God helg bokelskere!

Min hovedbok er Tilståelsen av John Grisham. Det er kun den skyldige som kan redde den uskyldig dømte fra dødsstraff, men hvorfor skulle han gjøre det? Veldig bra så langt.

For noen måneder siden begynte jeg på Høyt spill om Afghanistan av Kai Eide. Den er veldig interessant, men ble lagt bort fordi den var litt tung. Dette er nå min stue-bok og det går mye lettere når jeg leser noen sider av gangen.

Hva leser du i helgen?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 41 svar.

Blir kanskje ferdig med den store Gatsby i dag ;)
Begynte sist helg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har startet lesingen av Lykka er ein sjeldan fugl av Anna Gavalda. Leste hennes Saman er ein mindre aleine og likte den, men denne boken sliter jeg med.
Skal reise til mamma en uke og da lar jeg den være igjen hjemme, både fordi den ikke fenger og fordi den er stor og tar mye plass.
Tar med meg Andre Bjerke - De dødes tjern og går jeg tom for lesestoff så finner jeg en bok eller to hos mamma. Hun har et lite boklager hos seg siden jeg stadig vekk kjøper bokgave til henne :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Du vet ikke hvem jeg er av Line Nyborg, men det går sakte. Jeg har nylig lest hennes debutroman Bare mamma som er Gud og likte den svært godt. I Bare mamma som er Gud skildres Elins oppvekst på et lite sted nordpå. I Du vet ikke hvem jeg er, er Elin blitt voksen. Jeg vet ikke hvorfor, men så langt appellerer ikke andreboka til meg på samme måte som den første. Skal likevel lese videre før jeg eventuelt bestemmer meg for å legge den vekk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Midt i pakking og flytting og blir litt distrahert, derfor er flere bøker satt på pause, "Jonathan Strange & Mr Norrell" av Susanna Clarke går side for side i bakgrunnen. Kommer til å bruke hele sommeren på den boka. Men "Born at Midnight," nr. 1 i "Shadow Falls" serien av C. C. Hunter blir lest ferdig i løpet av dagen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har akkurat lest ut Etter dansen av Gunnhild Corwin. Like vakker som Idas dans. Jeg blir imponert av hun klarer å uttrykke som så enkelt og flott. Tøff dame med en tøff familie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hatt besøk av foreldrene mine noen dager nå, så da har det ikke blitt så mye lesing. Men siden jeg bor 200 mil fra foreldrene mine er det ikke så ofte vi ses lenger, derfor må bøkene bare vike når det blir familiebesøk. Jeg leser for tiden Alvestad 20: Ingen vei tilbake av Elin Brend Johansen, regner med at den blir lest ut i morgen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg : De fordømtes dronning av Anne Rice.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest Bobseybarna på skolen på morran i dag, i senga, med lånt kosekatt på toppen... Må jo vite hva det står i bøkene jeg gir til guttungen også, dessuten koser jeg meg med nostalgien :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er det også ferie om dagen, noe som er utrolig deilig selv om jeg kjenner at jeg trenger de faste rutinene for å fungere litt bedre..
I går leste jeg ferdig Naken frykt. Den var spennende, men det var mange personer og saker å bli "kjent" med... Var så veldig usikker på hva jeg ville fortsette så det ble reisebøker og noen historier fra Det Sanne før jeg kveldet.
I dag har det jo vært aldeles nydelig vær her, og skikkelig syden følelse :D så jeg har liggi ute i solsenga det meste av dagen med Kråkejenta. Virker bra og spennende så langt! Psykologisk krim er jo det jeg liker absolutt best :) Men det går ikke så fort med meg lenger så jeg kommer nok til å holde på med denne hele helgen. Innimellom skal jeg kose meg med å bestemme meg for hvilke bøker som skal få være med på ferie i år.

God helg alle sammen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har akkurat begynt på De Hemmelige Barna av Alison McQueen. Fikk den en gang jeg glemte å avbestille hovedboka i en bokklubb. Hvis jeg skal være helt ærlig tror jeg ikke boka kommer til å bli lest ferdig, men siden det er ferie og late dager gir jeg den en sjans :)

God Sommer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder fremdeles på med Gjenferd, jeg er litt over halvveis. Men jeg klarer ikke bli ferdig denne helgen vil jeg tro.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg "gjenleser" Den store Gatsby, og er også i gang med Edvard Hoem sin bok Prøvetid. Har latt meg inspirere til å lese ulike bøker på ulike steder. Bussboken er nå Gatsby, og Prøvetid holder meg med selskap hjemme. God ide det der :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, har hatt ferie de to siste ukene, så jeg har ikke lest noe skjønnlitterært, bare infosider og turistbrosjyrer, men har handla en hel kasse med nygamle delikatesser på en brukthandel... I tillegg skal jeg flytte hybelimellom når jeg kommer tilbake på jobb, så kassa skal rett til Sarpsborg. Antagelig får jeg ikke lest en tøddel før jeg sitter med beina på lastebildashbordet igjen, vel...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på med Før de ni verdener styrter av Andreas Bull-Hansen, andre bok i hans nyeste trilogi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen skal det gå i tyr trilogen av Andreas Bull-Hansen ,kan også anbefale Lushon-trilogien av han fantastiske bøker som faktisk Sterga anbefalte meg :-) god helg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kvinnen i buret av Jussi Adler-Olsen leser jeg denne helga. Ikke kommet så langt ennå, så har ikke bestemt meg for om jeg liker den eller ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den syns jeg var kjempe spennende, uten at jeg husker noe særlig mer.... Kos deg! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sparer Vanity Fair av William Makepeace Thackeray til vinteren, de 900 sidene blir litt vel tungt nå for tiden. Leser litt i Dracula, men jeg faller ut av handlingen konstant...

Tror nok jeg leser litt utdrag fra bøker som Pride & Prejudice, Persuasion, Agnes Grey, Jane Eyre osv. Jeg klarer ikke å konsentrere meg noe særlig, så derfor er det godt å lese gjennom favoritt scener og bøker!

Til sydenturen om 20 dager har jeg bestilt og fått levert fire bøker som jeg klør i fingrene etter å lese, så det blir gøy!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hørs veldig kjent ut!
Jeg og har flere nye bøker jeg gleder meg til å ta med på ferie :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er bare en ekte bokelsker som kan glede seg til sydenturen fordi man har 4 nye bøker å lese :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er sant! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest utrolig lite i det siste, og holder fremdeles på med Englemakersken av C. Lackberg. Blir nok ikke ferdig i helga heller, for nå kommer det feriegjester fra i morgen av :)

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det går tregt her og for tiden, du har hvertfall en god grunn når du får gjester :-) Da får heller bøkene vente.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg les Inferno av Dan Brown. Reknar med det er ein heil del andre folk som gjer det same..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg skal starte på Journal 64 av Jussi Adler Olsen, tenkte jeg. Har lest de tre første bøkene hans og likte de veldig godt! Gleder meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei!

Da er første ferieuke av fire overstått og jeg lengter faktisk etter jobben. Godt med late dager av og til, men ikke i lengden. Syntes jeg var bedre når det angikk ferier før i tiden, men nå grøsser jeg nesten hvis noen nevner ordet ferier. Jeg liker ikke at dagene sklir helt ut av kurs selv om det er godt en gang i blandt. Det positive er jo at jeg får mye tid til å drikke kaffe og lese enda mer enn før. Vel, vel, sikkert bare jeg som er en blanding av å være sær og kontrollfreak:)

Tidligere denne uken ble jeg ferdig med En vampyrs bekjennelser av Anne Rice som jeg begynte med på slutten av mai. Lenge siden sist jeg har brukt så lang tid på en bok, og det var verdt det selv om boka opplevdes som litt tung.

Nå i helgen skal jeg lese ferdig Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant av Jonas Jonasson & Natten drømmer om dagen* av Ingvar Ambjørnsen. Så denne gangen ble det ubevisst skandinaviske forfattere for tur. Det er vel på høy tid. Må jo utvide horisonten som leser og ikke lese det samme hele tiden. Sånn sett har jeg blitt flinkere til det med årene.

God helg!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Allerede rastløs og 3 uker igjen ja, det kan bli en utfordring.

Det er viktig å lese litt forskjellig, da får man ofte mer ut av sine favoritter og. Må innrømme at jeg har noen sjangre jeg sjelden leser, som romantikk og humor, men ellers så prøver jeg å være åpen. Nye forfattere leter jeg alltid etter, og i likhet med deg har jeg blitt flinkere til å lese nordiske forfattere de siste årene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble allerede rastløs etter de 2 -3 første dagene så dette er en hard prøvelse for meg. Da jeg var elev/student hadde jeg ikke noe i mot lange ferier, men etter å ha kommet inn i arbeidslivet så sliter jeg. Det må være noe galt med meg. Jeg klarer ikke å slappe av fullt og helt selv om jeg ikke har adhd. Jeg klarer å sitte stille og konsentrere meg om bøkene jeg leser, men jeg savner rutinerte dager litt. Være i gang liksom hvis du skjønner hva jeg mener? Vurderer nesten å kjøpe meg et puslespill på flere tusenbiter bare for å virke produktiv:)

Ja, romantikk og humor er vel sjangre jeg har styrt unna jeg også så der har vi noe til felles, men prøver meg på litt humor nå gjennom Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant. Syns mannen og boka er sjarmerende, men det er ikke helt min type humor. Jeg ler aldri av bøker heller ikke av komedier. Det er ikke lett å få meg til å le, men likevel prøver jeg å få testet sjangrene litt. Blir jo litt kjedelig i lengden å lese fra den samme sjangeren og de samme forfatterne hele tiden. Man må bevege seg litt utenfor "comfort" sonen også. Selv foretrekker jeg mørk litteratur (grøssere, psykologiske thrillere og krim), men jeg prøver å lese litt "lystig" litteratur også bare for å gi meg selv litt variasjon. Av og til blir jeg positivt overrasket og av og til ikke. Man vet jo aldri når man finner perler:) Det er det som er så gøy med å utfordre seg selv som leser:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner veldig godt hva du mener, det er noe av det jeg savner mest etter at jeg ble syk (er i stor grad sengeliggende med ME). Det å være produktiv har heldigvis fått en ny betydning for meg :-)

Romantisk komedie tror jeg er det verste, det har jeg aldri skjønt noe av. Klissete og lite morsomt. Humor har jeg mye av og det er ikke vanskelig å få meg til å le, men jeg har nok litt sær humor. Heldigvis er jeg ikke alene, det er bare å se på hvor populær Americas funniest videos er.
Foretrekker litt mørk litteratur jeg og, gjerne psykologisk, i tillegg er jeg veldig glad i bøker fra virkeligheten. De er ofte litt skrudde de og, mye fælt som skjer i den virkelige verden. Har lest noen krim-bøker fra virkeligheten som er verre enn noe annet jeg har lest.

Noen av mine favorittbøker er i sjangre jeg ikke trodde jeg likte så jeg prøver også å være åpen til sjangre jeg vanligvis ikke liker. Vil jo ikke gå glipp av en god bok fordi jeg er fastlåst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ME høres ikke noe særlig ut nei.
Husker selv jeg var 100% sykemeldt i to måneder i begynnelsen av året pga kronisk bihulebetennelse og svimmelhet (som jeg fremdeles ikke er ferdig med og er delvis sykemeldt ennå). Men hvordan jeg holdt ut å være hjemme i hele to måneder skjønner jeg ikke noe av. Jeg holdt på å bli gal. Men så var jeg så svimmel at jeg kunne ikke stå eller gå på egenhånd så jeg hadde heller ikke noe på jobb å gjøre.

Romantiske komedier er bare noe kliss. De eneste gangene jeg må eller ser de filmene er under tvang hehe. Jeg styrer unna de filmene så lenge jeg kan. Det er bare møl.

Men bøker fra virkeligheten syns jeg også er veldig fascinerende, spesielt fra kriminelle handlinger sjangeren. Hvordan ofre overlever diverse seriemordere og slike ting. Jeg vet det høres groteskt ut, men av og til er det bare spennende å lese om grusomme ting. Det skjer jo noe grusomt i verden hver dag, så. Det er noe man ikke kan se bort ifra.

Jaja, skal finne senga nå før natta er over. God natt bokelskere:) Ikke sitt for lenge oppe:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er noe med det at er man virkelig dårlig så har man ikke noe valg, det er vanskelig å bli rastløs om du ikke klarer å stå på bena. Da har du nok med å konsentrere deg om det.

Det er noe med at det er så grusomt at det er vanskelig å tro at det faktisk har skjedd, det er nok det som er så fascinerende for min del. Og ikke minst er jeg veldig nysgjerrig på hva som får folk til å gjøre disse tingene, selv om jeg vet at det ikke er mulig for oss vanlige å forstå det.

God natt, eller det er vel kanskje god morgen når du leser dette :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja jeg vet hvordan det er å streve med å stå på bena. Det hender nå også det. At jeg må bare bøye meg fremover eller sette meg på huk for å ikke kollapse. Veldig flaut når jeg gjør dette på jobb, men når svimmelheten/eller jeg blir skikkelig svaien så må jeg bare gjøre det sånn likevel. Pappa tror jeg må ha et snev av ME, men det håper jeg ikke. Det høres slitsomt ut å ha ME så håper ikke at det er det jeg har at det bare er kroniske bihulebetennelsen som gjør meg sånn. Sys bare jeg har hatt det så lenge nå. Jeg får bare være tålmodig.

Jeg også er fascinert over å lese sanne romaner om grusomme ting folk gjør. Jeg blir nysgjerrig av å lese om folk som ikke har empati. Hvordan er det å leve sånn og være så ondskapsfull mot andre og ikke føle anger? Samtidig er det fascinerende å lese om styrken til ofre som overlever slike psykopater. Hvordan holder de ut?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For din del håper jeg det "bare" er bihulebetennelsen, selv om det er ille nok i seg selv. Høres ikke spesielt behagelig ut. Som du sier er det bare å være tålmodig og ikke minst ta hensyn til kroppen.

Det er nettopp det som fascinerer, de vet forskjellen på rett og galt, men de føler det ikke. De fleste vil ikke gjøre noen vondt fordi de selv klarer å sette seg inn i deres situasjon og kjenne på følelsen, det er nok det psykopaten/sosiopaten mangler evnen til. Det finnes mennesker som er så utrolig sterke at de klarer å komme ut fra disse hendelsene styrket, er enig i at det er like fascinerende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, vi får håpe det. Det er bare litt kjipt at det har vært sånn siden desember. Litt tidlig å føle seg som en 90-åring:)

Og jeg er helt enig med deg i synspunktene dine angående bøkene fra sanne historier om disse psykopatene og ofrene deres. Tror vi har mye til felles når det gjelder boksmak:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må si meg enig i stort sett alt du skriver her!!
Jeg syns det er godt med ferie og kunne gjøre det jeg vil, men jeg savner litt det der og stå opp, spise frokost osv etter faste rutiner. Jeg fungerer stort sett bedre da!
Kjenner meg også godt igjen i det du skriver om humor og foretrukket litteratur, men har faktisk flere bøker som er merket fra andre kategorier enn favoritt sjangeren min :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, og det jeg prøver å si er at late dager er godt, i periodevis, men ikke i lengden. Da får jeg følelsen av å dovne bort. Jeg må ha en grunn til å stå opp om dagene, hvis du skjønner. Det som er litt kjedelig med ferie i lengden er at man "må gjøre det samme" hele tiden. Så personlig liker jeg strukturerte dager best. Det er i alle fall da jeg funker best.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner veldig godt hva du mener!
Er på akkurat samme måte selv....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nettopp begynt med Forføreren - en kulturhistorie og for noe lettere lese videre på Sølvbestikk og blank messing. I tillegg skal jeg lese første av 4 av Den fantastiska romanen, 1 - klassisk utopi och rymdfärd från Likianos till Edward Bellamy siden den forfaller på mandag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk "Døden ved Verdens Ende" (av en rekke forfattere....) i posten idag og hiver meg på den med en gang. Håper å få litt krim- inspirasjon til å skrive en krimnovelle til årets-krim-konkurranse :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgi byrjar eg på tre vekers ferie-ferie (fri frå sommarjobb), og klarar ikkje heilt å bestemma meg for om det er ein god grunn til å halda meg til lette bøker eller gå i gang med noko tyngre. I fyrste omgang skal eg ferda Ragnarok av A. S. Byatt, som er ei blanding av ei oppvekstskildring i England under krigen og historien om dei norrøne gudane sin undergang. Vanskeleg å sjangerplassera, men overraskande lett å lesa.
Vegen vidare er som nemnt usikker. Etter nokre dagar på Røros var ideen å lesa Falkberget, men på nattbordet ventar andre bok om inspektør Lynley. Eg endar nok opp med noko midt i mellom - eg er inne i ein Hovland-periode og fekk stukke 1964 i handa før eg for frå jobb.
På øyra har eg Nice girls don't date dead men, andre bok i ein vampyrserie som minner meir om noko Sophie Kinsella kunne skrive. Når den er ferdig (om 40 effektive minuttar) er det nok attende til Paris og Greven av Monte Cristo i nokre timar - det er greitt å kunne byta litt på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hotel Eldorado har tatt meg litt tid
Men no har den endeleg kome på glid
Med ro til å lese litt jevnt og litt trutt
Så blir den nok ferdig før helga er slutt

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken