Innimellom får jeg tak i bøker som er forhenværende biblioteksbøker. Jeg synes det er litt interessant at bøkene mine har kommet fra så mange forskjellige steder. I tillegg synes jeg det er hyggelig å tenke på alle som har koset seg med akkurat den samme boken som jeg leser.
Vil oppdatere listen etter hvert som jeg får tak i flere.
Har også en liste over mine signerte bøker her.
Jeg er i et spill, et såkaldt dødsspill som befinner seg på Øya Okishima, der spillet handler om å drepe dine medstudenter og den siste som er igjen vinner. Jeg sitter stille ved Shogo som tar en røyk og jeg titter stadig på Noriko som er skadet. Hodet mitt triller rundt av rockesanger og jeg savner å spille på gitaren min. Det har gått en dag og en natt og det er 25 studenter igjen av 42 studenter. Det er skremmende og uvirkelig hvordan skoleelever blir sluppet et sted med en bag med to vannflasker, et brød og et våpen (min var en kniv (andres er gaffel, kikkert, bue, pistol osv)) av the goverment. Jeg er Shuya Nanahara, en av medstudentene i Battle Royale.
bøkene jeg alltid vil forbinde meg til sommeren og Austmarka er Sommeren på mirabell øya (En ufattelig vanskelig bok å få tak i) og Roald Dahl Gutt !
Mamma leste disse hver sommer opptill flere ganger da vi bodde på hytta uten strøm (det gamle liv). Et liv så fjernt men så nært hjertet <3
Jeg har en hylle jeg har kalt klassikere og der har jeg bl a The Niebelungen Lied, bøkene om Pantagruel av Rabelais, Boccaccio, Charles Dickens, Thomas More - Utopia, bøkene fra Pantagruel forlag, Jane Austen, Oscar Wilde, Mark Twain, Gullivers reiser, Ivanhoe, Lewis Carroll, Robin Hood, HR Haggard, Homer, Goethe's Faust, Machiavelli's Fyrsten, Chaucer, Kalevala, div Th Dahls kulturbib, DK Eyewitness Classics
Jeg og startet med å sorter bøkene mine her hjemme etter sjanger, men etterhvert som jeg fikk flere og flere bøker ble de bare stappa inn der det var plass. Vet sånn ca hvor de fleste er, men mange er nå så dypt begravd at det tar meg år å komme til bunns. Har for tiden mere system på DVDene mine, men de er fordi jeg sjelden kjøper noe nye lenger. Men drama, krig og western filmene ligger på bokrommet som jeg ikke kommer inn på lenger.
Så filmen da den kom ut og ble fort en Battle Royale fan, men leste ikke boka før nå. Fengslett, rett og slett fengslett.
Det er mye diskusjoner med Hunger Games vs Battle Royale, mange sier at det kom filmer og bøker før dette. Blant annet; lord of flies, mad max og en arnold film (husker ikke navnet) Men jeg har sett dem og og kan ikke fatte at noen mener at disse er lik HG og BR, som er et SPILL, A GAME.
Likte HG godt, men mistet fengslingen i bok 2. Jeg ville se mere spill, og det forsvant. Men jeg må immrømme at jeg synes BR er bedre bok og film, kansje fordi jeg viste om de før HG i det hele tatt kom ut :)
Huff, ja. Man kan si fordommer fordummer. Det vil alltid være noen som ikke har verken moral eller etikk uansett religion. Å ta alt bokstavelig Bibelen/Koranen har ført til nedsettelse av andre menneskers verdi og til mange kriger, På den annen side så er det vårt følelsesliv som gir oss erfaringer og oppfattelse av omverdenen. Vold avler vold som et råttent eple påvirker det våre følelser. Å tilgi er ikke å godta en krenket hendelse, men å slippe våre følelser fri.
hehe vi kvinner har en tendens til å ta flere utenom stikkveier for å beskrive noe underveis. Menn klarer ikke å følge med og trekke fra / trekke til historien ved veis ende.
Jeg har nettopp begynt med Forføreren - en kulturhistorie og for noe lettere lese videre på Sølvbestikk og blank messing. I tillegg skal jeg lese første av 4 av Den fantastiska romanen, 1 - klassisk utopi och rymdfärd från Likianos till Edward Bellamy siden den forfaller på mandag.
Første bok i serien om mannen med det herlige navnet Skulduggery Pleasant. Det var tittelen og det tøffe omslagsbildet som fikk meg til å lese denne.
Skulduggery er en trollmann og detektiv (litt som Harry Dresden fra bøkene til Jim Butcher), men han er også et vandrede skjelett (ulikt Harry Dresden fra bøkene til Jim Butcher).
Historien fortelles utifra synspunktet til 12 år gamle Stephanie. Når hennes onkel (en forfatter av grøsserbøker) dør, arver hun huset hans og, vil det vise seg, vennskapet med Skulduggery Pleasant. Dermed blir hun kastet inn i en farlig verden full av magi, monstre og trollmenn. Og selvsagt er det en ond trollmann med navn Serpine som har skumle planer for verden.
Jeg koste meg like mye med denne som jeg gjorde første gangen jeg leste Harry Potter. For det lukter faktisk litt Harry Potter av denne boken, uten at det er så farlig. Og fremtoningen til Skulduggery minner meg veldig om en navnløs, tidsreisende doktor jeg har sett på tv.
Dette er en spennende bok, som er morsom å lese. Selv om den er beregnet på yngre lesere, så følte jeg aldri at det ble teit eller barnslig.
Jeg kommer garantert til å lese flere bøker i denne serien.
Kjøpte nettopp Hitler, overmot og nederlag av Ian Kershaw på nettet. Den var opprinnelig i 2 bøker, men er nå på nærmere 1000 sider. Den skal være utrolig god av dem jeg har spurt. Nå har jeg lest flere bøker fra WWII. Det er først nå i de senere årene at de er kommet på markedet. Noen kom vel ut rett etter krigen uten at de fikk noe særlig oppmerksomhet pga, nærheten til krigens dager.
Ringenes herre forblir min yndlingsbok :)
(og the name of the wind)
Mine 6'ere i Juni er:
Her kommer alt an på hvilken bok du leser. Det er bøker du leser bare litt her og litt der. Det er gjerne filosofi, historie, sakprosa, lyrikk mao bøker du plukker ned fra hyllen fra tid til annen. Jeg må innrømme at jeg liker bøker som jeg kan hoppe rundt i for å inspirasjon. Dvs. biografier leser jeg først gjennom hele og deretter som oppslagsbok hvis det er henvisninger til bøker av forfatteren. Har i grunnen vært veldig interessert i biografier det kan være at man vil komme under huden til personen, forstå ham/hun bedre. Det kan også være en person du ikke liker og da må jeg vite hvorfor, hehe.
The Stars at War II samler to bøker i Starfire-serien (først nr. 4 og så nummer 1.) Stars at War-bøkene er nyutgivelser hvor serien blir presentert kronologisk etter hva som skjer, ikke etter når de ble skrevet.
Den første boken, The Shiva Option, var bra, men litt langdryg. Den fortsetter fra Stars at War hvor menneskene og deres allierte kjemper mot insektsrasen som vil spise dem. Jeg liker store rom-slag, men når man får 600 sider med nesten bare romskip som skyter på hverandre, kamikaze-piloter og bombing av planeter, blir det litt for mye selv for meg. Litt historie er det selvsagt mellom slagene, men syntes det ble litt for monotont.
Den andre boken, Insurrection, som egentlig var den første som ble skrevet, syntes jeg var den beste i hele serien. Den starter med politiske mord og borgerkrig mellom de indre solsystemene og de på ytterkanten. Vi får historien fra begge sider og man får følelsen av at begge har rett og begge har feil. Jeg klarte ikke å bestemme meg for hvem jeg syntes burde vinne. Skiftet mening nesten for hvert kapittel.
Til tross for at Shiva Option er litt vel langdryg, så er dette en fin samling hvor man får over tusen sider med romkrig. Det er fullt mulig å lese denne uten å ha lest den første Stars at War boken, men man går da glipp av mye bakrunnshistorikk. Liker du militær science fiction og enorme romslag, så er vil du like disse bøkene.
Man leser vel for å få en opplevelse/flukt fra hverdagen. Noen kioskroman leser jeg ikke (kommer an på man mener hva kioskroman er). Har hatt flere gode leveopplevelser, men romaner ligger ikke helt for meg. Er nok mer en sakprosa person + krim + lyrikk. Jeg har vel egentlig aldri diskutert bøker med andre. For jeg opplever det som egen leseopplevelse der og da, men husker ikke flere detaljer etterpå til diskusjon.
Phenomena er den eneste bokserien jeg har lest flere ganger i tillegg til boken hobbiten:) Phenomena var de bøkene som fikk meg til å lese og Hobbiten var den som fikk meg inn i midgard :P
Våpenbrødre; Stillehavskrigen 1944-45 av Eugene B. Sledge
Band of brothers (boken bak serien)
Tungtvannssabotøren - Joachim H. Rønneberg Linge-kar og fjellmann, av Gunnar Myklebust
Heisann Jenny :)
Hvordan ligger det ann med "ligge i camp utenfor colluseum for hobbiten" spørsmålet mitt? :P
Lurer fært på hvordan dette blir, om det blir kaldt for oss, eller om det blir i høstferien som i fjor :P
Hilsen Iris