Her synes jeg at muligheten til en veldig god historie blir skuslet bort. Forfatteren forsøker å fortelle to helt forskjellige historier, og det fører til at ingen av dem blir godt håndtert. Jeg ønsket å lese Saras sterke fortelling, men den synes jeg etter hvert kom helt i bakgrunnen. Etter flukten fra leiren blir Saras skjebne altfor overfladisk og enkelt behandlet. Nåtidshistorien blir for meg ganske patetisk og forutsigbar. Tenk om forfatteren hadde evnet å gå i dybden og la hele boken handle om Sara og hennes familie, hennes videre skjebne etter krigen, hennes indre demoner etter opplevelsene hun hadde vært igjennom. Det tror jeg hadde blitt en MYE bedre bok.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Om man liker boka eller ikke tror jeg har forbindelse med hvorfor du leser boka. Hvis du leser den for å lese om 2. verdenskrig og historier om/rundt den, så vil man nok synes at boka blir for "flat". Men hvis man leser boka som hvor lett ulike tilfeldigheter kan gjøre at du får en slags forbindelse med historiske hendelser som du aldri trodde kunne få personlig betydning for deg, så blir boka helt annerledes, og dermed mye bedre. I det siste tilfellet er 2. verdenskrig bare en historisk hendelse som alle vet om, og som derfor ikke trengs å beskrives i den dybden som hadde trengtes om forfatteren skulle bruke en mer ukjent historisk hendelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er nok ikke helt enig. Jeg leste ikke Saras nøkkel for å lese om andre verdenskrig som sådan. Saras personlige historie derimot interesserte meg i utgangspunktet veldig, men ble altså etter min mening ganske dårlig håndtert av forfatteren etterhvert.

Når det gjelder nåtidshistorien, spiller det ingen rolle for meg hvilken forbindelse jeg leser den i. Den synes jeg bare var intetsigende og uengasjerende.

Men dette er åpenbart en bok som engasjerer svært ulikt. Mange kan ikke få fullrost den nok, mens en del av oss altså ble veldig skuffet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er en stund siden jeg leste denne boka, og jeg er ikke enig! Jeg husker Saras historie som om jeg leste den igår, og dermed må jeg og si at jeg syns det var en bra bok! Jeg slukte boka!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan bare si meg enig!! Boka var en skikkelig skuffelse! Historien om Sarah var rystende lesing, men hele boka ble ødelagt av denne patetiske paralellhistorien om Julia, som gjorde at boka for meg ble til det vi kaller "amerikansk søtsuppe". Litterært sett var den også dårlig med et platt klisjeaktig språk. Det eneste som gjør boka lesverdig er som sagt den tragiske historien om Sarah, en historie forfatteren, som du sier kunne gjort mye mer ut av! Terningkast 3 fra meg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

hehe av og til må man lukke det ene øye andre ganger begge øynene!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for advarselen. Da skrur jeg forventningene ned flere hakk. Boken står allerede i hylla, ellers kunne jeg funnet på å droppe den. Denne minner meg om flere andre bøker som har blitt hauset voldsomt opp og til syvende og sist ikke er verdt det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Blir spennende å høre hva du synes når du har fått lest boka, i og med at den har fått mange både gode og dårlige kritikker, spes. her på Bokelskere. Sier meg ellers enig med Jenny nedenfor at vil man lese rystende historier fra andre verdenskrig finnes det massevis av litteratur om emnet å velge blant, som f.eks. en av de mest kjente "Anne Franks dagbok", bare for å nevne en!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg visste ikke at det var to parallelle historier, og når jeg leser det, får jeg med en gang en følelse av at det utnyttes/spekuleres i den tragiske historien fra 2. verdenskrig. Sånt misliker jeg. Den kommer nok til å stå der ulest en stund.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg var dette en fin leseopplevelse. Det er en god stund siden jeg leste den, men husker at jeg leste den ut i rekordfart. Jeg likte boken rett og slett. Kan ikke erindre at jeg hengte meg nevneverdig opp i måten boken var bygget opp på. For meg var den parallelle historien interessant på sin måte. Sier som Bente, det skal bli spennende å få dine synspunkter når du har lest boken.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ta historien for det den er. Leste boken å fikk en fin reise utav boka, for krigshistorie fra Frankrike har jeg ikke lest noe stort om.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei den er egentlig ikke verdt det. Som nevnt, historien om Sarah er bra, men når den andre historien er så dårlig skrevet, er det mer fornuftig å finne andre bøker om andre verdenskrig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde litt ambivalente følelser overfor denne, det jeg har kreditert er nok først og fremst at forfatteren har spunnet det hele runt en veldig sterk historie, og inkludert en del faktiske hendelser...men balansegangen mot det klisje-betonte har visst ikke vært lett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ganske enig med deg. Syntes boka begynte ganske bra med å bygge opp steminingen, men både Saras fortelling og nåtidsfortellingen ble beskrevet uten de helt dyptgående betraktningene. Følte meg litt snytt da jeg var ferdig med boken fordi jeg hadde forventet meg mer. Filmen står foreløpig ikke på listen min over må-se.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ingunn SDemeterStine_JAkima MontgomeryHarald KTonjeJulie StensethAlice NordliMarianne  SkageSynnøve H HoelRufsetufsaMari Nordø LommelunTore HalsaAnneWangTherese LierLilith NagelIngrid HilmerMonaBLMonica CarlsenAnne Berit GrønbechIngeborgLailaTonesen81Ingeborg GmartinekhDinaBerit B LieHeidiNorahTrygve JakobsenRuteressGro Anita MyrvangsiljehusmorIdaRolf IngemundsenHarald AndersenJarmo LarsenTine SundalEileen BørresenCtina