, som gir noe nytt. Jeg synes denne var verdt de mer enn fem hundre sidene!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sidan veret er svært så vindfullt, vått og grått, så har eg det rett triveleg i godstolen i selskap med Dehlis vakreste hender av Mikael Bergstrand. Morsomt!
Kanskje ikkje av det største litterært, men jammen er det godt å berre la seg underhalde innimellom. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden jeg tydeligvis ikke skulle få sove i natt, har jeg lest ut Den lange hvite skyens land av Sarah Lark. Likte boka kjempe godt. Den er ganske lang, men det gjorde ingenting.
Anbefaler boka!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gjør jeg og! Et ordentlig nybygger-eventyr fra "den nye verden" - New Zealand i dette tilfellet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det går i Rakels bok her enda. Hadde spysyka mandag, tirsdag og onsdag. Leselysten kommer tilbake nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg snegler meg gjennom et nytt leseår. Denne helga leser jeg Specials av Scott Westerfeld.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Avslutta nettopp Neil Gaimans Havet i enden av veien og lurer på hvilken bok jeg skal starte på nå. Har mange liggende, men det blir nok enten Tørk aldri tårer uten hansker/1.kjærligheten av Jonas Gardell eller Dinglen & Ramona av Cathrine Evelid.

I bilen høres det på Revolvergutten av Arne Svingen. Nok en gang har Svingen skrevet gull. Hovedpersonene i Fluesommer og Sangen om en brukket nese samt Robin fra Revolvergutten kunne jeg lett ha adoptert. For et trekløver :)

Og joda - det blir nok litt OL også ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gleder meg sånn til OL er over slik at det går an å finne noe å se på tv igjen. Det er jo ikke noe på de andre kanalene heller. De sender bare gamle serier fra 90 tallet mens OL herjer på tv2-kanalene. Så gleder meg til tv-guiden kommer til vanlige rutiner slik at det blir andre ting å se på enn repriser for oss som er allergiske mot OL. Jeg er bare så lei av OL. Så det er bra de bare er en gang hvert fjerde år. Takk og lov for det. Syns det er så mye sport ellers i året også. Det må da være måte på. Phew. Det var sytet fra meg:)

Denne uka så langt har jeg lest ferdig Hypnotisøren av det svenske ekteparet Lars Kepler. Ville egentlig ikke lese den for liker som regel ikke bøker som er rost opp i skyene, men denne ble jeg positivt overrasket over. Meget bra krim. Så filmatiseringen i kveld for jeg var så nysgjerrig (selv om bøkene alltid er bedre), men jaggu jeg ble skikkelig skuffet over filmen gitt. Filmen kuttet ut nesten halve persongalleriet (mange som var viktige i historien) og gjorde historien for lettvint. Det eneste som var bra med filmen var Mikael Persbrandt:)
Men kommer nok til å prøve meg på flere Kepler bøker for det siden jeg tross alt likte boka så godt.

Bøker som jeg skal konsentrere meg om i helga som er påbegynte er: De 500 av Matthew Quirk. Min kamp 6 av Karl Ove Knausgård. (Er ennå ikke ferdig med den siden den er på over 1000 sider, men jeg koser meg og gruer meg til å lese siste side og serien er over. Det blir vemodig). Og jeg har så vidt begynt med og skal forstette i Før jeg brenner ned av Gaute Heivoll.

Så det blir litt thriller, prosa og selvbiografi på meg i helga. Har ikke noe i mot det for jeg liker litt variasjon:)

PS: Leste Gone girl av Gillian Flynn og jeg ble mektig skuffet. Syns ikke plottet var noe originalt, tåpelige karakterer og veldig fortsigbart. Ville gi henne en sjanse til ved å lese boka Mørke rom, men den var heller ikke noe bedre. Så hva som er greia med Gillian Flynn skjønner jeg ikke. Jeg er jo glad i krim og thrillere, men disse bøkene for meg ble for tynne og oppskrytt. Er likevel nysgjerrig på hva du syns om Gone girl til slutt. Det var dessverre ikke bøker for meg. Men, men ... kan jo ikke like alt.

God helg til deg også:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er dårlig tv-tilbud for anti-sport ja :-)

"Før jeg brenner ned" likte jeg veldig godt, jeg er glad i historier som er basert på virkelige hendelser. Likte også hvordan han fletter inn sin egen historie.

Angående Gillian Flynn så er jeg nok ikke like negativ som deg, men jeg synes hun prøver litt for hardt å være original. Den første boken "Sharp Objects" likte jeg, men så ble tvisten på tvisten forutsigbar. Har fortsatt igjen litt over 100 sider, men nå er det snart slalåm :-)

Man blir stort sett skuffet over filmatiseringen av gode bøker. Jo enklere bøker, jo bedre egner den seg for film. Jo mer detaljer og lag en bok har, jo dårligere gjør den seg på film. Det er hvertfall min teori og erfaring :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Får prøve å smette innimellom en kommentar om filmatisering, unntaket her må være Ringenes herre-trilogien. I disse OL-tider passa det fint å ta den som filmmaraton med alt ekstramateriale.. Mange timer, det gitt! Historien i filmene er ikke helt lik, men tilfører noe mer, fordi både steder og karakterer ser ut som jeg har forestilt meg. For ti år siden slet jeg fortsatt med å svelge Elijah Wood som Frodo, men det har heldigvis gått over :-) Aragorn er da tidenes helteskikkelse etter min smak, og Viggo Mortensen gjør en formidabel innsats. Han rir og kan sverdbruk og gjør masse stunts sjøl. Det er stilig...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe... jeg er vel en av de få som ikke liker Viggo Mortensen som Aragorn. Jeg synes Mortensen er for mye en kjekk actionskuespiller i den rollen, mens jeg føler Aragorn skal være en styggere karakter med mer kongelig karisma. Denne høy-edle karismaen synes jeg Mortensen mangler totalt i filmene. Sean Bean som Boromir, derimot, synes jeg er PERFEKT!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ett eller annet "pålimt" over Boromir, akkurat som parykken til Legolas når de dukker fram av snøskredet... Så jeg er helt uenig ;-) hver sin smak! Men Sean Bean spiller godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pålimt? Jeg vet ikke helt om jeg skjønte hva du mente... Du må selvfølgelig mene det, men jeg lurer bare på hvilken måte han er det?

Jeg liker hvordan Sean Bean spiller ham. Synes det er veldig i tråd med karakteren i boka: han er arrogant og en anelse selvgod, noe som kommer av at han er eldste sønn av Denethor, arving, og fordi alle ser på ham som størst og best i alt.
Samtidig synes jeg også filmene fokuserer på at han hadde sterkt edle og komplekse sider og, særlig gjennom forholdet til Faramir. Det liker jeg veldig godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det finnes absolutt unntak, jeg tenkte faktisk på Ringenes Herre mens jeg skrev kommentaren min :-) Der har de fått plass til mye detaljer, natur og handling på kort tid, uten at det virker travelt. Skuespillerne gjør en veldig god jobb, selv var det vel Legolas jeg var mest fascinert av, men Aragorn var absolutt ikke ille han heller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er ikke den eneste som er glad i historier fra virkeligheten, spesielt hvis det er noe mørkt og dystert. Da er jeg interessert og jeg er merkelig sådan. Har ikke kommet så langt i Før jeg brenner ned ennå, men jeg liker det jeg har lest så langt:)

Grunnen til at jeg sikkert ikke liker Gillian Flynns bøker er vel at jeg har lest så mye av den sjangeren at det ikke er noe som oiverrasker meg lenger, og dessuten falt jeg ikke helt for hennes skrivemåte. Hun ble for meg ikke helt det store.

Filmatiseringer blir sjeldent bra, eller vanskelig å måle seg mot bøkene i hvert fall. Bøkene er som oftest bedre og jeg liker å lese bøkene før jeg ser filmatisering. Det er den riktige rekkefølgen som meg. Men som oftest, bøkene er bedre enn filmatiseringer. Det har jeg opplevdt mange ganger:) Så dessverre ble jeg skuffet over Hypnotisøren filmen også, men boka derimot var meget spennende!:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gleder meg til OL-maset er over... Radio, tv og aviser har ikke vært brukandes siste par ukene. Driver omkring i diverse etter Mammutinnkjøpene, nå kan resten av salget avblåses også, for jeg er ferdig ;-)

Villmarksmat leses fra perm til snart perm, men Erri de Luca fra et tidligere innkjøp gjør sitt beste for å flotte meg flat i Tre hester. Dette er en genistrek som passer som fot i hose for alle wannabe-intellektuelle... Poetisk språk, javel, vakkert er det og, ok, men det funker omtrent som en røykmaskin... Har en eks som også har levd sånn ca 300 år, så jeg lar meg ikke blåse overende av en litterær karakter.Kravstor og da! De 150 sidene er definitivt verdt de 29 kronene jeg ga for den (Arkvennpris), men ikke de 149 den opprinnelig kostet. Sliter som om den var 750 sider lang. Etter den skal jeg leke mer med Mammutbøkene av året, bare jeg får vært på jobb i morra tidlig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leser Hypnotisøren av Kepler. Det er uhyggelig lesing, krim på sitt beste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste den ferdig tidligere denne uka og jeg er en kresen leser, men denne ble jeg positivt overrasket over. Kos deg:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En mann ved navn Ove av Fredrik Backman leses denne helga, Makan til irriterende, men herlig fyr! Ler så jeg griner, og lurer på når forfatteren møtte bestefaren min, for det er som å lese om han.

I tillegg til den har jeg tenkt å komme meg gjennom Jeg forbanner tidens elv(?) av Per Petterson.

God helg! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Blomstenes hemmelige språk" av Vanessa Diffenbaugh får mest fokus denne helgen. Om Victoria, som har tilbrakt barndommen et stort antall ulike fosterfamilier. Etterhvert viser det seg at hun er en person med helt spesielle evner...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er tilbake med Middlemarch,skal få lest ferdig den nå. Null OL på meg,vært i syden uten nett/TV. Men til gjengjeld har jeg skadet ankelen og må sitte mest i ro ei uke til,så jeg skal nok få lest litt. Akkurat ferdig med Hans Falladas " Alle dør alene",det var en sterk og god bok fra krigens Berlin. God helg til alle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg er jo fortsatt ikke ferdig med middelmarch jeg da... Så da blir det den denne helga også:-) Syns den er veldig god og vel verdt å lese, men må innrømme at det går mye tregere å lese den enn vanlig for meg. Håper å bli ferdig før neste lesesirkelbok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den var litt treg for meg og, men jeg synes den kom seg etterhvert. Lykke til med slutten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg bryr meg veldig lite om sport, så jeg er vel en av de få som ikke følger med på OL. Jeg ser heller frem i mot alle seriene som begynner igjen bare OL er ferdig ;) Men jeg har fått lest veldig mye ettersom det har vært så lite og selv nyheten i hovedsak har handlet om OL.

I helga håper jeg å komme igjennom flere bøker så jeg får levert de på biblioteket til uka, samt å få rydda opp litt så det ikke er så mange bøker jeg holder på med samtidig. Er et par stykker som jeg har hatt i lang tid nå, men som ikke har nådd frem til å bli prioritert.
Håper på å bli ferdig med The Library A world history, men da må jeg klare å finne roen og kose meg med den. Det er ingen pløye igjennom bok, men en bok med mange nydelige fascinerende bilder av biblioteker helt fra starten av og frem til i dag.
Har også begynte på Nu, jävlar! på lydbok. Hørt bare 2 av 9 cder så langt, men er egentlig bare forvirra etter å blitt fortalt bruddstykker av mange forskjellige sine liv. Noen som har lest denne og vet om disse veves sammen etterhvert eller er hele boka bare bruddstykker hver for seg?
Av vanlig roman-papirbok holder jeg på med Marley. En hjertevarm og humoristisk bok om labardorvalpen Marley som er en liten valp med adhd ;) Trengte noe lettere etter endel tunge følelses-messige bøker.
Ellers så ligger også Picassokvinnen i bunken fra biblioteket og venter på å bli lest, hvis jeg skulle rekke så langt i løpet av helga.
Så her kommer det bare ann på leseformen, mye på gang ;)

God helg alle sammen! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Seriene ser jeg frem til og, men jeg er glad de har tatt en liten pause. Hvis ikke hadde PVR-boksen blitt full.
Lykke til med å rydde opp i bok-bunken :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, det skjønner jeg!!
Takk for det... jeg klarte ikke å følge planen min :/ Sleit virkelig med å komme igjennom Heidi Linde sin bok igår, så for å piffe opp leselysten fant jeg heller frem "Flaskepost fra P" av Jussi Adler-Olsen, så får jeg heller gå i gang med bibliotekbøkene etterpå igjen ;)
Liker "Flaskepost fra P" veldig godt! Spennende lesing så bare må ta ett kapittel til, også kanskje ett til før jeg gjør noe annet ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min helgelektyre er godt tilårskomne bøker, noe som ikke er uvanlig her i huset. Den jeg har begynt på heter Fromont & Risler - Roman fra Pariserlivet, min utgave er fra 1932, boka skrev Alphonse Daudet i 1874.
Neste bok ut er Blaaskjæl av Gabriel Scott, min utgave er fra 1923, og den henger så vidt sammen. Det er tydelig det er en godt lest bok, og kanskje er det en riktig god bok også.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg for min del synes det er litt godt at det er siste helgen med OL nå. Det har blitt litt for mye TV og sport de siste ukene. Min hovedbok denne helgen er Marekors av Jo Nesbø. Har lest omtrent 50 sider hittil, og så langt liker jeg den veldig godt. Forrige bok jeg leste var Busemannen av Knut Nærum, den er jo en parodi på Nesbø sine bøker, og jeg må si at jeg leser Nesbø sine bøker på en litt annen måte etter at jeg har lest parodien.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er faktisk grunnen til at jeg ikke er spesielt glad i parodier, for meg ødelegger det for mye for originalen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal nyte denne helgen med lesing utenfor lesesirkelen. Det er jammen litt deilig det også :) Planen er å avslutte Ebba Haslund sin bok, Døgnfluens lengsel. Ingen toppbok og en nedtur etter å ha lest nydelige Middlemarch. Håper derfor at Løwenskølds ring av Selma Lagerlöf er bedre for den begynner jeg på i kveld.

Gleder meg ellers til siste innspurt i OL og har stor tro på medaljer i helga.
Vinteren nekter å slippe taket her i Vestfjorddalen så måkepauser er lagt inn i programmet.
GOD HELG TIL DERE ALLE :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er det faktisk. Jeg setter veldig pris på leseringen, men en pause på et par uker innimellom bøkene er veldig greit.

Der kom det akkurat en drøss med medaljer allerede :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Då er det helga, vekeslutt og fredag
Og eg får litt av ei dame i mitt fang
Med Gabriela, cravo e canela
Så skal eg kose meg heile helga lang

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Siden jeg ikke finnes interessert i idrett, gleder jeg meg OL er over og avisene begynner å skrive om noe annet enn sport igjen ...

Jeg koser meg fortsatt med Berlin det 20. århundrets hovedstad av Torgrim Eggen og romanen The Luminaries av Eleanor Catton.

Hører The Son av Philipp Meyer som lydbok, men tror egentlig ikke den er noe for meg. Jeg har tenkt å gi den en sjanse til, men er redd den havner i kategorien "avbrutte bøker".

Mannen fra mengden og andre noveller av Edgar Allan Poe, oversatt, og med etterord, av Stig Sæterbakken, som jeg så vidt har påbegynt, er derimot midt i blinken.

Riktig god helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har funnet meg noen fine bøker om Oslo av Leif Gjerland, Navn i Oslo - hvorfor heter det det det heter?, Hvis slottet lå på Tøyen - syv sanne og usanne vandringer i Oslos historie, Et lite stykke Oslo og Oslo før. Så 'Et lite stykke Oslo' som egen mammutbok, på Tanum tror jeg, og lånte alle 4 på fjernlån.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I helga skal jeg fortsette på "Historikeren". Ei fengende bok, men på 900 sider.. :)
Ønsker alle ei god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den leste jeg for noen år siden. Veldig bra bok, men det er ikke mye fart i den om jeg husker riktig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Christofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingmarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidi