Jeg har også tidligere reagert på språket til Nygårdshaug - jeg har bare lest Mengele Zoo og Himmelblomsttreets muligheter og i begge forekommer det formuleringer der det virker som han har anstrengt seg for å skrive avansert. Det ødelegger ganske mye for meg, og er synd, for ellers synes jeg bøkene var gode på mange måter.
Jeg har svart og lager litt liv i diskusjonen din slik at den ikke forsvinner helt ;)
Eier selvsagt en Kindle! Må jo holde meg oppdatert. Er godt fornøyd med både e-bøkene mine og papirbøkene mine.
Hehe... dette var jo skikkelig komisk. Snakk om form over substans!
La oss se om jeg forstår deg rett - bøker eksisterer primært for biblioteker og bokhyllers skyld, og som intriør?
Snut som snut. Det var väl sak samma om de var hemliga snuten eller den vanliga. Enda skillnaden var at de bar kostym i stället för skinnjackor och jeans.
Dresden Files av Jim Butcher. "urban" fantasy om Chicagos eneste trollmann som anonnserer i gule sider. Solid dose humor også. Skrevet i jeg-form. Ikke oversatt til norsk ennå. Er vel en 13-14 bøker så langt og flere på vei:)
Hmm... jo er vel noe senere i Silmarillion som kan minne om Snorresagaen. Men begynnelsen er ren og skjær snikmisjonering nærmest:p Ymse unfinished tales er vel ennå mer Snorreliknende med alle ættelinjene og historiene:)
Vet du hva jeg liker faktisk både papirbøker og e-bøker jeg :-)
Jeg vil oppfordre alle til å delta på nettpraten med forfatter Kristine Tofte og NRKs anmelder Straume fra kl.14-15.30 i dag. Spørsmål kan sendes inn allerede nå. Spre det videre :)
Det er en utg til salgs på Tradera nå.
Jeg også, men jeg bruker de små i forskjellige farger som vel faktisk egentlig er til å merke steder i tekster med, tror jeg.
Jeg har funnet fram Nirvanaprojektet av Stefan Tegenfalk. Det er bok nr. 2 i en trilogi. Den første boka, Vredens tid, var ganske bra og holdt et par tråder åpne som fortsetter i denne boka. Tror jeg må lese hele trilogien og bestemme meg for hva jeg synes om dem under ett. Men jeg tør ikke love at jeg ikke blir ferdig med den før påske, da.
Silmarillion er vel enda mer religiøs ift. Ringenes Herre da den har hele skapelsesberetningen i Tolkiensk tolkning bla.:) Etter hva jeg husker er den veldig lik den kristne på de fleste områder.
Sofies Verden av Jostein Gaarder er jo den ultimate boken ndg. å bruke vitenskap som virkemiddel. Der er det jo kanskje filosofi og ikke naturvitenskap som er mest fremtredende. Men den tar jo for seg vitenskapshistorie ganske grundig, og når man går tilbake til rennesansen og tidligere så var jo filosofene vitenskapsmenn.
Du må ha norske forfattere asså? Jeg kunne sikkert kommet på mange utenlandske...
Enig med deg når det gjelder filmene. De fleste rundt meg syntes de var sååå fantastiske mens jeg var heller misfornøyd. Joda, flott filming, fine bilder, men innholdet skal da også være med på en fin måte, synes jeg.
F.o.m. kl 12 idag og imorgen er bare å komme å hente seg gratis bøker i Halden, rester fra boksalget.
Av pensum har jeg kun tatt med skjønnliteratur med untak av 'Norges konger' som jeg vet vi leste og 'Bedriftsøkonomi 1' siden det er den eneste skoleboka jeg har beholdt.
Jeg begynte med listene pga div markedsundresøkelser hvor max leste bøker på et år var 20, og det hørtes veldig lite ut. Og første året med listene leste jeg 171 bøker, 4 av dem var tegneserier og en bok leste jeg 2 ganger det året.
Jo, jeg så det og jeg hørte det. Det som ble sagt av den danske fantasyforfatteren må nok sies å være en tabloid forenkling og en namedrop som mange vil kjenne igjen og like. Men, desverre ikke akkurat korrekt, som enkel undersøkelse vil røpe da det allerede fantes en rekke verker som må betegnes som fantasy før Tolkien ga ut Hobbiten, og fantasy var da allerede langt på vei en etablert subgenre.
Du nevner selv George MacDonald. Fler av de forfatterne jeg nevner i innlegget over publiserte også før Tolkien og heller mer mot kategorien av fantasy som kan kalles Sword & Sorcery, som Tolkien kan sies å tilhøre.