Mange her inne er utrolig glade i å lese bøker, ser flere her inne har lest både 3 og 4 bøker i Juni måned. Hvor lang tid bruker dere på å lese en bok? Jeg leser stortsett på t-banen og litt hjemme, så for min den kan jeg bruke 1mnd på en bok. Men om jeg er skikkelig leselysten klarer jeg bare en bok på ca to uker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 61 svar.

Det er litt forskjellig :)
1 -2 bøker i uka, kan det nok bli :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser at jeg leste 66 bøker i 2011, og 67 i 2012. Det blir vel i overkant av 5 bøker i måneden. Jeg leser veldig mye i feriene, uansett hvor jeg er. Da jeg i lengre perioder er mye alene blir det ofte mer lesing i disse periodene. Når det gjelder hvor lang tid jeg bruker på ei bok kan det variere fra en dag til omtrent en uke, alt etter aktiviteter ellers. De bøkene som går raskest er krimbøker, da tenker man lite og leser mye.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det varierer veldig, men jeg bruker som regel ikke mer enn en uke til to uker på en bok. Leser jeg krim, bruker jeg kortere tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange bøker kan ligge lenge, jeg leser litt nå og da liksom. Og det er bøker som jeg dveler lenge ved, eller som er litt tunge. Må leses når jeg er i det moduset. Andre bøker griper meg og lar meg liksom ikke slippe taket, og da må jeg lese til jeg er ferdig, altså i løpet av dagen. Har jeg mange sånne bøker i nærheten , kan det bli lest mange bøker i løpet av en måned.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kommer an på boka. De letteste går på ca 3 timer, andre trenger flere dager. Jeg gir blaffen i alt når jeg er i lesemodus og leser og leser, avbrutt av jobb.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er kjempe godt gjort syntes jeg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke tv for tida og da er det bare å lese i vei. Valgte ut mange romaner som ikke er altfor krevende denne sommeren, neste tema er 1700-tallet og samfunnet, det vil nok ta litt mer tid å gå igjennom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da jeg ser på det jeg har lest hittil i år så har jeg lest i snitt to bøker pr uke.
Hvor lang tid jeg bruker på hver enkelt bok varierer endel, men liker ikke å bruke for lang tid på en bok. Da føler jeg at jeg glemmer for mye og ikke får noe særlig ut av det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fra én eller to dager til ett eller to år. Det kommer an på alt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer veldig an på hvilken type bok det er, hvor lang/tykk den er, hvilket språk den er på, hvor lettlest den er og noen ganger hvor fort man har lyst til å lese den (etter min mening). Noen ganger kan jeg bruke lang tid på en bok fordi det går lange perioder hvor jeg ikke leser den og må bruke litt tid på å ta opp tråden igjen, noen ganger kan jeg lese i jevn fart men ikke så mye av gangen. Men det hender ofte at jeg leser både mer og raskere i ferien(e) fordi jeg har mer tid til det. De to siste norske romanene jeg leste er et eksempel på det; riktignok var de ikke så lange, men jeg leste hver bok på én dag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det varierer en del, men 1 - 3 bøker pr måned. Antallet er avhengig av hvor tykk boka er, hvor lett den er å lese (fengende) og hvor mye annet jeg har å lese. Det hender at jeg holder på med en fagbok og en litterær bok samtidig, men da blir det ofte til at den med litterært innhold prioriteres ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Omtrent som deg tror jeg. Liker ikke å bruke så lang tid som 1mnd på en bok, men noen ganger blir det bare slik. Noen bøker er tyngre enn andre, noen har "mer innhold" og trenger lengre tid på å fordøyes. Mens andre bare slukes.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Slik tråd har jo nettopp gått... Fornying?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når man ikke husker fortiden - er man prisgitt gjentagelse.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sant nok ;) men i disse travle ferietider velger jeg å hoppe over tråder jeg husker litt for friskt, er det fler som har det sånn?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, ja nesten .. -bare motsatt.
Jeg er til tider travel, og får ikke alltid med meg de gode diskusjonene. Derfor er jeg glad for at jeg får muligheten til å bidra i en ny eller gjenopptatt tråd :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

sånn ca 2-3 bøker i uka. Kommer litt an. på hvordan de fenger

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg bruker i gjennomsnitt ca. en måned på en bok, kanskje mer. Lesehastigheten min er egentlig ganske lav, selv om jeg har lang utdannelse og har lest mye siden jeg var liten jentunge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kommer jo selvfølgelig an på størrelsen på boken, hvor lettlest den er og hvor god tid jeg faktisk har til å lese. I sommerferien leser jeg i snitt en bok i uken, men er de lettlest kan det lett bli to. Når det er skole derimot har jeg ikke tid til å lese like mye, da blir det mellom en og tre i måneden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som for de fleste andre her inne går det opp og ned, men nå for tiden hører jeg én lydbok og leser én papirbok i uka. Lydbøkene er til tur med hunden og kjøring til og fra jobb, papirbøkene leses på senga, innimellom andre ting, og i helgene. Jeg leser alltid ut én og én bok, jeg klarer ikke å holde på med mange samtidig som jeg ser mange gjør. Akkurat det skjønner jeg ikke vitsen med, men det er vel smak og behag.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser og feridig en og en. Hadde ikke klart flere samtidig

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Varier enormt. Men sjelden jeg har bøker over to uker. Den siste av Brown-Inferno leste jeg ut på 4,,5 time. Herlig bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var boken god? lest litt forskjellig om den så ikke kjøpt og lest denne ennå jeg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja den var god. Og man satt igjen med en litt samme følelse som Da Vinci koden:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Varierer en del. Kommer ann på str på boka, hva annet man må gjøre og hvor intr boka er. Leser på senga og ellers når jeg har fri og har tid til det. Er det intr så kan jeg lese ut en bok i løpet av en uke eller to, eller så tar det opptil en mnd. Alt ettersom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det varierer veldig. Når jeg er i storform og har litt ekstra tid så leser jeg 2-3 bøker i uka (da er jeg fornøyd), men alt varierer fra hvor tykke bøkene er og hvor tunge eller lette de er å komme inn i handlingen. Alt varierer stort sett etter humøret:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her kommer alt an på hvilken bok du leser. Det er bøker du leser bare litt her og litt der. Det er gjerne filosofi, historie, sakprosa, lyrikk mao bøker du plukker ned fra hyllen fra tid til annen. Jeg må innrømme at jeg liker bøker som jeg kan hoppe rundt i for å inspirasjon. Dvs. biografier leser jeg først gjennom hele og deretter som oppslagsbok hvis det er henvisninger til bøker av forfatteren. Har i grunnen vært veldig interessert i biografier det kan være at man vil komme under huden til personen, forstå ham/hun bedre. Det kan også være en person du ikke liker og da må jeg vite hvorfor, hehe.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lesing for gleden og interessens skyld har jeg drevet med i over femti år, men tidtaking på denne aktiviteten har aldri opptatt meg. Jeg bruker den tiden jeg trenger på en bok, enten det er en ettermiddag, flere måneder eller år. ...........

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Jeg kunne ikke ha vært mer enig, Ava. Hvor lenge du leser en og samme bok er totalt irrelevant. Selv er jeg inne i mitt andre år med Fernando Pessoas Uroens bok. Andre bøker kan, som du sier, gå unna på ett døgn. Bokens karakter og ditt eget sinnelag bestemmer.

La det for guds skyld ikke gå konkurranse i å lese mest mulig. Lesing er glede og utviding av egen horisont.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Enig med deg, Lillevi.
Spørsmålet i seg selv virker absurd (på meg). Men siden det er bokelskere som spør (og teller bøker), tar jeg nok grundig feil.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte den omformuleringen, Lillevi; Hvor lenge leser du en bok. Ikke hvor lang tid bruker du på en bok.
Jeg synes den forskjellen sier alt om mitt forhold til litteratur. Motivasjonen er aldri å bli ferdig med boken, men å bli kjent med historien. :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

det kommer an på boka, antall sider og hvor mange andre ting du skL GJØRE....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det varierer veldig... kommer an på hvor fengende boka er, og hvor mye tid jeg har til rådighet, og ikke minst formen min. Sånn i snitt antar jeg at jeg ligger på ei bok i uka(som jeg leser for meg da, leser og bøker sammen med de små). Har alltid ei bok i veska, men er ikke alltid jeg får tid til å lese, blir mest på kvelden etter ungene er lagt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Samme her! Er en skikkelig reser hvis jeg bruker to uker på boka :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fra noen få dager til flere måneder. Kommer helt an på hva som skjer i livet mitt, hvor tykke bøkene er og hvor sterk leselysten er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er litt på samme stadie jeg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med god tid og ei fengande bok tek det meg gjerne 1-3 dagar å komme gjennom ei normalt lang bok (ca 300 sider). I periodar der eg har mindre tid, eller ikkje er så oppslukt av boka kan det ta ei veke eller to å fullføre. Ikkje noko fasit med andre ord :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis jeg liker boka veldig godt bruker jeg 2-3 dager, middels bok tar ofte et par uker, og direkte kjedelige bøker tar over en mnd. Et unntak er RIngenes Herre og Hobbiten som jeg syns er fantastiske, men som jeg bruker lang tid på fordi en leser de bare for første gang én gang :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis jeg elsker boka er den som regel lest ut på 1- 2 dager, men om den er litt treig, så kan den gjerne stå i bokhylla i opptil ett år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det varierer veldig. Om formen er god, boken er spennende, har mye fremdrift og alt annet stemmer så kan jeg lese ut en bok på 400 sider på en dag. Andre bøker gir litt motstand og da kan det fort ta en måned, da leser jeg sannsynligvis noe annet samtidig eller innimellom. Det vanlige er nok at jeg bruker 2-3 dager på 300 sider.

I juni ser jeg at jeg leste 15 bøker, de fleste er på mellom 200 og 400 sider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har så langt i år lest 41bøker, og jeg bruker fra to dager til to måneder på hver bok. Jeg leser inntil fire bøker på en gang, vekslende mellom papirbok, lydbok på mobil, digikort og nå også e-bok. Jeg leser overalt; hjemme, i bil, på sykkel, på tur, når jeg venter på noe eller noen og når noen venter på meg:-) Holder bl.a. på med Forbrytelse og straff nå, og den har jeg brukt snart to måneder på, samtidig som Drømmeløs til Jørgen Brekke ble lest på IPad iløpet av ca 40 timer. Av bøkene i år var det En mann ved navn Ove jeg skulle ønske aldri hadde en ende...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser ennå kun på papir jeg, enn ikke prøvd lydbok eller bok på ipad eller samsung tab, som jeg har da

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du finner ut at lydbøker er tingen, er det er fin måte å parallell-lese på. På den måten blir ikke ventelista så håpløs lang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når jeg leser bøker som ligger på toppselgerlistene tar det kun få dager, enkelte gang holder det med 2 dager. De er jo populære fordi de er lettleste og ikke krever altfor mye av leserne. Slike bøker gidder jeg ikke en gang å føre opp i min boksamling.

I snitt bruker jeg 1-2uker på bøker som har mere kvalitet i seg, jeg prøver å nyte det i langdrag.
Bøker som Sult, Forbrytelse og straff og Moby Dick skal leses i rolig tempo, ellers går du glipp av mange subtile detaljer. Den risikoen løper du ikke med mye av dagens popbøker.

Lesehastighet er uansett en treningssak, les mye og tempoet vil øke automatisk.
Men er det så viktig å ha lest mange bøker da? Det viktigste er jo minnene du sitter igjen med.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er ikke enig i at de er populære fordi de er lettleste og ikke krever mye av leserne. Mange av toppselger bøkene er faktisk utrolig godt skrevne og tar av og til leseren med på en følelsesmessig reise. At du ikke "gidder" å føre de opp i boksamlingen din er jo helt opp til deg, men jeg synes det virker litt snobbete.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min boksamling her inne er til av praktiske årsaker, ikke for å imponere med stort antall. Bøkene jeg har ført opp er enten de jeg selv eier eller blir lest i bokringen jeg deltar i. Jeg tviler på at bøker som er krevende å lese kommer på toppselgerlistene, flertallet bruker tross alt bøker kun som rekreasjon i en hektisk hverdag. Er ikke hovedargumentet for at folk ikke leser klassikere nettopp det at de tror de ikke er lettleste? For meg virker det som at vi er blitt for vant til det lettfordøyelige til at vi gidder å utfordre oss selv. Er jo slik samfunnet dessverre er blitt. Vi spiser søppelmat på McDonalds, har tilfeldig fyllesex eller legger inn en annonse på en av disse datingsiden. Trening foregår på helsestudio. Får vi ikke umiddelbar tilfredstillelse tar vi takke med noe som gir oss akkurat det. Hvem gidder å nyte Dostojevskijs psykologiske mesterverk når Knausgårds litterære onani er så enkel å forstå-

Ps. Til vanlig er jeg faktisk en hyggelig og høflig ung mann. Er noe med bøker som virkelig engasjerer meg;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel, nå kan jeg bare snakke for meg selv. Og jeg avbrøt Dostojevskij fordi jeg hovedsaklig syntes den var kjedelig. Prosessen av Kafka var grei å lese, og Måne over Suenjel av Robert Crottet var helt fantastisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Shame on you. Dostojevskij er Gud. Han er bedre enn dårlig sex.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg er ikke det viktigst å ha lest masse bøker, bare ønsker jeg noen ganger fant mer roen over meg til å kunne lese. Jeg slapper av og koser meg masse med en god bok og en kopp kaffe eller 5.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du ønsker å finne roen samtidig som du drikker 5 kopper kaffe? Ser du ikke noe som skurrer litt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke alle som reagerer på kaffe. Jeg gjør ikke det. Jeg blir ikke en gang mer våken av det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var bare en uskyldig liten fleip.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er fullstendig klar over det:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg koser meg med kaffe, blir ikke helt hyper av det. Skulle kanskje røket pipe istedet, hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mest imponert av at du er kommet gjennom Dante og i tillegg fått lest såpass mye ellers. Endte opp med 12 bøker og er kommet gjennom forord, etterord og de tre første sangene i Dante. Håper å bli ferdig til jul.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dante hørte jeg på lydbok, og det var selvfølgelig en utrolig hjelp. Tror ikke jeg hadde kommet meg gjennom hele hvis ikke :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har jo lest en hel masse bøker, er alle faste bøker eller e-bøker? Jeg holder på med Gjenferd av Nesbø jeg, fikk Politi av kona forrige dagen. Så skal begynne på den etterpå, men tror jeg skal lese en annen i mellom

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen e-bøker men tre lydbøker denne måneden :) Gled deg til Politi, kjør rett på!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så du mener jeg ikke bør ha en bok i mellom disse to?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du ikke har lyst å gå rundt å lure på hvordan det går med ham, så ville jeg bare kjørt på. Kos deg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemine