Jeg vet ikke om du så innslaget om fantasy på NRKs Bokprogram forleden jeg? Der ble det også fremsatt en påstand om dette av en dansk bibliotekar og forfatter. Jeg skal ikke begi meg ut på noen stor diskusjon men syntes det er et interessant sidespor. Kan nevne at jeg har lest at det skal være den skotske forfatteren George MacDonald som er opphavet til moderne fantasy.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jo, jeg så det og jeg hørte det. Det som ble sagt av den danske fantasyforfatteren må nok sies å være en tabloid forenkling og en namedrop som mange vil kjenne igjen og like. Men, desverre ikke akkurat korrekt, som enkel undersøkelse vil røpe da det allerede fantes en rekke verker som må betegnes som fantasy før Tolkien ga ut Hobbiten, og fantasy var da allerede langt på vei en etablert subgenre.
Du nevner selv George MacDonald. Fler av de forfatterne jeg nevner i innlegget over publiserte også før Tolkien og heller mer mot kategorien av fantasy som kan kalles Sword & Sorcery, som Tolkien kan sies å tilhøre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaStig TKnut SimonsenPiippokattaTove Obrestad WøienIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina Solås