På 80-tallet leste jeg en svensk krim om en tyv - eller var de to? De ble i hvert fall ikke tatt, og man fikk sympati for tyven(e) og var på deres side.
Jeg husker verken tittel eller forfatter og lurer nå på om det er noen her som vet hvilken bok det kan dreie seg om?
Mitt pågående bokprosjekt er ikke skjønnlitterært så noen historie rundt hovedpersonen kan det ikke bli i denne omgang. Men tankekart har jeg laget:)
Verste vet jeg ikke riktig - jeg begynner å bli gammel og glemsk - men jeg husker at jeg ble skuffet over filmatiseringen av Ringenes herre. Jeg skjønner jo at man ikke kan få med alt på film, men dette ble for overfladisk og manglet for mye av det som gjorde bøkene bra, synes jeg.
Lett er det ikke, så etter tre-fire avbrutte starter har jeg heller satt meg ned og notert stikkord og ideer for boka fremfor å prøve å begynne på side 1 kapittel 1:)
Jo, ganske fin denne, men jeg likte nok "Tirsdager med Morrie" enda bedre.
Bøkene er kjempefine. Så skuespillet i vinter, meget bra og tro til boken. Du ser boka og Arnhild i et helt annet lys.
Jeg går også med en eller flere bøker i magen:) Eneste erfaringen jeg har er at du skriver slik som passer deg og så klipper og limer du det hele sammen til en bok under korrekturlesingsprosessen:) Først da lar du andre lese og gi sin mening. Hvis jeg ikke husker feil er det slik Stephen King anbefaler å jobbe:)
Boken hans "On Writing" kan anbefales, mange gode tips å få med seg der.
Kanskje det kan ha noe å gjøre med at vi har lært å analysere litteratur på skolen, og det derfor har blitt mer "seriøst" for oss. Musikk, film og tv blir tatt lettere på i skolen og da er det lettere å få en friere eller mindre gjennomtekt holdning til det.
Enig med deg der, Vimes er en artig karakter som Pratchett heldigvis har skrevet fler bøker om. Alltid morsomt å lese om hva Vetinaris terrier finner på:) Gled deg til Jingo, der finner Vimes en genial løsning på en nært forestående krig:)
Fisk? Var det opp til meg, ville jeg ha samlet alle sammen og måkt dem på sjøen.
Helt enig med deg, Vimes er fullt på høyde med andre detektiver. Men Vimes bruker litt mer direkte metoder til tider:)
Nå for tida går jeg stort sett bare på biblioteket når jeg skal hente bøker jeg har bestilt via nettsidene deres først. Jeg finner så mange bøker jeg vil lese på andre måter (mye på nettet) at gressing i hyllene har blitt en sjeldenhet.
Skjønnlitterært eller "fag"litteratur?
Jeg liker oldtidens Egypt,men har ikke lest så mye fiktivt derfra. Ellers pløyer jeg gjerne gjennom bøker om tapte sivilisasjoner o.l. :)
Pr idag er vel gjerne pocketutgaver av "høy" litteratur å finne i kiosken like mye som bok 350 av en eller annen serie. Så uttrykket har vel i grunnen mistet mening:)
Det er nok ikke overdrevet at det var slik før, men som Vibeke skrev før meg er ikke dagens mennesker noe bedre enn sine forfedre. Det begås grusomheter skjult for offentligheten over hele kloden. Og i noen tilfeller begås det offentlige henrettelser akkurat som i tidligere tider. Vi mennesker har ikke kommet så langt på en etiske siden av utviklingen vår dessverre.
Har bestilt Östermalmsmorden av Lars Bill Lundholm. Har ikke lest noe annet av ham, så jeg er litt spent på om jeg liker det.
Bra, håper ihvertfall en av dem faller i smak:)
Smakebit lagt igjen. Nyskrevet sådan:)
Jeg befinner meg på vår naboplanet Mars. Det er full revolusjon mot de multinasjonale selskapene som har gjort sitt for å snike til seg Mars' naturressurser for en billig penge. Midt oppe i dette er det mange sivile som lider pga. begge parters villighet til å ødelegge teltbyer.
Jeg leser Red Mars av Kim Stanley Robinson
He, he, alltid en fallgruve å skrive om nær fremtid.
Anbefalinger: Rendezvous with Rama - Arthur C. Clarke Revelation Space - Alastair Reynolds Roadside picnic - Arkady & Boris Strugatsky Space Mowgli - Arkady & Boris Strugatsky Ender's Game - Orson Scott Card Dune - Frank Herbert
Ingen av disse er tungt lastet med "cutting edge" vitenskapelige innlegg. Noen av disse er litt gamle, men fortsatt lesbare.