Jeg er såpass kravstor at jeg ønsker å bruke bokhyller til besktrive sjanger, men samtidig kunne sortere etter når jeg har lest bøkene under 'boksamling' eller 'organiser bøker'. ;)
Ja, det har jeg tenkt på også!
Det er jo allerde en funksjon for å legge inn når man har lest hver enkelt bok. Jeg bruker denne konsekvent, hver gang jeg er ferdig med en bok, og for de bøkene jeg kan huske når jeg leste tidligere.
Men, såvidt jeg har funnet ut, så er det ingen mulighet for å sortere bøkene etter når man leste dem.
Under 'Organiser bøker' tab'en så kan man velge å sortere bøker etter: "sist lagt til", "tittel", "forfatter", "utgivelsesår", "terningkast, høyest først", og et par andre ganske arkaiske men søte sorteringsmåter. Men altså ikke etter når du selv har lest bøkene. Og det burde vel gå ann? Det burde vel ikke være så vanskelig å få til heller?
Åh, det er nok ikke bare Jon Bing serru! Du burde sjekke ut Neal Stephenson. jeg anbefaler deg å begynne med Cryptonomicon. Sjekk også ut 'In the Beginning was the Command line', (tilgjengelig på nett i sin helhet).
Men tradisjonelt har jo litteratur som omhandler "harde" former for kunnskap blitt litt uglesett og stemplet som lavere kvalitet og "geeky". Jeg tenker på den litteraturen som går under betegnelsen 'science fiction'. Det er nok ikke mangel på sci-fi forfattere, men det å skrive sci-fi er nok ikke noe sjakk trekk ift. å bli tatt på alvor av "seriøse litteraturkritikere".
Hvordan forandrer man profilbilde? Jeg fant det her forleden, men jeg har visst mistet det igjen ^^
På http://bokelskere.no/bruker/innstillinger/bilde/. (Når man forandrer bildet må man ofte friske opp sida man er på for at det nye bildet skal synes.)
Hva med en kategori som kan kalles "byttes bort"? Det kunne kanskje bidratt til å få igang et byttetorg her.
Ja, god idé! Skal endre dette til neste oppdatering.
Når man har lest en bok flere ganger teller vi bare med sidene én gang. (Jeg tenkte det var mest logisk, siden det er snakk om de samme sidene.)
Fin kort-analyse av boka. Men jeg er ikke enig i at den ikke er dyster. Dysterheten er pyntet med gode porsjoner syrlig sarkasme, ramsalt galgenhumor og destruktiv hedonisme. Men jeg vil uansett si dette er så dystert som noe jeg har lest.
Jeg er litt usikker på om jeg synes tiden har gått litt fra dette verket. Jeg personen i boka setter seg på en måte utenfor den mennesklige ondskap, og omtaler andre mennesker som om han ikke er del av denne gruppen selv. Og selv om det er ganske fornøyelig å lese om hans beskrivelser av "de små bjørnene" og hvordan mennesker er lemuriske, så er det besnærende hvor lett og behagelig der er å definere ondskap som noe utenfor seg selv, som en egenskap andre har. Og det rimer litt dårlig i en bok som setter seg fore å virkelig gå inn i og fortså fenomenet.
Absolutt. Prøv gjerne: Things My Girlfriend and I Have Argued About. Boken er basert på bloggen som startet det hele.
Det ble ikke sagt i intervjuet og jeg har ikke funnet noe i vårlistene til aschehoug, så da antar jeg at den kommer til høsten.
Daotosortert liste over diskusjoner man er med i finnes på http://bokelskere.no/diskusjoner/du_er_med_i/.
Vi har ikke en tilsvarende liste over tråder man har startet.
Søk skal komme! :-)
Den beste måten å finne diskusjoner knyttet til et forfatterskap er å klikke på forfatternavnet og kikke på utgivelsene hun er med på.
(Akkurat Sara Waters ser ikke ut til å være registrert i databasen vår.)
Margit Sandemo utgir biografi på Aschehoug i år:
http://www.nrk.no/nyheter/kultur/litteratur/1.6998516
Alle som har meldt seg på før fristen vil nå få etter det jeg hører.
Skal den bli film!?!?!? Så kult. (Bare Harald Eia holder seg unna).
Patterson skriver godt og spennende, og med mer dybde, på egen hånd. Hvis du ikke har lest noe av ham før vil jeg anbefale "Jack & Jill", som på mange måter kan minne litt om "Postcard killers på noen punkter. Bare at den er mye, mye bedre. http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=116923&rom=AK
Et par av hans mest kjente og beste som bør leses er "Along came a spider" og "Kiss the girls". Disse ble også filmatisert på 1990-tallet og filmene er også bra.
Jeg tror også betalingsbetingelsene er en av grunnene til at mange handler der. I tillegg til å kunne betale med kredittkort eller få faktura som følger pakken, slik man kan i andre nettbokhandler, er det også mulig å betale bøkene via rentefri avbetaling på et valgfritt beløp i månedene - for eksempel 200 kroner, 300 kroner etc. Du har også muligheten til å betale en gang i kvartalet. Disse tingene er jo veldig greit om man for eksempel er student og/eller har dårlig råd.
På http://bokelskere.no/bruker/innstillinger/ er det nå et nytt valg om du en gang skulle ønske å slette profilen din på bokelskere.no.
Manden påstår den er veldig morsom, då. Så den ligg no på nattbordet, men det dyngar seg litt andre bøker oppå den.
Det vil bli noe begrenset hva man kan få tak i av ny norsk litteratur på lesebrett selv etter 16. mars. Aschehoug og Oktober kommer ikke til å gi ut e-bøker før de har fått fremtvunget momsfritak på disse.
http://tomegeland.blogspot.com/2010/02/nei-til-moms-pa-e-bker.html