Flott, da kan jeg bare ønske lykke til! Men hvis du ikke liker det, så er jo ikke det noen krise heller, tenker jeg. Det finnes sikkert nok av bøker der ute som du liker, og vi må jo alle prioritere uansett.
Jeg synes Nora og mange andre her har gode poenger. Og så synes jeg også det må være helt greit at du ikke liker krim. Men jeg stusser litt over at det i innledningsinnlegget ditt virker som du heller ikke tolererer at andre liker krim. Er det f.eks. din ærlige mening at et blad ikke kan være seriøst hvis det har ett eneste temanummer om krim?
Jeg leser en del krim selv, men synes også det finnes veldig mye dårlig krim der ute nå. Spesielt god norsk krim synes jeg det er vanskelig å finne.
Det varierer, men jeg kjøper de fleste på eBay fra England, noen fra Usa, på div salg på nettet og lokale bokhandlere, noen i bruktbutikk, nye fullpris kun på AdLibris og resten låner jeg på biblioteket. Har bøker nok til minst 10 år!
Jeg har også funnet bøker i andres bokhyller som jeg har lest selv, den siste jeg leste som jeg fant i en bokhylle er Confessions of a Prairie Bitch - How I Survived Nellie Oleson and Learned to Love Being Hated av Alison Arngrim som jeg fant på hylla til Sol Skipnes
Siden tidenes morgen har de merkeligste vesener vandret på Jorden, svømt i havet og fløyet gjennom luften. Enten de har vært virkelige eller innbilte, har disse skapningene spredt skrekk og ærefrykt blant menneskene. I århundrenes løp har noen av de villeste av disse uhyrene inngått som en fast del av mange sagn, der de gir talende bevis på menneskenes fantasi.
Nei. Denne er en Poirothistorie, 4:50 fra Paddington er en Miss Marplehistorie.
Det ble ikke noe av å lese Den fantastiske banelitteraturen idag, siden de ikke fant boka. Gjør et nytt forsøk til uka da de skal lete etter boka for med. Hvis ikke blir det neste gang jeg drar til Fredrikstad bib der den også er på kontoret, eller Halden hvor den er på magasin.
Denne helga leser jeg 2 av bøkene i serien Mystikkens verden, Mystiske skapninger og Mystiske steder, og siden jeg nettopp har lest Hjemsøkte steder starter jeg på The Good Ghost Guide.
I tillegg skal jeg på biblioteket i morgen for å lese Den fantastiske barnelitteraturen siden den er en håndbok og ikke til utlån. Siden den kun er på 85 sider, så leser jeg den ut på en dag.
Jeg har lest 1001 natt i 6 bind, den utg har alle eventyrene, leste først en eldre utg som jeg lånte av noen, og kjøpte en på 90-tallet?. Jeg fant på Østfold samsøk 1001 natt i 6 bind fra 1985, på Hvaler folkebibliotek, det er nok utg jeg kjøpte på sent 80-tall/ tidlig 90-tall (har des verre ikke bøkene lenger). De er oversatt av Waldemar Brøgger og utg på Forum.
En av mine favorittbøker som jeg først leste i forkortet barneutg men etter en gangs lesning gikk over til en lengre utg av var Ivanhoe, som de hadde på Sarpsborg bibliotek på 80-tallet. Mener det hadde med filmen Ivanhoe med Anthony Andrews som de fortsatt viser hver jul på svensk tv (har den på dvd nå), siden det hente mere i filmen enn i barneutgaven. Har siden kjøpt meg boka i engelsk utg, men har ikke lest den, kanskje et kommende prosjekt.
Fikk også melding på en tråd, og trykket med en gang varsle når jeg så at den norske teksten ikke stemte overens med den engelske utg
Så de blir altså billigere når en oversetter også skal være med å ha en del av inntekten. Det er jo tankevekkende, da.
De beste bøkene jeg har lest i mars er Sarpsborg som forsvant 1-3 og skal lese 4-7 i april. Siden det er påske bestemte jeg meg for å lese boka Jesus av Tor Åge Bringsværd idag.
Jeg ble litt skuffet over denne boken ettersom science fiction ikke er helt min genre og jeg hadde høye forventninger til boken siden "Shipbreaker" og "The Drowned Cities" er utrolig unike og spennende. Jeg savner blant annet en index med forklaring til de Thai ordene som blir brukt i boken og en karakterliste. Allikevel synes jeg at forfatteren skriver bra og detaljert og har en utrolig bra fantasi.
Denne boken var veldig vanskelig å legge i fra seg når man først kom inn i historien. Denne boken skiller seg litt ut ved at den handler om kidnapping og overlevelsesferdigheter og til motsetning av andre bøker som handler om Lincoln Rhymes så er det ikke mye forensiske beviser å gå på. Dermed blir man på nytt inspirert og revet med i en unik historie som er spennende fra første side.
Jeg har nettopp fått "Hela havet stormar" av Arne Dahl i hus, så den begynner jeg på så fort jeg er ferdig med boka jeg nå holder på med. Gleder meg!
Min far likte og å lese om 2dre verdenskrig, bl a Ken Follett, Sven Hassel (hadde hele serien), MacLean, John Irwing (måtte låne hver ny bok til ham), Regines Deforges - Den blå sykkelen serien. En annen som jeg liker selv er jo Clive Cussler.
Sanctus av Simon Toyne. Halv pris av mammutpris på Norli. Impulskjøp. Spennende er den jo, men det mangler litt før jeg kan si at den er bra - mulig den kan komme seg opp på en 4er hvis den slutter bra.
Jeg prøvde å følge med på ebok-prosjektet deres, og jeg etterlyste til og med utlån av ebøker da de ble forsinket, men så ble prosjektet avblåst fordi de ikke kunne få til en avtale med forlagene. Og da ga jeg liksom litt opp, og gadd ikke følge så nøye med lenger, spesielt ettersom biblioteket selv aldri gidder å informere om hvordan det går med dette. Nå sier du at det har kommet noen få bøker man kan låne hvis man har en epledings. Jeg greier ikke helt å rope hurra for det. Jeg har ingen egnet epledings, og for at det skal være noen vits i med e-bibliotek, må det være muligheter for at det blir et visst utvalg av bøker.
De ligger "der ute" bare så lenge firmaet eksisterer og ikke bestemmer seg for å endre noe slik at du ikke har tilgang lenger.
As a matter of fact, I'm still trying to cope with the surprise that Solly SDs were really able to make it out here in the first place. I didn't think the engine-room hamsters had it in them!