Det er en god, gammel regel som sier at man bør begynne med begynnelsen. Når kvinner skal fortelle en historie, begynner de regelmessig med poenget; forutsatt da at deres historier har et poeng, hva de som oftest ikke har. Vi menn derimot, det saklige kjønn, vi som kan fortelle en historie, vi begynner alltid med begynnelsen. Og utgangspunktet for den rekke av begivenheter det her dreier seg om, daterer seg til en kveld ut på eftersommeren ifjor. Nærmere bestemt den 30. juli 1941.
"De dødes tjern" av André Bjerke.
Takk for advarselen. Da skrur jeg forventningene ned flere hakk. Boken står allerede i hylla, ellers kunne jeg funnet på å droppe den. Denne minner meg om flere andre bøker som har blitt hauset voldsomt opp og til syvende og sist ikke er verdt det.
Det kommer ikke noe godt ut av familievold sier seg selv. Personene innblandet er flinke til å dekke over voldens ytre merker og selvfølgelig psykiske angrep. Mon tro om all innblanding går utover familiemedlemmene til slutt.
Dersom man ikke kjenner personene er det vanskelig å gå inn. Eller omvendt? Uforutsigbare situasjoner dukker som regel opp.
Familievolden foregår innenfor privatlivets fire beskyttende vegger.Og der har familievolden lenge fått være i fred-fordi det ikke er god tone å blande seg inn i andres privatliv,og fordi det for de fleste kjennes viktig å framstå med en fasade uten flekker.
Kjekt å høre. Jeg har glemt ut at jeg har denne boken. Kommer til å ta fram "Før jeg brenner ned" så snart jeg er ferdig med den jeg leser nå. For øyeblikket leser jeg biografien om Marie Curie som er fra 1938 og er veldig leseverdig. Et annet bok leste jeg da jeg gikk på ungdomsskolen. Rart med bøker fra 1930 og deromkring, arkene i bøkene er mye tykkere ergo så blir bøkene også tykkere hehe.
Erfaringer viser at slekt,naboer eller andre nødig gir opplysninger om forholdene i hjem hvor mishandling finner sted. De fleste av oss vegrer oss for å se, og ikke minst for å gå inn i situasjoner av helt uholdbar karakter som vi på en eller annen måte får øye på.
Av ei god Rot kjem gode Renningar.
Ja og når vi vet at vår personlighet varierer med hvem vi omgås med og hvilken påvirkning det kan ha for våre valg.
Hvordan stiller du deg til fantasy satt til moderne tid? Dresden Files-serien av Jim Butcher er i så måte å anbefale innenfor undergenren "urban fantasy":) Her er det trollmenn, alver, troll, feer, vampyrer samt de gamle gudene og mye annet rart. Midt oppe i dette befinner Harry Dresden, trollmann, seg. Den eneste av sitt slag som har annonse i gule sider. Stort sett snill gutt og hjelper folk, men da får han som regel problemer med de overnaturlige slemmingene som er involvert i sakene hans. Han har så langt tirret på seg vampyrer, alveriket og sine trollmannskolleger. En vanlig dag på kontoret altså :)
Muad'Dib, tragisk skikkelse egentlig fra Dune av Frank Herbert. Født som sønnen til en hertug kastes han ut i vendetta mot en rivaliserende adelsfamilie og må bruke vett og kunnskap og ørkenstammen Fremen for å ta hevn over hele systemet som rammet familien hans.
Huldra Ulva har jeg også stor sans for, fra Ulva fra Huldertjern. Oppvokst i Norge på 1400-tallet hvor hennes folk jages pga. idioter på prekestolen. Så havner hun romvesner som ikke er romvesner men mennesker fra lang tid tilbake som dro ut i rommet. Hun tilpasser livet blant disse før hun så sendes tilbake til Jorda i moderne tid. Jeg kjenner meg igjen i berserken hun har i sitt indre, den hun slipper løs for å forsvare sin søster på 1400-tallet.
Det er slik tilbakemeldinger jeg ønsker. Prøver å luke vekk bøker jeg sannsynligvis ikke ville like. Men jeg leser selvfølgelig beskrivelsen av boken før jeg utelukker en bok. For det en annen ikke liker kan det hende at jeg liker! Fabler om fremtidige sammenbrudd av samfunn er ikke noe jeg leser.
Det var fint å få tilbakemelding fra dem som har lest bøkene. Har sett hans bøker både her og der. Fint å få tips om å lese dem i kronologisk rekkefølge også . Når jeg tar for meg en forfatter blir det som regel ganske grundig. Derfor vil jeg luke ut de bøkene som ikke er gode. Biblioteket er mitt neste stoppested.
Synes jeg noterte meg at man måtte være innlogget for å skrive en kommentar (about).
Jeg har lest de 2 første og har den tredje på vent. Liker forfatterens måte å skrive på.
Har aldri hørt om denne forfatteren. Ergo så måtte jeg ta en titt på Wikipedia og der var ikke ovenfornevnte bok nevnt i det hele tatt. Tok også en kikk på hans bøker her på nettet og så at de hadde fått høye terningkast.
Jeg har laget to lister om Knut Faldbakken. Kriminal og roman. Har ikke lest noe av ham så langt. Har registrert navnet hans mange ganger og tenkt at han bør jeg lese noe av.
Her på Bokelskere.no må der være flere som har han som favorittforfatter. Eller lest en god del av ham.
Hvilke bøker bør jeg lese? Her er listen over kriminalromaner. Her er listen over romaner
Hmmm oss mennesker blir påvirket av de vi omgås med. Mao trekk fra vår personlighet blir påvirket til det gode/vonde. Derfor er vi så uendelig mye mer enn det vi tror. Her må vår bevissthet være våken ellers så kan vi gå fem på.
Ønsker et nærmere bekjentskap av forfatterens romaner. Jeg har så langt ikke lest noe av ham. Ønsker gjerne å motta kommentarer.
født 31. august 1941 i Oslo, oppvokst og bosatt på Hamar
Wikipedia
Jeg har kjøpt "Alle dør alene" av Hans Fallada. Den står og formelig ruver i bokhylla. Gleder meg veldig.